• Join - It's Free

jak przyłaczyć osobę...

Started by Włodzimierz Bartkowski on Thursday, April 9, 2015
Problem with this page?

Participants:

Related Projects:

Showing all 12 posts

.. do już istniejącej w drzewie. Np, przy małżeństwie kuzynów? Wiem, że jest w tym portalu "pomoc".. ale po angielsku :(

Trzeba wejść w oba profile, odczekać chwilkę, potem wejść w jeden z nich, kliknąć w prawym górnym rogu profilu przycisk "Opcje" i wybrać "Scal ten profil z innym" - w okienku należy wpisać imię i nazwisko upewniając się, że to ten drugi profil.

Jeśli pomoc jest potrzebna, to proszę pisać. Mogę scalić dane profile.

Można też to zrobić na podglądzie drzewa. Na fiszce klikamy w "Więcej: przenieś", następnie przechodzimy do gałęzi, na której jest dubel, przeciągamy / nakładamy osobę na osobę i wybieramy opcję "ta sama osoba", przechodząc do okienek pomocy w merge'owaniu.

Witaj Karolu.
Napisałeś :
" Jeśli pomoc jest potrzebna, to proszę pisać. Mogę scalić dane profile."
A więc proszę Cię osobiście, byś w imieniu Pani Wandzi Korzeniewskiej i moim scalił zarówno w drzewie Pułaskich podwójnych "Andrzejów Korzeniewskich i tak samo Marcinów jego syna, który występuje również podwójnie, oraz mojego osobistego oraz w moim drzewie również są podwójne profile, odnoszące się do jednej osoby.

Oprócz tego, zauważyłem, że nie mogę w profilach dodawać pełnych dat urodzeń jak i zgonów danej osoby. do grudnia 2014, było wszystko ok. Nie wiem co się ostatnio na geni dzieje.
Pozdrawiam Cię serdecznie prosząc o pomoc.
Leszek

A wpisujesz daty "poprawnie", czyli po amerykańsku: MM DD RR?

Witaj Robert.
Oczywiście że wpisuję. Było zawsze tak "po angielsku" : m-c/dzień/rok/ .
Pozdrawiam.
Leszek

@thomas dundon
Hello, I am researching Jozef Glazewski b circa 1823/25 Glasewo Chowey, Lomza, Poland md Rozalia Zablieska 1865 Szelkow Parish. He is my gr grandfather. I was wondering what area your line is from.

I see all your names as I research Glazewski.

Jozef is the son of Pawel Glazewski & Rozalia Bialobrezeski. I was wondering if you have run across Pawel or his wife in your research. I have a tree on ancestry.com here is the link http://trees.ancestry.com/tree/87546980/family

Have any of you done dna testing? I have gedmatch.com kit A615405

please let me follow you and let me know the area your Glazewski's are in, as I can't find a location on here?
Sandy Glazewski (Glaski)

Thank y ou

my email is sandykp@aol.com
thank you, I don't know if this will notify me if you reply, so maybe send me a note you replied
Sandy

Witaj Karol!!!!
Mimo tych wskazówek nie potrafię scalać! Mam prośbę abyś mi scalił Rozalię Jarosz 1809r 1 voto Maciej Fedorczyk 1810r i 2 voto Wojciech Wypych 1829r
Będę Cię prosił w podobnych problemach.
Serdecznie pozdrawiam
Zbyszek Fedorczyk

Zrobione. :) Pozdrawiam, K.

Serdeczne dzięki!! PozdrawiamZ.

Showing all 12 posts

Create a free account or login to participate in this discussion