Cornelis Aarnouts

Is your surname Aarnouts?

Research the Aarnouts family

Cornelis Aarnouts's Geni Profile

Share your family tree and photos with the people you know and love

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!

Cornelis Aarnouts

Birthdate: (28)
Birthplace: Hoorn, Noord-Holland, Netherlands
Death: August 10, 1943 (28)
Waalsdorpervlakte, Wassenaar, Zuid-Holland, Netherlands
Immediate Family:

Son of Adolph Aarnouts and Wilhelmina Rijn
Brother of Jan Aarnouts; Nathalia Adolphina Aarnouts; Jannetje Aarnouts; Johannes Franciscus Aarnouts and Richard Petrus Aarnouts

Occupation: bakker
Managed by: Private User
Last Updated:

About Cornelis Aarnouts

Cornelis Aarnouts (Hoorn, 6 september 1914 - Waalsdorpervlakte, 10 augustus 1943 was een Nederlands verzetsstrijder tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Aarnouts was brood- en banketbakker te Amsterdam. Hij werd op 31 januari 1943 gearresteerd omdat hij betrokken was bij het drukken en verspreiden van het illegale blad De Waarheid. Hij woonde volgens de gegevens van zijn dossier in de Soendastraat nr 18. Tegelijk werd ook Engeltje van de Velde (23 juni 1916 geboren in Naarden) opgepakt. In het dossier staat dat zij inpakster was en op de Celebesstraat 28-3h woonde. Beiden werden beschuldigd van illegale actie en propaganda voor de CPN. Na gevangenschap is Cornelis Aarnouts op de Waalsdorpervlakte doodgeschoten. Na de oorlog is zijn lichaam herbegraven op de Nieuwe Oosterbegraafplaats te Amsterdam in vak 76. Wat er met Engeltje gebeurde is niet bekend (EK). Wel is er na de oorlog door L. v.d. Velden (woonadres Celebesstraat 28-3h) namens de familie een dankadvertentie geplaatst in De Waarheid van 5 maart 1946.

Het aparte is dat de overlijdensakte van deze Cornelis Aarnouts pas 22 februari 1946 is opgesteld n.a.v. een melding van de dood van deze Aarnouts door een Amsterdamse 44-jarige ondernemer - Gerardus Frederikus Kuijpers - die dat al direct na de oorlog op 16 juni 1945 deed terwijl Aarnouts al in 1943 is doodgeschoten > zie hiervoor de diverse krantenartikelen en de gegevens van andere sites... Het was direct na de oorlog kennelijk chaos troef!            
view all

Cornelis Aarnouts's Timeline

1914
September 6, 1914
Hoorn, Noord-Holland, Netherlands
1943
August 10, 1943
Age 28
Wassenaar, Zuid-Holland, Netherlands