Start My Family Tree Welcome to Geni, home of the world's largest family tree.
Join Geni to explore your genealogy and family history in the World's Largest Family Tree.
view all

Profiles

  • Rein Aaspalu (1942 - 2011)
  • Heino Leonhard Rõõmusaare (1932 - 2009)
    Uue-Vändra PR 1897?-1934 Haud:
  • Herki Lillepool (1974 - 2007)
    Haud:
  • Liso Tilk (1838 - 1924)
    TILK : EELK Tori kogudus Personaalraamat. Tori; EAA.1282.1.366; 1856-1885 : EELK Tori kogudus Personaalraamat.XI A-L; EAA.1282.1.384; 1883-1939
  • Elbi Mihkel (1831 - 1895)
    TILK : EELK Tori kogudus Personaalraamat. Tori; EAA.1282.1.366; 1856-1885 : EELK Tori kogudus Personaalraamat.XI A-L; EAA.1282.1.384; 1883-1939

Olete teretulnud kõik need kes soovivad oma lähedased seoses selle rahupaigaga ära märkida ja projekti lisada.

Projekt "Tori kalmistu" koondab neid, kes on aegade jooksul seal oma rahu leidnud.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Tori kalmistu asetseb Pärnumaal Tori vallas, Tori kiriku lähedal. Üldpindala 4,05 ha. Kalmistu kooseneb kahest osast - luterlaste ja õigeusuliste kalmistutest. Luterlaste kalmistu osa rajati 1854.a. , õigeusu kalmistu osa IXX saj. 70-ndatel aastatel. Kalmistu välispiirdeks on maakivikuhjatis, kõrgusega valdavalt 0,4-0,6 m. Kalmistu väravaehitis on tellistest neljapostiline ja moodustatud kahes tasapinnas ning suletavad sepisvõredega. Kalmistul on krohvitud ja värvitud kivikabel ning betoonist välikantsel. Kalmistul asub Vabadussõjas langenud torilaste mälestussammas, mis valmistati kujur Starkop´i poolt 1923.a..

Tori kalmistu on ajaloomälestis Ajastu tüüpiline, hästi säilinud 19.-20.s. pärinevate hauatähiste ning jälgitavate piiridega ja järjepidevalt hooldatud kalmistu. Asetseb Pärnumaal Tori vallas, Tori kiriku lähedal. Üldpindala 4,05 ha. Kalmistu kooseneb kahest osast - luterlaste ja õigeusuliste kalmistutest. Kalmistu välispiirdeks on maakivikuhjatis, kõrgusega valdavalt 0,4-0,6 m. Kalmistu väravaehitis on tellistest neljapostiline ja moodustatud kahes tasapinnas ning suletavad sepisvõredega. Kalmistul on krohvitud ja värvitud kivikabel (6*8*5,5 m). Kabelisse on viidud elekter. Kalmistul on betoonist välikantsel. Kalmistul asub Vabadussõjas langenud torilaste mälestussammas. Vanemad kui II maailmasõja lõpphauatähised ja piirded: metallhauatähised -571, sh sepised -282; sepisaiad -35; kivist hauatähised -139. Kirikut ümbritses varem kirikuaed, kuhu ka surnuid maeti, kuid aastal 1773 see suleti ning kiriku lähedale rajati uus planktaraga piiratud kalmistu. Ligikaudu samal kohal asub mitmel korral laiendatud surnuaed praegugi. Dokument kalmistule maa eraldamise kohta näitab aastat 1823. Esimene matus toimus aastal 1824. 1854 aastal liideti õigeusklike matmispaigaks piklik jõeäärne maariba. Kalmistule viib neogooti stiilis värav, millele kuhjatud detailid sarnanevad nendega, mis ehitusmeister Paslack kavandas kirikule. Võimalik, et värava autor oligi Paslack. Kalmistu keskosas asub väike, kõrge kelpkatusega kabel, tuntud nn. luumajana. Maja esiseina on müüritud graniidist kivid ehitusaastatega 1823 ja 1848 . Algselt võis see olla matusekabel.1848.a tehti suurem ümberehitus. Kalmistul asub tuntud kirjaniku Andres Saali mälestuskompleks.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Projektiga liituda on võimalik nupu "Tegevused" alt valides "Liitu projektiga" Selle peale saadetakse projekti koostööpartneritele Teie taotlus, mille rahuldamisel liitute projektiga. Isikute projekti lisamiseks ja selles osalemiseks peab isiku profiil/isikukirje olema ja püsima avalikuna. Avalikuks on profiili/isikukirjet võimalik muuta võttes profiilil/isikukirjel olles "Muuda selle isiku andmeid" (puu vaates "muuda") ja lisades linnukese "Selle isiku andmed on avalikud" ette ning salvestama valiku. Kui see võimalus puudub, ei ole Teil õigust profiili/isikukirjet avalikuks muuta ja tuleb liituda kas profiili/isikukirje haldaja pererühmaga või taotleda lisada soovitavale profiilile haldus.

Selleks, et lisada isikuid projekti on vajalik minna lisatava isiku profiilile/isikukirjele ja kasutades nuppu "Tegevused" lisada isik projekti. NB! Kui isikukirje/profiil ei ole avalikuks tehtud puudub ka menüürida, mis lubaks isikut projekti lisada. Olles liitunud projektiga ja kasutades seal nuppu "Tegevused" on võimalik kutsuda projekti ka koostööpartnereid.

Kalmistuga seotud foto projektis osalemiseks tuleb ka see projekti lisada lisaks projektis osalevale profiilile/isikukirjele endale. Vastasel korral ei ole see täieõiguslikult nähtav koos oma võimalike lisaandmetega. Fotosid on võimalik projekti lisada ka eraldi, profiilist/isikukirjest sõltumata.

Samuti on võimalik projektist lahkuda. Selleks tuleb samuti kasutada projektis olevat "Tegevused" nuppu ja sealt vajudes "Lahku projektist" menüüriba.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

sticker_new_right.gif Kui Teil on pakkuda märksõnasid, mis aitaksid paremini seda rahupaika Geni otsinguga leida ja iseloomustada või sooviksite, et sama piirkonna kalmistud oleks kohe sellest projektist leitavad võib need vabalt ise lisada ja teised kalmistuprojektid selle projektiga ära siduda.