Start your family tree now Is your surname Beverborg?
There are already 193 genealogy profiles with the Beverborg surname on Geni. Join now to find your relatives.

Beverborg Genealogy and Beverborg Family History Information

‹ Back to Surnames Index

Create your Family Tree.
Discover your Family History.

 • Build your family tree online
 • Share photos and videos
 • Smart Matching™ technology
 • Free!
view all

Profiles

 • ?? de Beverborg (deceased)
  Veel gegevens zijn er niet meer beschikbaar, mede door de diverse stadsbranden van Vechta, daarbij komt ook nog dat er tijdens de reformatie veel gegevens van kerken werden vernield. Ook woonde de fami...
 • Albertha / Elisabeth Lutke Beverborg (aft.1726 - d.)
  GEDCOM Note ===Persoonlijke gegevens Elisabeth (Beerte) Lutke Beverborg Zij is geboren in De Lutte. Zij is gedoopt op 1 mei 1733 in Rossum.Bron 1 Geloof: rk Getuige: Jan Gieselinck Beroep: landbouwster.
 • Albert Beverborg (c.1690 - d.)
  Een zus van hem droeg als achternaam Staggenborg! De familie van Pennete waarmee de eerste Beverborg die ik heb gevonden was getrouwd, waren ooit de eigenaren van Hof thor Staggenborg !!!!
 • Albert Johan BEVERBORG (1695 - 1748)
 • Albert Johan Beverborg (1695 - 1748)

About the Beverborg surname

De Nederlandse tak van de familie Beverborg komt uit De Lutte, Nederland. voor het eerst genoemd in 1276, er woonde toen een Frederick de Bevere op Beverborg in de Lutte. In het verpondingsregister van Twente wordt de havezate afwisselend Beverborg of Groot Beverborg genoemd en Lutke Beverborg blijft Lutke Beverborg. In de regio taal wordt het ook wel de Bewwer genoemd. Tijdens graafwerkzaamheden zijn hier resten van een oude omgrachting gevonden waar later een achterwoning overheen is gebouwd. De resten komen uit de 13e eeuw. Ze is genoemd naar het adellijk geslacht Bever/ de Bever/ van Bever/ van Beveren dat daar 1690 zijn zetel heeft gehad. De Bever waren burgmannen van Bentheim en Nienborg. De Duitse tak van de familie Beverborg komt uit de omgeving van Vechta. Hier kwam ik de eerste Beverborg tegen die ooit is genoemd rond de 1234 kwam ik hier de eerste tegen, en wel nadat mensen uit Vlaanderen, Friesland (het huidige noord- en zuid Holland) Geldersen, Drenten en Twentenaren waren opgeroepen voor een kruistocht, eentje in Europa, namelijk de kruistocht tegen de Stedingers in de buurt van Bremen. Nadien duikt de eerste Beverborg in deze buurt ineens op. Hoe alles precies in elkaar steekt probeer ik nog uit te zoeken dus wordt vervolgt.