Nordanstig municipality, Hälsingland, Sweden
This group is newly started and the page and the information text is under construction 2021-10-03.
Parishes::
- Bergsjö,
- Gnarp,
- Harmånger,
- Hassela,
- Ilsbo och
- Jättendal.
Population centres:
- Bergsjö
- Gnarp
- Harmånger
- Ilsbo
- Strömsbruk
- Stocka
- Hassela
- Jättendal.
Nordanstigs kommun, Hälsingland, Sverige
Nordanstigs kommun är en kommun i nordöstra Gävleborgs län i Hälsingland (och gränsar i norr till Sundsvalls kommun i Västernorrlands län, i väster till Ljusdals kommun och i söder till Hudiksvalls kommun). Centralort är Bergsjö.
Kommunens område motsvarar socknarna:
- Bergsjö,
- Gnarp,
- Harmånger,
- Hassela,
- Ilsbo och
- Jättendal.
Tätorter:
- Bergsjö
- Gnarp
- Harmånger
- Ilsbo
- Strömsbruk
- Stocka
- Hassela
- Jättendal.
Om samarbetsformen för Geni och kommun- och landskaps-projekten:
Denna projektgrupp är startad i oktober 2021. När du har gått med i denna grupp kan du lägga till profiler som varit födde, avlidna eller verksamma i Nordanstigs kommun, eller i någon av ovan nämnda socken eller tätorter.
Att arbeta i Geni är teamarbete, och samarbetet sker via nätverk och det gemensamma släktträdet. Geni-projekt är samarbetsnätverk - så ordet projekt ska här förstås lite annorlunda än det man vanligtvis tänker på när man hör ordet "projekt". Ett Geni-projekt administreras av de frivilliga som ingår i nätverket och projekten har inte en ledande person. Först och främst, arbetar man i Geni för att söka gemensamma rötter och arbetet är ett exempel på crowdsourcing. Kvaliteten på genealogiska uppgifter i detta forum kan förbättras kontinuerligt. Lägg gärna till referenser eller källor till profilerna som läggs till i landskapsprojektet. Kvaliteten ökar ju fler medlemmar det finns i samarbetsprojektet, eftersom det ger fler personer som kontrollerar informationen i den stora datamiljön. Kontrollen genomförs i det gemensamma trädet och förbättringar är en kontinuerlig aktivitet. Om du hittar motstridiga uppgifter, starta gärna en diskussion om ämnet på profilen i fråga.
- Eftersom många har samma eller snarlika namn, hjälp till att minimera risken för att andra släktforskare länkar fel person till sina släktträd - snåla inte med information!
- Skriva in så mycket information du kan om i vilken församling, socken, stad, eller kommun, personen levde eller verkade i.
- Dela med dig information om de källor, arkiv eller dokument du har använt dig av.
- Dela gärna med dig av informationen på fler språk än svenska, om du kan, engelska till exempel.
- Dina anfäder och anmödrar delas ofta av tusentals andra personer. Hjälp varandra.