Venjoen Tuhkaset

Started by Eeva Häkkinen on Monday, November 29, 2021
Problem with this page?

Participants:

11/29/2021 at 2:15 PM

Toivottavasti olen oikealla palstalla (vaikka en löytänyt uusimmasta viestistä yhtään Tuhkasta).
Onkohan kenelläkään tiedossa Venjoen Tuhkasen sukua? Haussa on Lahikaisen suvun alkuperä. Suku ilmaantui Kangasniemelle ottamalla veroaution tilan viljelyyn nimellä Laihiainen v. 1646. Nimi vaihteli kirjurien kynässä asettuen viimein muotoon Lahikainen. Jälkeläisiä on tutkittu varsin perusteellisesti ja näyttää siltä, että kaikki maailman Lahikaiset ovat tuon Tuomas Niilonpojan jälkeläisiä.

Lankoni M. Lahikainen on tehnyt 111 markkerin Y-DNA testin, vain yksi osuma (Tuhkanen) tuolla tasolla, mutta heillä on täysin identtinen genomi, eli ovat läheistä sukua. Ei sukupuuta tai muita tietoja. Muilla tasoilla niukasti osumia, ainoa merkittävä 37 markkerilla testattu mies, ei nimeltään Tuhkanen, mutta sukupuunsa mukaan esi-isät ovat Tuhkasia. Hänellä myös kaikki testatut 37 markkeriarvoa samat kuin M. Lahikaisella. Ei muita huomionarvoisia osumia.

Nyt liikun ihan tuntemattomissa maisemissa. En tiedä mitään Venjoesta tai Tuhkasista. Onko kenellekään tuttua maisemaa? Ilmeisesti muita kuin nämä kaksi ei ole testattu (?) Suurkiitos kaikista vinkeistä!

Create a free account or login to participate in this discussion