• Join - It's Free

Marianna Sabiniarz (Miloch) - Antoni Sabiniarz

Started by Private User on Wednesday, March 6, 2024
Problem with this page?

Participants:

Profiles Mentioned:

Showing all 9 posts

@ 4 dziecko, Antoni Sabiniarz jest moim przodkiem. Mam date urodzin 1873 a śmierci 1939, zginął od wybuchu bomby na własnym polu w Łowiniu.
Ożenił sie z Rozalią z domu Kaszubowską i mieli 7 dzieci, których mam też daty narodzin i śmierci. Czy jest ktoś kto może te daty potwierdzić i ktoś kto jest potomkiem tej pary?

Jako męża Rozalii Kaszubowskiej mamy Antoniego Sabiniarza 1869. Czy wiadomo skąd pochodziłą Rozalia?

Włączę się do dyskusji.
Rozalia pochodziła z Lipinek parafii Płochocin. Połączyłam małżeństwo w drzewie.
Akt ślubu usc jest na www.genealogiawarchiwach.pl w Przewodniku: 6/1761/0/2.2/146 (14)
Dzieci rodziły się w Śliwicach.

Czy mogę prosić o indeks aktu ślubu - w jakim usc?

Wyszukiwarka Geni nie wyświetla mi tego profilu. Poproszę link.

w usc Przewodnik gmina Warlubie w wyszukiwarce na stronie: www.genealogiawarchiwach.pl
Dane skanu to: 6/1761/0/2.2/146 (13) Nr aktu w księdze usc to 12. Nie umiem podać konkretniejszych namiarów :)
Rozalia, zgodnie z treścią dyskusji - żona czwartego dziecka Marianny Sabiniarz:
Rozalia Sabiniarz

Znalazłam. Dzięki! Jednak w grupie siła! Pozdrawiam

Pozostaje problem tego zgonu - wszystko wskazuje na Śliwice

Rozalia Kaszubowska zmarła w Łowiniu pow. świecki w 1931 roku a pochowana jest w Pruszczu w tym samym powiecie. Nie mam dokładnej daty śmierci

Showing all 9 posts

Create a free account or login to participate in this discussion