How are you related to Ahuva Ozeri?

Connect to the World Family Tree to find out

Share your family tree and photos with the people you know and love

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!

Aviva Ozeri

Hebrew: אביבה עוזרי
Also Known As: "אהובה"
Birthdate:
Birthplace: Tel Aviv-Yafo, Tel Aviv District, Israel
Death: December 13, 2016 (68)
2 Derech Sheba, Ramat Gan, Tel Aviv District, Israel (Cancer)
Place of Burial: Kiryat Shaul Street, Tel Aviv District, Israel
Immediate Family:

Daughter of Yichye Ozeri and Hannah Ozeri
Sister of Private; Private; Yadid Ozeri; Private and Private

Managed by: Niv Katz
Last Updated:
view all

Immediate Family

About אהובה עוזרי (עברית)

מתוך ויקיפדיה: אהובה עוזרי נולדה וגדלה בשכונת כרם התימנים שבתל אביב. אביה יחיא עלה לארץ ישראל מתימן, ואימה חנה, גם היא ממוצא יהודי־תימני, עלתה מאתיופיה. עוזרי הייתה בת הזקונים, ולה שמונה אחים ועוד שניים מאשתו הראשונה של אביה. שמה המקורי היה אביבה, אך הכינוי אהובה, שנתן לה האב, דבק בה. ב־1952, כשהייתה בת ארבע, נפטר אביה. כבר כילדה קטנה הייתה עוזרי פועלת כמקוננת בטקסי אזכרה לנפטרי השכונה.

בשנת 1968 למדה ממוזיקאי יהודי־הודי שהיה המתופף של ראווי שנקר לנגן בבולבול טרנג, כלי פריטה הודי, והייתה מהמעטים בישראל שידעו לנגן בו.

בשנת 1975 יצא לאור אלבומה הראשון, "היכן החייל", שכלל שירים העוסקים באהבה ובקינה ושירים בעל גוון מסורתי, אך זכה לעיקר תשומת הלב בזכות שיר הנושא שלו, שנכתב בהשראת שכנתה בכרם התימנים, שקוננה על שכנהּ החייל, עדי, שנעדר במלחמת יום כיפור. האלבום הצליח מאוד מבחינה מסחרית (על פי דיווחים בלתי רשמיים נמכרו 300 אלף עותקים). עוזרי זכתה לשם בקרב אוהדי הזמר המזרחי והפכה לסמל למוזיקת דיכאון ולשירי שכול.

בשנת 1976 שודר בטלוויזיה הישראלית סרט תיעודי בבימויו של אורי ברבש, "יום של חול", אשר סקר את תחילת הקריירה שלה, והיה הסרט הראשון שעסק בתופעת הזמר המזרחי.

ב־16 ביוני 1976, לכבוד זכייתו של מועדון הכדורגל בית"ר ירושלים בגביע המדינה, חיברה את השיר "ירושלים של בית"ר". השיר היה חדשני יחסית, כי שולבה בו הקלטה של 1:14 דקות מתוך שידור משחק גמר הגביע.

עקב התחושה שההתעסקות בשירי שכול ועצב מביאה עליה רוחות רעות, פרשה עוזרי מהופעות בשנת 1982 למשך כ־17 שנה, אך המשיכה להקליט כמה אלבומים. בתקופה זו שבה לעבודת נעוריה כטבחית במסעדת "גמליאל" בכרם התימנים, ובין השאר גם לימדה מוזיקה ופיתוח קול. אחד מתלמידיה היה הזמר זוהר ארגוב.

ב־1993 הלחינה את השיר "יפהפייה" מתוך אלבומו של רון שובל "שמש כנען", עיבדה אותו ושרה בו קולות.

בספטמבר 1999 הוציאה עוזרי את האלבום "צלצולי פעמונים" (בהפקה מוזיקלית של משה דעבול), שנחשב לאלבומה המצליח ביותר. שיר הנושא של האלבום זכה בהמשך לגרסאות כיסוי רבות (בהן של יואב יצחק, של איה כורם ושל "התבלינים" בגרסת רוק), ופרט לו בלטו גם השירים "קום ולך", "גן הוורדים", "אור הגנוז" ו"אמי אמי".

