Start My Family Tree Welcome to Geni, home of the world's largest family tree.
Join Geni to explore your genealogy and family history in the World's Largest Family Tree.

Muhu ehk Muhu Liiva kalmistu (Liiva + Rinsi + Vanadekodu), Haudis eksitavalt Muhu (Rinsi) kalmistu

Project Tags

view all

Profiles

  • Aleksei Allik (1853 - 1932)
    sünd Mõnnuste kirikuraamatus Saaga EAA.1957.1.7:54?79,409,1100,330,0 1858 hingeloendis perekond Allik Pikkasoo kohal nr XIX Saaga EAA.1865.4.333/4:200 Riia Õpetajate Seminari 16.06.1873 Riia Vaim...
  • Tihhon Jupaschevski (1872 - 1947)
    1872 - Sünd/ Birth and baptism info 1903 - I Abielu/ Marriage info 1912 - II Abielu/ Marriage info andmeid Tihhoni kohta Aruanne (klirovaja vedomost); EAA.1953.1.352; 1918
  • Liina Äkke (1914 - 1975)
    ; Sündinute nimekiri; EAA.1292.1.301; 1892-15.03.1918 * (sünniaeg ja ristimine)
  • Mare Sugul (1871 - 1939)
    Teistel andmetel sünnikoht: Igaküla, Muhu vald, Saaremaa, EstoniaSaaga; Sündinute nimekiri; EAA.1292.1.300; 1834-1882 (sünniaeg ja ristimine)
  • Jaen Sugul (1870 - 1936)
    Ristimine 29.05.1870Saaga; Sündinute nimekiri; EAA.1292.1.300; 1834-1882 (sünniaeg ja ristimine)

Muhu ehk Muhu Liiva kalmistu (Liiva + Rinsi + Vanadekodu), Haudis eksitavalt Muhu (Rinsi) kalmistu

Heal lapsel mitu nime...
Muhu / Liiva / Viiraküla / Rinsi kalmistu on kalmistu Muhu saare keskkosas Viiraküla ja Päelda vahel. Koosneb (ajaloolises järjestuses rajatud) luterlaste (Liiva koguduse) surnuaiast, õigeusklike (Rinsi koguduse) surnuaiast ja Muhu Pädaste vanadekodu surnuaiast. Nii luterlaste kui ka õigeusklike osadesse on hilisemal ajal ka mitte-luterlasi, mitte-õigeusklikke ja mitte-usklike maetud. Vanadekodu osa on eraldi ja sinna muid maetud ei ole.

Muhu kalmistule maetuid on hakatud ka Haudisse kandma (ca 207 isikut juba kantud, peamiselt Vanadekodu osas).
Haudis lingis eksitavalt Rinsi:

Lehed ja otsingud annavad esialgu veel sageli veateid

Kui kirjutada

suunab ümber lehele:

Kalmistul on kolm erinevat ajaloolist osa

Liiva koguduse (ELK, EELK) surmad ja matused on dokumenteerituna säilinud aastast 1758

Enamik neid on maetud Muhu kalmistu Liiva ehk luterlikku ossa.

Rinsi koguduse (AÕK, EAÕK) surmad ja matused on dokumenteerituna säilinud aastast 1847

Enamik neist on kuni aastani 1897 maetud just Muhu kalmistu Rinsi ehk õigeusklikku ossa.
Alates 1898 ka Sepamäe kalmistule, väike osa ka (algusest alates) Hellamaa kalmistule.

Siinkirjutatajale on täpselt teadmata millal toimus esimene matus Muhu Vanadekodu ehk Pädaste Vanadekodu ossa.
Pädaste vanadekodu tegutses Muhus Pädaste mõisas (endise mõisa invallididekoduks ümberehitamisega ja seostuva abimajandi rajamisega alustati juba detsembris 1949) aastatel 1951 kuni 1986, algselt Pädaste Invaliidekodu seejärel Pädaste Invaliidide ja Vanadekodu ning hiljem Pädaste Internaatkodu nime all, küllap siis peatselt pärast asutamist 1951 aastal ka neil (nõukogude kombe järgi, eriti neile kes üksikud, sugulasteta) oma kalmistut vaja läks. Vanadekodu kolis Pädastelt välja 1986 juulis (viimased Pädaste mõisa elanikud kolisid siis Sõmera Internaatkodusse Saaremaal) ja sel ajal siis ka vanadekodu kalmistuosas aktiivne matmine lõppes. Hilisematel aegadel on vanadekodudes sh alates 1993 uues Muhu Hooldekodus (Liival) surnud üksikuid inimesi erinevatele kalmistutele maetud.

Olete teretulnud kõik need kes soovivad oma lähedased seoses selle rahupaigaga ära märkida ja projekti lisada.

Projekt "Muhu ehk Muhu Liiva kalmistu (Liiva + Rinsi + Vanadekodu)" koondab neid, kes on aegade jooksul seal oma rahu leidnud.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Projektiga liituda on võimalik nupu "Tegevused" alt valides "Liitu projektiga" Selle peale saadetakse projekti koostööpartneritele Teie taotlus, mille rahuldamisel liitute projektiga. Isikute projekti lisamiseks ja selles osalemiseks peab isiku profiil/isikukirje olema ja püsima avalikuna. Avalikuks on profiili/isikukirjet võimalik muuta võttes profiilil/isikukirjel olles "Muuda selle isiku andmeid" (puu vaates "muuda") ja lisades linnukese "Selle isiku andmed on avalikud" ette ning salvestama valiku. Kui see võimalus puudub, ei ole Teil õigust profiili/isikukirjet avalikuks muuta ja tuleb liituda kas profiili/isikukirje haldaja pererühmaga või taotleda lisada soovitavale profiilile haldus.

Selleks, et lisada isikuid projekti on vajalik minna lisatava isiku profiilile/isikukirjele ja kasutades nuppu "Tegevused" lisada isik projekti. NB! Kui isikukirje/profiil ei ole avalikuks tehtud puudub ka menüürida, mis lubaks isikut projekti lisada. Olles liitunud projektiga ja kasutades seal nuppu "Tegevused" on võimalik kutsuda projekti ka koostööpartnereid.

Kalmistuga seotud foto projektis osalemiseks tuleb ka see projekti lisada lisaks projektis osalevale profiilile/isikukirjele endale. Vastasel korral ei ole see täieõiguslikult nähtav koos oma võimalike lisaandmetega. Fotosid on võimalik projekti lisada ka eraldi, profiilist/isikukirjest sõltumata.

Samuti on võimalik projektist lahkuda. Selleks tuleb samuti kasutada projektis olevat "Tegevused" nuppu ja sealt vajudes "Lahku projektist" menüüriba.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

sticker_new_right.gif Kui Teil on pakkuda märksõnasid, mis aitaksid paremini seda rahupaika Geni otsinguga leida ja iseloomustada või sooviksite, et sama piirkonna kalmistud oleks kohe sellest projektist leitavad võib need vabalt ise lisada ja teised kalmistuprojektid selle projektiga ära siduda.