Thyra Haraldsdotter, Queen of Norway

How are you related to Thyra Haraldsdotter, Queen of Norway?

Connect to the World Family Tree to find out

Thyra Haraldsdotter, Queen of Norway's Geni Profile

Share your family tree and photos with the people you know and love

 • Build your family tree online
 • Share photos and videos
 • Smart Matching™ technology
 • Free!

Thyra Haraldsdotter, of Denmark

Also Known As: "Tyre", "Thyra", "Tyri", "Tyra", "Queen of Denmark"
Birthdate:
Birthplace: Jelling, Denmark
Death: September 18, 1000 (23-32)
Ringerike, Buskerud, Norge (Norway) (Suicide by starvation (?))
Place of Burial: Norge
Immediate Family:

Daughter of Harald "Blue Tooth", king of Denmark and Unknown Wife or Concubine
Wife of Styrbjörn "the Strong" Olafsson; Prince of the Wends Burislaw "Chrobny" "the Brave" von Rügen, I and Olav I Tryggvason, King of Norway
Mother of Harald Olavson and Ukjent Olavson
Half sister of Gunhild Haraldsdotter; Sigrid Haraldsdotter; Håkon Haraldsøn and Sweyn I "Forkbeard", king of Denmark, Norway & England

Occupation: Dronning av Norge, Queen, Princess of Denmark, Prinsesse, Prinsesse av Danmark., Prinsesse af Danmark, Dronning af Norge
Managed by: Private User
Last Updated:

About Thyra Haraldsdotter, Queen of Norway

Thyra had no children with Burizleif Wendland - they where only married for 7 days.

http://en.wikipedia.org/wiki/Tyri_of_Denmark

http://no.wikipedia.org/wiki/Tyra_Haraldsdatter

http://genealogics.org/getperson.php?personID=I00079514&tree=LEO

Tyri Haraldsdatter of Denmark , also kalled Thyra or Tyra, (10th-century – 1000), was a Danish princess and a Norwegian Viking age Queen consort, spouse of King Olav I of Norway.

Tyri was born to King Harald I of Denmark and Queen Gyrid of Sweden. She was first married to the Swedish prince and throne claimant Styrbjörn Starke (Beorn the Strident and Strong) and was as such a titular crown princess of Sweden. As a widow, she married a Polish prince. Second widowed, she married King Olav I of Norway. According to legend, Queen Tyri committed suicide by starvation after the news of her husband's death in 1000.


http://www.snl.no/.nbl_biografi/Tyra_Haraldsdatter/utdypning

Tyra Haraldsdatter – utdypning (NBL-artikkel)

Forfatter: Claus Krag

Tyra Haraldsdatter, Født i Danmark; nøyaktig fødselsår og fødested er ikke kjent; Død ca. 1000; nøyaktig dødsdato og -sted er ikke kjent. Dronning. Foreldre: Dansk konge Harald Gormsen Blåtand (død ca. 986) og svenskfødte Gyrid Olofsdotter. Gift med kong Olav 1 Tryggvason (968–1000).

Som dansk kongedatter og norsk dronning hadde Tyra en fremtredende posisjon, og tradisjonen lot henne spille en viktig rolle i de begivenhetene som førte til Olav Tryggvasons fall i slaget ved Svolder år 1000. Samtidig spriker de overleverte tekstene når det gjelder en rekke enkeltheter, og fremstillingen av henne og Olav er sterkt preget av rent litterære motiver. Det er derfor vanskelig å danne seg et historisk pålitelig bilde av situasjonen og det aktuelle tidsrommet.

Den eldste beretningen hvor Tyra nevnes, er Adam av Bremens kirkehistorie fra 1070-årene om det nordtyske erkesetet (som Norden hørte inn under frem til 1104; Adam refererer også mye nordisk historie). Her står det at “Olav Tryggvason [...] hjemførte som hustru fra Danmark den helt spesielt hovmodige (superbissima) Tyra, og egget av henne begynte han krig mot danene”. Adam lar så slaget hvor Olav faller stå, ikke ved Svolder, men i Øresund. Umiddelbart før slagskildringen sier han også at Olav angrep som en reaksjon på et forbund den danske og den svenske kongen – Svend Tveskæg og Olof Skötkonung – hadde inngått.

