Start My Family Tree Welcome to Geni, home of the world's largest family tree.
Join Geni to explore your genealogy and family history in the World's Largest Family Tree.

The English text is under construction. 2022-07-26.

Vimmerby kommun, Småland, Sverige

Vimmerby kommun är en kommun i landskapet Småland i Kalmar län. Centralort är Vimmerby.

Socknar

Kommunens område motsvarar socknarna:

I dessa socknar bildades vid kommunreformen 1862 landskommuner med motsvarande namn.
I området fanns även Vimmerby stad som 1863 bildade en stadskommun.

Södra Vi municipalsamhälle inrättades 20 april 1945 och upplöstes vid utgången av 1957.

Vid kommunreformen 1952 bildades fyra storkommuner i området runt staden: Locknevi (av de tidigare kommunerna Blackstad och Locknevi), Sevede (av Vimmerby landskommun samt Frödinge, Pelarne och Rumskulla), Södra Vi (av Djursdala och Södra Vi) samt Tuna (oförändrad). Vimmerby stad förblev samtidigt oförändrad.

Vimmerby kommun bildades vid kommunreformen 1971 av Vimmerby stad, landskommunerna Sevede, Södra Vi och Tuna samt en del av Locknevi landskommun (Locknevi församling).

1972 överfördes ett område med 236 invånare från Tuna församling i kommunen till Oskarshamns kommun.

Kommunen ingick från bildandet till 2005 i Västerviks domsaga och kommunen ingår sedan 2005 i Kalmar domsaga. (Källa: Wikipedia, läst 2022-07-26).

Tätorter

  • Vimmerby
  • Södra Vi
  • Storebro
  • Gullringen
  • Frödinge.
  • Tuna.

Om projekt Vimmerby kommun och om Geni som samarbetsform

Detta är ett regionalt projekt i Geni för Vimmerby kommun. Alla som är intresserade av området som motsvaras av nuvarande Vimmerby kommun kan delta. När du har anslutit till projektet kan du lägga till profiler, foton, dokument m.m. som berättar mer om de människor som har bott, verkat eller dött i området.

Om du vill kan du också delta i Vanliga linjer-projektet. Där finns det en bot som automatiskt söker i Geni, som letar efter buggar som behöver fixas och som kan hjälpa till att, och sätta dina förfäder på kartan, bland annat. För mer information om Vanliga linjer, vänligen se projektets webbsida.

Geni är ett gemensamt samarbetsprojekt där vi deltagare tillsammans förbättrar informationen om våra anmödrar och anfäder, hjälp varandra!

Skriv så mycket du kan om de profiler du lägger till, så hjälper du andra släktforskare och vi minskar risken för att vissa profiler med samma namn blandas ihop! Tänk på att varje profil kan ha tusentals ättlingar och vissa befinner sig i andra länder, så kan du lägga ut information på flera språk är det en fördel. Lägg gärna till länkar till de källor du har använt dig av.