בחודש אוקטובר 2000 אובחן אצל עוזרי סרטן במיתרי הקול, והיא עברה ניתוח לכריתתם ב־15 באוקטובר אותה שנה. מאז היא כמעט לא יכלה לשיר וקולה הפך צרוד וחלש מאוד, אך היא המשיכה ליצור והעמיקה בנגינה על הבולבול טרנג ובשיתופי פעולה עם אומנים. עם אותם מוזיקאים נמנו להקת הדג נחש, בשירה "שירת הסטיקר"; אסי לוי, בשיר "איתך" מתוך פרויקט "פנסים" של אלירן אביתר לוי; קרן פלס, בשירה "רק אלוהים ישפוט אותי".

בשנת 2013 הוציאה עוזרי אלבום בשם "מעליי דממה" בסדרת "עבודה עברית". באלבום השתתפו אומנים שונים ובהם חוה אלברשטיין, ברי סחרוף, רונה קינן, אהוד בנאי, קובי אפללו ודנה ברגר. באלבום שרה עוזרי שיר אחד, ששמו "התחפרתי".

בשנת 2016 הלחינה עוזרי את הפסקול לסרט ״ישמח חתני״ (בשיתוף עם שאול בסר) והוציאה את הסינגל "בי נשבעתי", שהיה שירה האחרון.

מחלת הסרטן שבה ותקפה את עוזרי ב־2014. באותה שנה הוסר גידול סרטני מגרונה. היא נפטרה ב־13 בדצמבר 2016 במרכז הרפואי שיבא תל השומר בעקבות סיבוכים של המחלה, והובאה למנוחות באותו יום בבית העלמין קריית שאול.

עוזרי לא נישאה ולא הביאה ילדים מתוך בחירה.

בשנת 2018 החליטה עיריית יבנה לקרוא רחוב על שמה.

בשנת 2008 הוענק לעוזרי פרס על תרומתה הייחודית לזמר העברי מטעם אקו"ם. מנימוקי השופטים:

אהובה עוזרי היא תופעה ייחודית ומקורית בזמר העברי, היא יוצרת, זמרת ומוזיקאית שהשפיעה רבות על המוזיקה בארץ, בעיקר בזכות אישיותה וסגנון כתיבתה המיוחד. אהובה היא לא רק מלחינה אלא גם פזמונאית מוכשרת, שכתבה בין היתר את המילים לשירים: "היכן החייל", "עמק הפרחים" "קול קורא לי במדבר" ו"צליל פעמונים". אהובה עוזרי היא מעמודי התווך של הזמר הים תיכוני הישראלי. היא תמכה, עודדה וקידמה זמרים ויוצרים אחרים כשאחד הראשונים שפרח בעזרת תמיכתה היה זוהר ארגוב. אהובה השקיעה שעות רבות בפיתוח קולו ובעיצובו כזמר. אהובה אחראית גם להצלחתו של רון שובל, עודדה אותו לפתח קריירה בתחום המוזיקה ולקחה אותו להופעות עוד כשהיה בן 10. בלחניה הרבים השתמשו דקלון, להקת העוד, יואב יצחק, נתי לוי, שרית חדד, אייל גולן, ועוד רבים אחרים. אהובה עוזרי ידעה להשתלב גם בסגנונות אחרים ומגוונים של המוזיקה, ועוררה עניין בזמרים שאינם מהמוזיקה המזרחית, וכך פנתה אליה יהודית רביץ, למשל, וגם להקת "הדג נחש", ששיתוף הפעולה עימם הדהים רבים בתקשורת. אהובה עדיין תומכת בזמרים חדשים ומעודדת אותם בתחילת דרכם.

בשנת 2016 זכתה בפרס אקו"ם למפעל חיים.

view all

Ahuva Ozeri's Timeline

1948
March 30, 1948
Tel Aviv-Yafo, Tel Aviv District, Israel
2016
December 13, 2016
Age 68
2 Derech Sheba, Ramat Gan, Tel Aviv District, Israel
December 13, 2016
Age 68
Kiryat Shaul Street, Tel Aviv District, Israel