Henrik Hannunpoika Innama

Is your surname Innama?

Research the Innama family

Henrik Hannunpoika Innama's Geni Profile

Share your family tree and photos with the people you know and love

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!

Henrik Hannunpoika Innama

Finnish: Henrik Hannunpoika Innamaa, Swedish: Henrik Jönsson Innamaa
Birthdate:
Death: circa 1563
Immediate Family:

Son of Hannu ..
Husband of Walborg Eriksdotter Innama
Father of Brita Innama and NN Henricsdotter Innamaa

Managed by: Ahti Kare
Last Updated:
view all

Immediate Family

About Henrik Hannunpoika Innama

Henrik Hannunpoika Innamaa mainitaan ensimmäisen kerran vuonna 1549. Hän toimi mm. kaupungin raadissa sekä oli mukana Juhana-herttuan kosiomatkalla Puolassa. Juhanan ystäväjoukkoon kuuluneena Henrik Innamaan ura katkesi vuonna 1563, jolloin Juhana vangittiin. Mahdollista on, että hän menetti tuossa yhteydessä myös henkensä. https://web.archive.org/web/20060302045705/http://www05.turku.fi/mu...

http://varissuoseura.omasivu.fi/varissuon-historiaa/

"Henrik Innamaa (Innama, Innamo) (k. noin 1563) oli kauppias ja Turun raatimies.

Innamaan suku lienee tullut Turkuun Nauvon Innamosta. Asiakirjoissa hänet mainitaan 1549 kauppiaana, joka ei omistanut taloa ja joutui maksamaan ulkomaankaupasta puolet tullia. Jo kaksi vuotta myöhemmin hän kuitenkin omisti talon ja laivan ja erään tiedon mukaan hänellä olisi ollut hallussaan myös luostaritontti. Innamaa harjoitti vientiä varsinkin Lyypekkiin ja muihin saksalaisiin kaupunkeihin, liiketoiminta kasvoi Turun tultua hallintokaupungiksi Juhana-herttuan kaudella 1556. Innamaa vei tuotteita Saksaan ja oli samalla herttuan hovihankkija. Vuodesta 1558 hän toimi Turun raatimiehenä ja linnaoikeuden jäsenenä, yhtenä tehtävänään luovuttaa kaupungista kerättyjä sakkotuloja herttualle. 1562 Innamaa vei Ursus Finlandicus -laivan Danzigiin herttuan kosintamatkalla Puolaan ja sai palkaksi lästin rukiita. Samana vuonna hän kuljetti laivalla Danzigiin Katariina Jagellonican myötäjäiset.

Juhana-herttuan kukistuttua 1563 Innamaa joutui kuningas Eerik XIV:n kannattajien ryöstämäksi ja pahoinpitelemäksi, hänen talonsa vallattiin ja hänet tiettävästi mestattiin. Hänen leskensä Valpuri Innamaa (k. noin 1602) säilytti kuitenkin henkensä, vaurastui kauppiaana ja tilanomistajana ja oli vielä kolme kertaa naimisissa"

Lähde: https://fi.wikipedia.org/wiki/Henrik_Innamaa