I de eldste norrøne tekstene, som er fra slutten av 1100-tallet, er ikke bildet vesentlig annerledes. Men sagaforfatterne har rimelig nok også villet forklare hvorfor Tyra oppildnet Olav til å angripe hennes halvbror Svend. Den enkleste versjonen sier at det var fordi Tyra først hadde vært lovet bort til en vendisk fyrste, som hun så hadde nektet å gifte seg med; som en følge hadde Svend holdt tilbake den medgiften hun skulle ha, og det var for å hevne dette Olav angrep.

Senere utvikles beretningen videre, gjennom flere faser, til det den er hos Snorre: Olav Tryggvason var først blitt gift med Geira, datter til fyrst Boleslav i Vendland, som Olav stod i vennskapsforhold til. (Boleslav endte som en mektig erobrer og regnes, fra 1024, som den første konge over Polen.) Men Geira døde, og Olav reiste fra Vendland. Boleslav skulle så, noe senere, ha giftet seg med Tyra, Svend Tveskægs søster, som ledd i en avtale mellom de to. Men Tyra holdt ikke ut hos den hedenske Boleslav mer enn 7 netter og rømte, helt til Norge. Her ble hun godt mottatt av Olav Tryggvason. De ble gift, og året etter lovte Olav å dra til Boleslav, som han fremdeles stod på vennskapelig fot med, for å få tak i eiendommene hennes i Vendland. Det var under denne ferden Olav ble angrepet – ved Svolder utenfor Vendland – av sine fiender: kong Svend, kong Olof og den norske jarlen Eirik Håkonsson.

Dermed var historien snudd i forhold til de første beretningene: Olav var ikke lenger angriper, men den angrepne. Samtidig hadde en annen kvinne overtatt Tyras rolle som den som egget til strid, nemlig Sigrid Storråde, Svends dronning. Hun ønsket hevn over Olav fordi han hadde avslått å ekte henne og kalt henne en “hedensk hund”. Etter Svolder-slaget skal Tyra i den grad ha sørget over tapet av mannen at hun ikke ville ta til seg næring og døde.

Kilder og litteratur

 • Adam av Bremen: Beretningen om Hamburg stift, erkebiskopenes bedrifter og øyrikene i Norden, overs. av B. Tosterud Danielsen og K. Frihagen, 1993
 • Ágrip, overs. av G. Indrebø, 2. utg., 1973
 • HKr
 • NFH, bd. 1:2, 1853
 • L. Weibull: Kritiska undersökningar i Nordens historia, Lund 1911, s. 111–143
 • H. Koht: Norske dronningar, 1926
 • C. A. Christensen: biografi i DBL2, bd. 24, 1943

http://en.wikipedia.org/wiki/Tyri_of_Denmark


Thyra Haraldsdottir

F, #106668, b. before 949

Last Edited=14 Jul 2005

  Thyra Haraldsdottir was born before 949. She was the daughter of Harald I 'Bluetooth' Gormsson, King of Denmark and Gyrid Olafsdottir. She married Styrbjon Olavsson.

Child of Thyra Haraldsdottir and Styrbjon Olavsson

-1. Thorgils 'Sprakalegg' Styrbjornson+ b. c 965 (1)

Forrás:

http://www.thepeerage.com/p10667.htm#i106668


Född 947 i Danmark. Död 1000 i Norge. Drottning av Danmark. Hennes far var Harald Blåtand redovisas på annan plats i släktkrönikan.


http://en.wikipedia.org/wiki/Tyri_of_Denmark

http://no.wikipedia.org/wiki/Tyra_Haraldsdatter

http://www.snl.no/.nbl_biografi/Tyra_Haraldsdatter/utdypning

Tyre eller Tyra Haraldsdatter var ei dansk prinsesse på slutten av 900-tallet, datter av Harald Blåtann av Danmark og en av dennes hustruer (Gunhild, Tove eller Gyritha) og søster til kong Svein Tjugeskjegg. Hun ble dronning av Norge var kort stund og i henhold til tradisjonen bidro hun til at ektemannen kong Olav Tryggvasson døde i år 1000. Deretter forsvinner også Tyra fra historien.

I henhold til Snorre Sturlasson ble hun giftet bort til en Burislav av Vendland, det vil si Boleslaus I av Polen, som en del av en dansk-vendisk fredsavtale som også innebar at hennes bror Svein Tjugeskjegg ble gift med Burislavs søster Gunnhild.

