Makkelijker zoeken op Geni!

Started by Fred Bergman on Thursday, May 1, 2014
Problem with this page?

Participants:

Related Projects:

Showing all 11 posts
5/1/2014 at 3:44 PM

Voor aanvullende info (kijk ook even naar de opties):
http://historylink.herokuapp.com/history
http://historylink.herokuapp.com/graph

5/1/2014 at 4:07 PM

uitgebreid zoeken: http://www.geni.com/search/advanced
Informatie over achternamen: http://www.geni.com/surnames

Stamboom statistieken: http://www.geni.com/statistics
Lijst van stamboom profielen: http://www.geni.com/list
Lijst van faililie achternamen: http://www.geni.com/search/surname_index
Familie tijdlijn: http://www.geni.com/timeline/family
Familie kalender: http://www.geni.com/calendar
Familie plaatsen op de kaart: http://www.geni.com/map

5/1/2014 at 11:14 PM

Misschien nog handiger indien we de links in een rubriekje zetten op de pagina van het Portaal? Dat lijkt me de plek waar nog meer mensen zullen kijken.

5/2/2014 at 1:21 PM

George,

Zou jij dat dan willen doen, dan voeg ik eventueel nieuwe linkjes daar toe.

5/3/2014 at 5:23 AM

Ja hoor, en ik geef dan in korte lijnen uitleg waarvoor die links nuttig ku nen zijn. Extra vraag... is het mogelijk handig om hiervoor een aparte projectpagina te hebben, zodat we vanuit het portaal gewoon uitleg en één link geven? Misschien moeten we algemeen we eens trachten de portaalpagina "lichter" te maken - zoals we dat trouwens al eens deden met bronnen-projecten voor Vlaanderen en Nederland. Da's dan meteen ook weer handig voor de Internationale versie van het NL portaal. Is maar een idee.

5/3/2014 at 5:35 AM

Goed idee, George!

5/3/2014 at 5:54 AM

George,

Ja dat is een goed idee. Verwijs dan gelijk even naar het menu bovenin elke pagina. Een aantal van de linkjes komt voor onder het menu Famalie of Onderzoek (Family of Research in de Engelstalige menu)

Ik kan me niet herinneren of het er staat, maar het is wel handig om in het portaal even uit te leggen wat het voordeel is van het Engeltalige menu voor wat betreft de extra mogelijkheden.

Private User
5/3/2014 at 6:34 AM

Een apart, gelinkte projectpagina lijkt me ook beter. De Portaal-pagina is voor nieuwe gebruikers vaak de eerste kennismaking met de mogelijkheden van Geni en zou vooral een introductie moeten zijn op wat de Nederlands-talige gebruiker snel moet weten om 'mee te kunnen doen' en gemotiveerd te raken voor samenwerking met andere Nederlands-taligen. Zo kan het de huiver voor het Engels een beetje verminderen en kan men van daaruit andere projecten en discussies gaan volgen en eventueel er aan gaan deelnemen. Dan lijkt me het niet verstandig die pagina al te onoverzichtelijk te maken (wat-ie al een beetje is) en er teveel Engelstalige aspecten in op te nemen. Sommige van de links naar belangrijke bronnen die er nu op staan zouden ook naar de bronnen-pagina kunnen, lijkt me. Dan kunnen in de pagina vooral goede verwijzingen naar interessante [bronnen-)projectpagina's staan.

5/30/2014 at 10:40 AM

Ik ben er eindelijk mee bezig - maar niet klaar mee :-) Ik probeer weinig of niks verloren te laten gaan, en dus de bestaande gegevens bij mekaar in te schuiven. Jeannette, ik denk dat de provinciale pagina's ook een opsmukbeurt verdienen. We bekijken het eens wanneer ik een nieuwe ruggegraat klaar heb?

Private User
5/30/2014 at 10:40 PM

provincies opsmukken? dat lijkt me wel nodig, ja. Af en toe doe ik wat onderhoud en stof ik een URL-tje af, maar een grote schoonmaak kan geen kwaad. Ik kijk wat je doet, ok?

Showing all 11 posts

Create a free account or login to participate in this discussion