R' Yehuda Leib Yudel Frank

Is your surname Frank?

Connect to 41,305 Frank profiles on Geni

R' Yehuda Leib Yudel Frank's Geni Profile

Share your family tree and photos with the people you know and love

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!

R' Yehuda Leib Yudel Frank

Hebrew: יהודה לייב פרנק
Also Known As: "Yudel Levin"
Birthdate:
Birthplace: Traby, Oshmiany, Vilna, Lithuania (now in Belarus)
Death: circa 1913 (52-69)
Jerusalem, Israel
Place of Burial: Jerusalem
Immediate Family:

Son of Tzvi Pesach Hirsh Frank and Mina Frank
Husband of Malka Frank
Father of R' Zvi Pesach Frank, Chief Rabbi of Jerusalem; Zippe Freidl Tekulsky; Tanchum Levin Frank; Yenta Feige Orlansky; Shimon Moshe Frank and 2 others
Brother of Rav Shraga Feivel Frank, of Alexut

Occupation: Rabbi
Managed by: Private User
Last Updated:

About R' Yehuda Leib Yudel Frank

Arnon Katz: I'm almost certain that Yehuda Leib Frank is both Yenta's and Tanhum Frank father. Both had a father with the name Yehuda Frank. I didn't find any document to prove that they are brothers though. Rick Bercuvitz: In the Kovno birth records, records can be found for his daughter Tsipa Freida (born Jan 10 1875) and son Tanchum (May 24, 1877). In both records, last name is listed as Levin (fatther's name Yudel, son of Hirsh). Yenta Orlansky was the sister of Zvi Pesach Frank, according to children of Zvi Pesach Frank.

http://www.myshorashim.com/visitorlogin.asp?Page=44&un=HHC727



GEDCOM Note

Web content link:<LinkURL>https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%99%D7%94%D7%95%D7%93%D7%94_%D7%9C...</LinkURL><LinkName>ערך בוויקיפדיה על הרב יהודה לייב פרנק</LinkName>

About יהודה לייב פרנק (עברית)

רב יהודה לייב פרנק (סבה של סבתא רבא שלי רחל פרנק)

מעבודת השורשים של רותם:

רב יהודה לייב פרנק נולד בקלוואריה ב-1852 לאביו הרב צבי פסח ומינה טורצקי (לימים שינה שמו לפרנק). אביו היה בעל אחוזה גדולה ליד קובנא. היו לו 8 אחים ואחיות.בהיותו ילד צעיר , חטפו ילדים לצבא הרוסי, לכן שלח האב את האחים לארצות הברית, והוא הצעיר נשאר בבית. האחים התבססו בארצות הברית התחתנו ולאט לאט התרחקו מהיהדות ואף התנצרו ונתקו את הקשרים המשפחתיים. עם האח הצעיר שמרו על קשר ואף סדרו לו אזרחות אמריקאית אך הוא ניצל זאת אך ורק לביקורים אצלם. מצבם הכלכלי של האחים היה טוב והם תמכו בו מבחינה כספית. נשא לאישה את מלכה בת תנחום שולמן והתיישב בקובנא. אשתו מלכה עזרה לכלכלת הבית ע"י כך שיצרה ומכרה יין צימוקים לקדוש והבדלה, ואלו הוא הקדיש את זמנו לתורה ולעבודה. מדי יום ביומו לימד 40 תלמידי חכמים. היה מראשי אגודת נס ציונה בקובנה. לאגודה זו היה חלק בייסוד העיר חדרה. עלה לארץ בשנת תרנ"ג והשתתף בגאולת חלק מאדמות חלק מן הכפר הערבי "אל חצירה" עליו הוקמה אחר כך המושבה חדרה. הפך להיות הרב הראשון של חדרה כאשר ביקר בשיקגו (לאחר ייסוד חדרה) ניסו לשכנעו להישאר שם אך אהבת הארץ גברה על כל השיקולים והוא חזר לביתו הצנוע בחדרה מוכת הקדחת. פעילותו הציבורית לא הצטמצמה לחדרה בלבד ואף נסע לרוסיה כדי לגייס תרומות למען עניי כולל וילנה בירושלים וגם נסע לפולין לגיוס תרומות לבית היתומים בירושלים. לאחר 10 שנים שהתגורר בחדרה תקפה אותו מחלת הקדחת והוא נאלץ לעזוב את המושבה ולעבור לירושלים שם המשיך את חייו בפשטות ובתורה. מחלת הקדחת רדפה אותו גם כשעזב את חדרה והוא נפטר בשנת 1913.