Historia Norvegiæs forteller om ekteskapet til kong Olav og «sororem Sweinonis regis… Tyri» som tidligere hadde vært trolovet til «dux quidam de Sclauia».

I henhold til Gesta Danorum var Tyra tidligere gift med Styrbjørn Sterke av Sverige, sønn av Olav Bjørnsson, bror av kong Erik Seiersæl av Sverige. Styrbjørn Sterke nevnes i et islandsk skaldekvad, men hans eksistens er ikke historisk belagt i andre kilder. Etter tradisjonen var Styrbjørn høvding av Jomsborg som beseiret den danske kongen Harald Blåtann i et slag og deretter fikk ekte hans datter Tyra, deretter utfordret han svenskekongen, men faller i slaget ved Fyrisvall ved Uppsala.

Som enke var Tyre hendig å gifte bort for å oppnå politiske fordeler, men i henhold til Snorre var Tyre selv ikke av samme mening: «Dette giftemålet hadde ikke kommet i stand, for Tyre sa tvert nei; hun ville ikke gifte seg med en hedensk mann, som attpå til var gammel.»

Hun ble uansett sendt av gårde og fikk fosterfaren Ossur Agesson som reisefølge, og for å blidgjøre henne fikk hun de samme eiendommene som Sveins dronning Gunnhild hadde hatt i Vendland, og i tillegg til andre eiendommer. Likevel gråt hun svært og ville nødig reise, men havnet i Vendland og ble gift med Burislav. «Men ettersom hun var hos hedenske mennesker, ville hun verken ta imot mat eller drikke av dem, og slik gikk det i sju dager.»

Etter å ha sultestreiket flyktet hun sammen med Ossur. De unngikk Danmark og dro i skjul helt til Norge. Her oppsøkte de kong Olav Tryggvasson. I følge Snorre: «han tok godt imot dem, og de var der og hadde det godt. Tyre fortalte kongen alt om den vanskelige stillingen hun var kommet i, bad ham om råd og hjelp, og om fred i hans rike. Tyre talte godt for seg, og kongen likte godt det hun sa, han så det var ei vakker kvinne, og så falt det ham inn at dette måtte være et godt gifte. Han vendte samtalen inn på dette, og spurte om hun ville gifte seg med ham.»

Tyre fikk innyndet seg hos kong Olav Tryggvasson og ble gift med ham. For norskekongen var det dynastiske fordeler å bli slekt med danskekongen, selv om Svein Tjugeskjegg stilte seg svært uvillig til dette ekteskapet, først ettersom det brøt hans fredsavtale med Vendland og for det andre ettersom han var ingen venn av norskekongen. Straks Olav og Tyre er gift begynner hun å syte og klage, og kaller ham feig for ikke å hendte medgiften hennes fra Vendland. Gift med Burislav ville hun ikke, men medgiften vil hun likevel ha. Kong Olav blir rasende og uttaler de fatale ordene:

  «Aldri skal vel jeg være redd for broren din, kong Svein. Og om vi to møtes, da skal han vike!»

Historien viser at på grunn av Tyras egging faller han i slaget ved Svolder og deretter forsvinner også Tyre ut av historien. Vi vet ingenting om hennes skjebne siden.

Det kjenner ikke til noe barn av forbindelsen Tyra og Olav. Derimot fikk hun med sin første ektemann Styrbjørn Sterke sønnen Torkel Styrbjørnsson. Torkel fikk en datter ved navn Gyda Torkelsdatter som senere ble gift med Godwin, jarl av Wessex og ble mor til Harold Godwinsson, den senere konge av England.


Tyre eller Tyra Haraldsdatter var ei dansk prinsesse på slutten av 900-tallet, datter av Harald Blåtann av Danmark og en av dennes hustruer (Gunhild, Tove eller Gyritha) og søster til kong Svein Tjugeskjegg. Hun ble dronning av Norge var kort stund og i henhold til tradisjonen bidro hun til at ektemannen kong Olav Tryggvasson døde i år 1000. Deretter forsvinner også Tyra fra historien.

I henhold til Snorre Sturlasson ble hun giftet bort til en Burislav av Vendland, det vil si Boleslaus I av Polen, som en del av en dansk-vendisk fredsavtale som også innebar at hennes bror Svein Tjugeskjegg ble gift med Burislavs søster Gunnhild.

