Leonas Suvaizdis (Suveizdis): looking for information

Started by Kristina Vrubliauskaitė on Tuesday, April 27, 2021
Problem with this page?

Participants:

Showing all 13 posts

Hello,

I'm looking for more information on my grandmother's brother Leonas Suvaizdis, who was a teacher in Skapiškis school (Lithuania) between WW1 and WW2. We do not have any information about what happened to him between 1937 till 1945. I found a certificate of death issued in Germany. He was also a part of Lithuanian Šaulių sąjunga (could be translated as Riflemen's Union). I was wondering maybe I could find relatives of someone who was in contact with him, and maybe knew more.

In that death certificate, it is indicated that he was married to a Morta Juschkaityte (Lithuanian: Juškaitytė), who was from Kurschanai, Kreis Schauliai (Kuršėnai, Šiaulių raj.), so if you are relatives with her, I would be more than glad to hear from you.

Kristina,

Leono Suvaizdžio dokumentų yra https://collections.arolsen-archives.org/en/search (įveskite vardą ir spausdama ant rezultatų žiūrėkite kitoje ekrano pusėje (kartais reikia paskrolinti žemyn) - ten yra dokumentų, kurie mini Stunkūnus ir Rokiškį ir gimimo datą 1907. Rokiškis labai netoli nuo Skapiškio, su data galite rasti jo gimimo liudijimą (LVIA, jei Rokiškio knygos kitur neprieinamos - bet verta paklausti Facebook grupėje Domiuosi Genealogija, gal kas turi nusifotografavęs).

Jei gimimo data sutampa, tada galite atsekti jo judesius bent kažkiek pagal Arolsen Archives dokumentus :)

Dėl Šaulių sąjungos, nesu tyrinėjusi, bet matau archyvų paieškos sistemoje, jog yra LCVA fondas nr 561. Šaulių sąjunga. Tame fonde yra (Apyrašas) 20. X Rokiškio šaulių rinktinės ir būrių veiklos bylų apyrašas. Jei jis buvo prisirašęs Rokiškio apylinkėse, gal būtų kokie dokumentai. Yra ir kitų apylinkių. Tad jūsų vietoje bandyčiau kreiptis į LCVA su fondo numeriu, vietove ir Leono Suvaizdžio vardu ir pavarde. Gal ką ir rastų.

––––––
there are a few records of Leonas Suvaizdis, born in Rokiškis (not too far from Skapiškis) in 1907 at https://collections.arolsen-archives.org/en/search/ - just type his name and surname into a search box.

Ačiū, Kotryna už nuorodas. Arolsen archyvus šiek tiek žiūrinėjau jau :) Pažiūrinėsiu kitus. Labai ačiū.

ILaba diena gaila, bet aš neturiu giminystės ryšių ar kokių nors duomenų apie jūsų minimus asmenis.

dar, per e-paveldą išėjau į šį laikraštį - https://www.epaveldas.lt/vbspi/showImage.do?id=DOC_O_39468_1&bi... - 24 pdf puslapy (886 skenuoto psl nr) - minimas lyg ir leitenantas (ltn.) mokytojas Suvaizdis :) jei jūsiškis ir jei tikrai leitenantas, gal glaima ieškoti kaip karininko bylos per archyvus

sėkmės

Rokiskio ,Skapiskio baznytines knyos yra Epavelde suskaitmenintos.Jums reiketu perziureti Pandelio,Skapiskio,Kupiskio,Rokiskio metriku knygas.Neapsiribojus,jei nerastumete,geografines vietoves reiketu plest.Suskaitmenintu metriku taip yra genmetrika.lt.Tarp kitko mano gimines vienoje sakoje yra Vrubliausku.

Lina ,Juliaus-Juozo Galinyte Galiniene mano žiniomis, kita mano giminės šaka, ne Suvaizdžių, atseka iš Zarasų rajono, nors senelis Vrubliauskas yra dirbęs, kiek žinau, Skapiškio geležinkelyje :) Tai, ką gali žinoti, gal ir esam devinto vandens nuo kisieliaus giminaitės :)

O suskaitmenintų metrikų datas ir įrašus aš po truputį jau žiūrinėjuosi, bet labai sunku suprasti tiek lenkišką, tiek rusišką rašyseną

Kotryna Zukauskaite ačiū!!!! būtinai pasiskaitysiu.

Kotryna Zukauskaite įsivaizduojat, parašiau Lietuvos šaulių sąjungai ir jie man atsiuntė pažýmą su archyve esančia info 😯 Maloni staigmena.

sveikinu :)

"Įsivaizduojat, parašiau Lietuvos šaulių sąjungai ir jie man atsiuntė pažýmą su archyve esančia info 😯 Maloni staigmena."
Sveiki, suintrigavo šis sakinys. Gal galiu parašyti mesengeryje laiškelį?

Laba diena. Dėl VRUBLIAUSKŲ. Mano močiutės tėvelis buvo Baltramiejus Vrubliauskas. Kiek esu suradusi yra kilę iš Daugų, o gyveno Žadiškių kaime.Močiutė turėjo seserį Apoloniją ir brolius Juozą, bei Bronių, kurį 1944m sušaudė Gojų miškelį.

Atsakymas Kristinai Vrubliauskaitei- ir nesipersu jums i gimines -tik paminejau kad mano gimineje yra Vrubliauskaite -tai yra Ona Vrubliauskaite kuri istekejo uz mano senelio brolio.Senelio seima gimusi Zarasu rajone

Showing all 13 posts

Create a free account or login to participate in this discussion