Start your family tree now Is your surname Ivanković?
There are already 27 users and 992 genealogy profiles with the Ivanković surname on Geni. Explore Ivanković genealogy and family history in the World's Largest Family Tree.

Ivanković Genealogy and Ivanković Family History Information

‹ Back to Surnames Index

Create your Family Tree.
Discover your Family History.

 • Build your family tree online
 • Share photos and videos
 • Smart Matching™ technology
 • Free!
view all

Profiles

 • IVANKOVIĆ (deceased)
 • Beros (deceased)
 • ? Ivanković (deceased)
  I was found guilty of manslaughter of my husband
 • ? Ivanković (deceased)
  He worked and died in Australia, in the goldmines. He didnt marry and left his money to his siblings.
 • ? Ivanković (b. - 2014)

About the Ivanković surname

Ivankovići su uglavnom Hrvati, dobrim dijelom iz Hercegovine, a prema nekim izvorima iz Velikog Trgovišća, ili Zenice (BiH), ili pak Crne Gore, a vrlo su rijetko i Srbi (iz Bosanske Krajine). Razmjerno najviše Ivankovića u proteklih sto godina rođeno je u hercegovačkim općinama Široki Brijeg i Posušje, u kojima se svaki stoti stanovnik prezivao Ivanković. U Hrvatskoj danas živi oko četiri tisuće Ivankovića u više od tisućučetrsto domaćinstava (62. prezime prema brojnosti). Sredinom prošlog stoljeća bilo ih je približno dvije tisuće, pa se njihov broj do danas gotovo udvostručio.

Glavni migracijski pravci Ivankovića u prošlom stoljeću zabilježeni su iz Širokog Brijega (BiH), iz Posušja (BiH) te iz Tomislavgrada (BiH) u Zagreb.

Ivankovići su prisutni u svim hrvatskim županijama, u ukupno 229 općina i 409 naselja, pretežito u urbanim sredinama (64%). Danas ih najviše živi u Zagrebu (900), Osijeku (150), Splitu (140), Slavonskom Brodu (130) i u Velikoj Gorici (80). (http://imehrvatsko.net/apex/f?p=108:PREZIMENA:33151633642890::NO:RP:P3_PREZIME:Ivankovi%C4%87)

Ivankovići, su živjeli u Buhovu u vrijeme popisa 1743. i 1768. Nakon spomenutih popisa Ivankovići su se raseljavali u razne krajeve. Od ovog plemena nastali su i Topići, koji i danas žive u Buhovu. Zbog oskudne dokumentacije teško je utvrditi prvi spomen ovog roda u Buhovu, kao i sve pravce iseljavanja. Danas u Buhovu žive 3 obitelji Ivankovića. (http://buhovoprezimena.blog.hr/)