Historia Norvegiæs forteller om ekteskapet til kong Olav og «sororem Sweinonis regis… Tyri» som tidligere hadde vært trolovet til «dux quidam de Sclauia».

I henhold til Gesta Danorum var Tyra tidligere gift med Styrbjørn Sterke av Sverige, sønn av Olav Bjørnsson, bror av kong Erik Seiersæl av Sverige. Styrbjørn Sterke nevnes i et islandsk skaldekvad, men hans eksistens er ikke historisk belagt i andre kilder. Etter tradisjonen var Styrbjørn høvding av Jomsborg som beseiret den danske kongen Harald Blåtann i et slag og deretter fikk ekte hans datter Tyra, deretter utfordret han svenskekongen, men faller i slaget ved Fyrisvall ved Uppsala.

Som enke var Tyre hendig å gifte bort for å oppnå politiske fordeler, men i henhold til Snorre var Tyre selv ikke av samme mening: «Dette giftemålet hadde ikke kommet i stand, for Tyre sa tvert nei; hun ville ikke gifte seg med en hedensk mann, som attpå til var gammel.»

Hun ble uansett sendt av gårde og fikk fosterfaren Ossur Agesson som reisefølge, og for å blidgjøre henne fikk hun de samme eiendommene som Sveins dronning Gunnhild hadde hatt i Vendland, og i tillegg til andre eiendommer. Likevel gråt hun svært og ville nødig reise, men havnet i Vendland og ble gift med Burislav. «Men ettersom hun var hos hedenske mennesker, ville hun verken ta imot mat eller drikke av dem, og slik gikk det i sju dager.»

Etter å ha sultestreiket flyktet hun sammen med Ossur. De unngikk Danmark og dro i skjul helt til Norge. Her oppsøkte de kong Olav Tryggvasson. I følge Snorre: «han tok godt imot dem, og de var der og hadde det godt. Tyre fortalte kongen alt om den vanskelige stillingen hun var kommet i, bad ham om råd og hjelp, og om fred i hans rike. Tyre talte godt for seg, og kongen likte godt det hun sa, han så det var ei vakker kvinne, og så falt det ham inn at dette måtte være et godt gifte. Han vendte samtalen inn på dette, og spurte om hun ville gifte seg med ham.»

Tyre fikk innyndet seg hos kong Olav Tryggvasson og ble gift med ham. For norskekongen var det dynastiske fordeler å bli slekt med danskekongen, selv om Svein Tjugeskjegg stilte seg svært uvillig til dette ekteskapet, først ettersom det brøt hans fredsavtale med Vendland og for det andre ettersom han var ingen venn av norskekongen. Straks Olav og Tyre er gift begynner hun å syte og klage, og kaller ham feig for ikke å hendte medgiften hennes fra Vendland. Gift med Burislav ville hun ikke, men medgiften vil hun likevel ha. Kong Olav blir rasende og uttaler de fatale ordene:

«Aldri skal vel jeg være redd for broren din, kong Svein. Og om vi to møtes, da skal han vike!»

Historien viser at på grunn av Tyras egging faller han i slaget ved Svolder og deretter forsvinner også Tyre ut av historien. Vi vet ingenting om hennes skjebne siden.

Det kjenner ikke til noe barn av forbindelsen Tyra og Olav. Derimot fikk hun med sin første ektemann Styrbjørn Sterke sønnen Torkel Styrbjørnsson. Torkel fikk en datter ved navn Gyda Torkelsdatter som senere ble gift med Godwin, jarl av Wessex og ble mor til Harold Godwinsson, den senere konge av England.

Hentet fra «http://no.wikipedia.org/wiki/Tyra_Haraldsdatter»

Born: 950 3

Marriage (1): Björn "Styrbjorn" of Sweden Olafsson

Marriage (2): Olav I Tryggvason in 999

Died: 18 Sep 1000 aged 50

Thyra married Björn "Styrbjorn" of Sweden Olafsson, son of Olaf of Sweden Bjornsson and Unknown. (Björn "Styrbjorn" of Sweden Olafsson was born about 959 and died in 986.) The cause of his death was he died in battle.

