Peder Jensen Galskyt, til Od og Bidstrup

public profile

Is your surname Jensen Galskyt?

Research the Jensen Galskyt family

Peder Jensen Galskyt, til Od og Bidstrup's Geni Profile

Share your family tree and photos with the people you know and love

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!

Peder Jensen Galskyt (Galskyt), til Od og Bidstrup

Birthdate:
Birthplace: Randers, Randers Amt, Støvring Herred, Danmark (Denmark)
Death: circa 1364 (50-67)
Immediate Family:

Son of Jens Nielsen Galskyt, af Od and Ingegerd NN
Husband of Fru Peder Jensen
Father of Morten Pedersen Galskyt til Od og Bidstrup and Morten Pedersen Galskyt
Brother of Margrethe Jensdatter Galskyt, af Odgård and Niels Jensen Jensen Galskyt, af Da

Managed by: Professor Mogens Finn kjærsdam
Last Updated:

About Peder Jensen Galskyt, til Od og Bidstrup

Peder Jensen Galskyt blev gift omkring 1324. Død efter 1363.

Skriver sig til Od og Bidstrup. Od var hans fædrene gods, medens Bidstrup tilskrives arv fra Styggefamilien. Han boede på Od Herregaard til 1350, hvor han flyttede til Bidstrup Herregaard. Han døde efter 1363, hvor han solgte Od Hovedgaard til Christian Vendelbo. Kilde: http://finnholbek.dk/genealogy/getperson.php?personID=I7529&tree=2 og Richard Fred Vincent: Family Search IGI CD62, PIN269719. DAA 1893:168.

Peder Jensen Galskyts familie var involveret i Niels Ebbesebs drab på den kullede grev Gert. I det efterfølgende opgør, hvor kong Valdemar Atterdag nok fik Danmark, men selv måtte tilbageerobre de borge og herregårde, der var besat af tilhængerne af de holstenske hertuger. På kongens bud deltog Peder Jensen Galskyt og hans bror Niels med at sikre, at den tidligere retstilstand blev genindført og herremændene fik deres gods tilbage, bl.a. ved at de, som det hedder, indførte og forsvarede korporligt, at dette skete. En særlig langstrakt sag var sagen om den tidligere drost Peder Vendelbos overtagelse af Anders Pedersen af Granlevs gods i Korup, hvor både Peder Jensen, hans far Jens Nielsen til Od og hans bror Niels Jensen til Dal var involveret som vidner. Sagen var for retten ikke mindre end 13 gange og involverede et halvt dusin breve fra Kongen. Kilde: web.comhem.se/rovriddarna/dk/kaellingehol.htm og DRB 3. rk.1.bd. 354, 3.rk. 2.bd. 12 og 324.

Der er bevaret to af hans segl, der begge viser hans våben, den skrå mur med 3 tinder. Det første af disse segl er brugt på dokumenter fra 1345 og 1347, hvor han anføres som Petrus Jønsson de Bistorpe, medens teksten på seglet lyder: "S´PETR IOHANNESS´ ". Det andet af seglene er brugt på dokumenter fra 1347 og 1355, hvor han anføres som Petrus Jønesson de Ood medens teksten på seglet lyder "S´PETRI IØNS´ D BISTORPE" . Kilde: Thiset og Petersen: Danske Adelige Segl, segl nr. 336 og 358. DRB 3.rk.1.bd. 354 og 3.rk.2. bd. 26, 142, 324 og 358.

Bistrup (Bistorp, bispens torp) formodes at være en fæstning fra vikingetiden, Ilensborg. Opbygningen af den nuværende herregaard blev startet af Hvide slægten. I porten står, at den blev opført første gang af Absalons bror Styge Hvide 1220. Peder Jensen Galskyts overtagelse af Bistrup mellem 1343 og 1345 må antages at være en arv gennem hans hustru. Kilde: www.dis-danmark.dk/forum.KILDER : POUL CHRISTIAN FRDERIKSEN

view all

Peder Jensen Galskyt, til Od og Bidstrup's Timeline

1305
1305
Randers, Randers Amt, Støvring Herred, Danmark (Denmark)
1329
1329
bidstrup randers
1364
1364
Age 59
????
Denmark