Eksplosjon av tree-matcher

Started by Private User on today
Problem with this page?

Participants:

Related Projects:

Showing all 3 posts
Private User
Today at 4:25 AM

Over natta ser det ut som de har endret algorytmen for tree matches, og at mellomnavn nå er med i formelen. Fra før har disse matchene blitt mye mindre relevante siden det ser ut som det er mulig å få match når fødselsdatoen varierer med opp til 150 år. Men nå som mellomnavnene er med i miksen får vi et kjempeproblem mtp patronymikon: det ser ut som alle søskenflokker som har samme gårdsnavn får match på hverandre. Her f.eks. Olsdatter Kirkebøen: https://www.geni.com/search/matches/6000000179259042850

Det ser ut som det hjelper å flytte patronymikonet til mellomnavnsfeltet, men det alle matchene blir ikke borte. Så da blir plutselig tree-matches for norske profiler kun spam som må fjernes, i stedet for å være et nyttig verktøy.

Går det an å gi tilbakemelding til Geni om at de må justere ned algorytmen sin?

Today at 4:43 AM

Patronym bør/skal være i mellomnavnfeltet iht https://www.geni.com/projects/Introduksjon-til-Geni-norsk/3288 så disse treffene kan eventuelt utnyttes til å lokalisere og rette på profiler der det ikke er tilfelle.

Private User
Today at 5:44 AM

Vel, det fjerner ikke alle matchene. Å flytte patronymikonet til riktig plass fjerner kanskje 4 av 26 matcher, men da er det fremdeles 22 matcher som ikke skulle vært matcher igjen.

Showing all 3 posts

Create a free account or login to participate in this discussion