Thyra next married Olav I Tryggvason, son of Tryggve Olavsson and Astrid Eiriksdatter, in 999. (Olav I Tryggvason was born circa 963 and died on 9 Sep 1000.)

Sources

--------------------------------------------------------------------------------

1 Brian C. Tompsett, Directory of Royal Genealogical (Datahttp://www.dcs.hull.ac.uk/public/genealogy/royal/catalog.html

Brian Tompsett

Department of Computer Science

University of Hull

Hull, UK, HU6 7RX

B.C.Tompsett@dcs.hull.ac.uk).

2 The Official Web Site http://www.royal.gov.uk/.

3 Royal Danish Embassy (http://www.denmarkemb.org/kngsquns.html).


Haraldsdottir, Thyra

Born: BEF 1000

Died: 18 SEP 1000

Father: Gormsson, Harald II Bluetooth, King of Denmark, b. ABT 910

Mother: Olafsdottir, Gyrid

Associated with Olafsson, Styrbjorn of Sweden

Child 1: Styrbjornsson, Bjorn

Child 2: Sprakalegg, Thorkils, b. ABT 936

Associated with , Mieczislaw (Burislaf) I of Poland, Duke of Poland

Married 998 to Tryggvason, Olaf of Norway, King of Norway

Child 3: Olafsson, Harald, b. 999

Reference: http://familytrees.genopro.com/318186/jarleslekt/default.htm?page=t...


Hun giftede sig (1) med Boleslav I Den Tapre Crobry, født 967, Fyrste af Venden, døde 17 juni 1025, søn af Mieczyslaw I og Dubrawka Af Bøhmen. Senere giftede han sig med Hemmilde Af Meissen.

Af dette ægteskab: Gunhild Burislawsdatter af Wenden

Hun giftede sig (2) med Styrbjørn Den Stærke, kommandant på Jomsborg, døde i Fyrisvall Ved Uppsala, 985, søn af Olaf I Bjørnsson Ring.

Af dette ægteskab: 930 Thorgils Sprageleg

Hun giftede sig (3) i Norge (Tønsberg), 998 med Olav Trygvesøn, født 968, Konge i Norge, døde i Slaget Ved Svold, Norge, 9 september 1000, begravet i Et Søslag I Øresund Eller Ved Rygen.


Tyri of Denmark

From Wikipedia, the free encyclopedia

Tyri Haraldsdatter of Denmark , also kalled Thyra or Tyra, (10th-century – 1000), was a Danish princess and a Norwegian Viking age Queen consort, spouse of King Olav I of Norway.

Tyri was born to King Harald I of Denmark and Queen Gyrid of Sweden. She was first married to the Swedish prince and throne claimant Styrbjörn Starke (Beorn the Strident and Strong) and was as such a titular crown princess of Sweden. As a widow, she married a Polish prince. Second widowed, she married King Olav I of Norway. According to legend, Queen Tyri committed suicide by starvation after the news of her husband's death in 1000.

[edit]References

Alf Henrikson: Dansk historia (Danish history) (1989) (Swedish)

Sven Rosborn: När hände vad i Nordens historia (When did what happen in the historiy of the Nordic countries) (1997) (Swedish)

Åke Ohlmarks: FornNordiskt Lexikon (Ancient Nordic dictionary) (1994) (Swedish)


Hon dog av svartsjuka, ty vid julgillet i Jellinge någon tid efter slaget vid Hjörnungavåg (en vik av Storfjorden, Möre i Norge) 985 hade hon nyss dött i vredesmod när Styrbjörn skaffat en frilla.


Tyre eller Tyra Haraldsdatter var ei dansk prinsesse på slutten av 900-tallet, datter av Harald Blåtann av Danmark og en av dennes hustruer (Gunhild, Tove eller Gyritha) og søster til kong Svein Tjugeskjegg. Hun ble dronning av Norge var kort stund og i henhold til tradisjonen bidro hun til at ektemannen kong Olav Tryggvasson døde i år 1000. Deretter forsvinner også Tyra fra historien.

I henhold til Snorre Sturlasson ble hun giftet bort til en Burislav av Vendland, det vil si Boleslaus I av Polen, som en del av en dansk-vendisk fredsavtale som også innebar at hennes bror Svein Tjugeskjegg ble gift med Burislavs søster Gunnhild.

