Anna Mørup - Poul Kretzschmar

Начал Private User сегодня
Возникла проблема на этой странице?

Участники:

  • Private User
    Geni member

Упомянутые профили:

Private User
Сегодня в 7:55 до полудня

Poul Kretzschmar var født i Randers og blev uddannet indenfor konfektionsbrancen. I 1961 købte han varehuset 'Carl Friis' i Kongensgade Odense og blev selvstændig.
Han døde 21/7 2005. I den forbindelse kunne man læse følgende nekrolog i

Fyens.dk 23 jul. 2005 kl. 01:00
Claus Falkenby
En af Fyns store og driftige forretningsmænd, købmand og tidligere byrådsmedlem i Odense Poul Kretzschmar, er død, 86 år.
Poul Kretzschmar stammede fra Randers, hvor han var født og opvokset. I 1940 blev han soldat i Sønderborg, og senere under krigen gik han ind i modstandsbevægelsen. Det medførte, at han måtte flygte til Sverige, hvor han blev medlem af Den Danske Brigade.
Den 6. maj 1945 - dagen efter befrielsen - vendte Poul Kretzschmar tilbage til Danmark, hvor han uddannede sig inden for konfektionsbranchen. Han arbejdede blandt andet hos Zacho i Randers og Axel Broch i Svendborg, inden han i 1961 købte forretning af Carl Friis i Kongensgade i Odense og blev selvstændig.
Det gik så godt, at forretningen måtte udvides flere gange blandt andet på den anden side af gaden, og Poul Kretzschmar etablerede også forretninger i Svendborg, Nyborg, Middelfart og Tarup Center. Ved sin død ejede han kun dem i Nyborg og Tarup Center - sidstnævnte er dog solgt pr. 1. august i år.
Trods svigtende helbred kom Poul Kretzschmar i sine forretninger til det sidste.
Forretningsmanden har også markeret sig i kommunalpolitik, idet han i perioden fra 1966 til 1970 var medlem af Odense Byråd for Venstre.
Poul Kretzschmar boede tidligere på Christian Winthersvej i Odense, men flyttede for nogle år siden til Spejlbjerg ved Morud, hvor han nød naturen i og ved Langesøskovene.
Formen blev tidligere holdt ved lige med daglige løbeture, og han deltog blandt andet i Eventyrløbet, indtil sygdom satte ind.
Poul Kretzschmar efterlader fem børn.

Зарегистрируйтесь или войдите в систему чтобы участвовать в этом обсуждении