הרב יהודה לייב פרנק (תרי"ב ; 1852 – ג' באב תרע"ג; 1913) היה רב ועסקן, חבר אגודה של חובבי ציון בקובנה וממייסדי חדרה. אביו של הרב צבי פסח פרנק, רבה של ירושלים.

נולד בקלווריה, בפלך סובאלק שבפולין, לרב צבי פסח ומינה (לבית טורצקי) פרנק. למד בישיבת וולוז'ין והוסמך לרבנות. נישא למלכה, בתו של אחד מנכבדי קובנה, תנחום שילמן (בת אחרת של ר' תנחום נישאה לרב אברהם שינקר, מראשוני תנועת המוסר). לאחר חתונתו התיישב סמוך לחותנו בקובנה.

בשנות השמונים של המאה ה-19 נוסדה בקובנה אגודה ששמה לה למטרה לקדם את רעיון יישוב ארץ ישראל. פרנק הצטרף לאגודה ונבחר למזכירה. האגודה פעלה לרכישת אדמות חדרה. בין רוכשי האדמות הייתה משפחת פרנק - יהודה לייב פרנק ואחיינו הרב משה מרדכי אפשטיין.

בשנת תרנ"ג (1893) עלה פרנק ארצה עם משפחתו והיא השתכנה בחאן שהיה בשטח היישוב חדרה. פרנק היה מהפעילים המרכזיים של מתיישבי חדרה, ובמשך תקופה אף שימש ראש ועד המושבה, וכמו כן שימש כרב המושבה.

תנאי המקום הקשים והביצות היקשו על חיי המתיישבים. אשתו של פרנק חלתה בקדחת צהובה ומתה בשנת תרס"ה (1905). פרנק המשיך להתגורר במקום, עד שאף הוא חלה בקדחת, ובעקבות זאת נאלץ לעזוב את חדרה ולעבור לירושלים. בשבתו בירושלים הוא התמסר ללימוד תורה, אולם מחלת הקדחת הכריעה אותו והוא מת בשנת תרע"ג.

אחיו הוא הרב שרגא פייבל פרנק.

ילדיו

הרב צבי פסח פרנק, רבה של ירושלים הרב זאב פרנק, מחכמי ירושלים ומחבר הספר "תולדות זאב" (1885 - 1952). חתנו הוא הרב אברהם דב אוירבך (בן הרב חיים יהודה לייב אוירבך), שהיה רבה של שכונת בקעה וראש ישיבת אור שמח. תנחום פרנק, היה מוותיקי חדרה, עסק בחקלאות וטיפל בענייני הדת במושבה פשה, אשת יצחק גבריאלוביץ ציפה, אשת חיים טיקולסקי, התגוררו בארצות הברית ינטה, אשת הרב אברהם יעקב אורלנסקי, רבה של זכרון יעקב. שניהם נהרגו בחברון במאורעות תרפ"ט.
(ויקיפדיה)
https://tidhar.tourolib.org/tidhar/view/1/510

view all 11

R' Yehuda Leib Yudel Frank's Timeline

1852
1852
Traby, Oshmiany, Vilna, Lithuania (now in Belarus)
1873
January 20, 1873
Kaunas, Kauno miesto savivaldybė, Kaunas County, Lithuania
1875
February 15, 1875
Kaunas, Kaunas City Council, Kaunas County, Lithuania
1877
May 24, 1877
Kaunas, Lithuania
1879
June 26, 1879
1882
January 25, 1882
1885
November 4, 1885
Kovna, Lithuania
1893
1893
Hadera, Hadera, Haifa District, Israel
1913
1913
Age 61
Jerusalem, Israel
1913
Age 61
Mount of Olives, Jerusalem