Historia Norvegiæs forteller om ekteskapet til kong Olav og «sororem Sweinonis regis… Tyri» som tidligere hadde vært trolovet til «dux quidam de Sclauia».

I henhold til Gesta Danorum var Tyra tidligere gift med Styrbjørn Sterke av Sverige, sønn av Olav Bjørnsson, bror av kong Erik Seiersæl av Sverige. Styrbjørn Sterke nevnes i et islandsk skaldekvad, men hans eksistens er ikke historisk belagt i andre kilder. Etter tradisjonen var Styrbjørn høvding av Jomsborg som beseiret den danske kongen Harald Blåtann i et slag og deretter fikk ekte hans datter Tyra, deretter utfordret han svenskekongen, men faller i slaget ved Fyrisvall ved Uppsala.Hennes far var Svend Tveskägg som redovisas på annan plats i släktträdet.


Thyra Sveynsdottir

F, #105419, b. circa 993

Thyra Sveynsdottir was born circa 993 at Denmark. (1) She was the daughter of Sveyn I 'Forkbeard' Haraldsson, King of Denmark and England and Gunhilda of Poland. She married Godwine, Earl of Wessex, son of Wulfnoth, Cyld of Sussex. (1)

Forrás:

http://www.thepeerage.com/p10542.htm#i105419Thyra ble gift med Styrbjørn af Sverige , Bolestav av Venden og Olav Trygvesøn. Thyra døde 18. sep. år 1000.

Thyra Haraldsdatter (b. Aft. 956, d. 18 September 1000) Thyra Haraldsdatter (daughter of Harald 1. Blåtand and Gunhild Olavsdatter) was born Aft. 956, and died 18 September 1000. She married (1) Mieczyslaw, son of Ziemonslaw and Gorka. She married (3) Burislaw.

Children of Thyra Haraldsdatter and Mieczyslaw are: +Boleslaw 1., b. Abt. 967, d. 1025.

Children of Thyra Haraldsdatter are: +Thorkill Sprakalæg, b. Abt. 936, d. Abt. 1005.

Children of Thyra Haraldsdatter and Burislaw are: +Grimmus, d. date unknown.

http://familytreemaker.genealogy.com/users/s/k/o/Flemming-K-Skov/WE...Queen Thyra Haraldsdatter aka Haraldsdottir Born 0947 in Gormshoj, Jellinge, Vejle, Denmark Daughter of Harald G. Danmark and Gyrithe O. Munsö Sister of Gunhild Haraldsdottir, Gunhild Haroldsdotter, Walter Gifford, Harald de Crepon, Gunhild Haraldsdatter, Mrs Ralph Detorta, Walter Gifford, Sigrid UNKNOWN, Gyrithe Olafsdotter Denmark, Gunhild Haraldsdottir of Denmark, Erik Hring Haraldsson Denmark, Gunhilde Haraldsdotter, Gunhild Denmark, Thyra Haraldsdatter, Gunhild Haraldsdatter, Thyra Haraldsdottir UNKNOWN, Thyra Haroldsdotter, Svend H. King of Denmark, Norway and England, Haakon Gormsson, Sigrid Styrbjornsson, Thora Gormsson, Sigrid Sprakling, Sibell Crepon, Erik Haraldsson, Thrya H. of Denmark and Odo Bayeux Wife of Styrbjorn Munsö — married [date unknown] [location unknown] Wife of Gorm of H. Danmark — married [date unknown] [location unknown] Mother of Torkel De Falaise Died September 18, 1000 in Ormen, Hin Lange, Norway

http://www.wikitree.com/wiki/Haraldsdatter-3http://no.wikipedia.org/wiki/Tyra_Haraldsdatter.

Förnamn Thyra Tyre Mellannamn Haraldsdotter Haraldsdatter Efternamn Dronning af Norge Sprakalegg Efternamn vid födelse av Danmark Födelsedatum ca 972 947 Födelseort Jelling, Danmark Denmark Dödsort Ringerike, Buskerud, Norge Norway


Dotter till Harald Blåtand. Syster till Sven Tveskägg.

Drottning av Danmark. Född 947 i Danmark. Död 1000 i Norge.

view all 24

Thyra Haraldsdotter, Queen of Norway's Timeline

914
914
Denmark
972
972
Jelling, Denmark
999
999
1000
September 18, 1000
Age 28
Ringerike, Buskerud, Norge (Norway)
????