Is your surname Lönnbohm?

Research the Lönnbohm family

Share your family tree and photos with the people you know and love

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!

Related Projects

Anna Elin Lönnbohm

Birthdate:
Birthplace: Paltamo
Death: January 11, 1947 (74)
Paltamo
Immediate Family:

Daughter of Anders Johan Jacobsson Lönnbohm and Anna Emilia Lönnbohm (Kyrénius)
Sister of Oskar Anders Ferdinand Lönnbohm; Olga Alma Emilia Lönnbom; Hilda Maria Lönnbohm; Kaarlo Lönnbohm; Viktor Mustonen and 4 others

Occupation: Konttoristi
Managed by: Private User
Last Updated:

About Elin Lönnbohm

http://www.kainuuneinoleinoseura.fi/kuvagalleria/perhe/

Anna Elin Lönnbohm 1872-1947 Elin oli kuusivuotias, kun Eino syntyi. Samana syyskesänä hän käveli laiturilla ja putosi järveen. Paulin kirjeen mukaan Elin olisi hukkunut, ellei navettapiika olisi huomannut ja vetänyt kepillä maihin. Edellisenä talvena hän oli osallistunut jo Hövelön kotikouluun. Opettajina olivat Hilda-sisar ja Olga-täti. Aamupäivällä Elinin täytyi lukea Hildan kanssa puoli tuntia ja iltapäivällä Olga opetti Eliniä kirjoittamaan.

Elin sai 28. päivänä toukokuuta 1887 viidennen luokan päästötodistuksen Oulun Suomalaisesta tyttökoulusta.

Tammikuussa 1888 Elin tutustui Hämeenlinnassa Fredrika Wetterhoffin ”kangaskoulun” olosuhteisiin ja vaatimuksiin.Kun isä kuoli v. 1890,Elinkin päätettiin ottaa Hämeenlinnaan Oskari-veljen lempeiden siipien suojaan Einon ja Artturin ohella. Hänen tehtäväkseen tuli hankkia ammattipätevyys lukuvuoden aikana Fredrika Wetterhoffin työkoulussa.

Äidin kuoleman jälkeen Elin työskenteli konttorialalla. Konttorityölle antautuminen kuljetti häntä useille paikkakunnille. Hän työskenteli elämänsä aikana Salossa, Porvoossa, Torniossa ja Viipurissa. Elämänsä loppuvuosiksi Elin asettui Kajaanin maalaiskunnan Kalliokankaalle, paikalle,jonka hänen sisarensa Hilda oli omistanut ja testamentannut Elinille. Elinkin omistautui puutarhahoidolle, hän viljeli kasviksia ja kukkia.

view all

Elin Lönnbohm's Timeline

1872
February 3, 1872
Paltamo
1947
January 11, 1947
Age 74
Paltamo
February 5, 1947
Age 74