Start My Family Tree Welcome to Geni, home of the world's largest family tree.
Join Geni to explore your genealogy and family history in the World's Largest Family Tree.

Obitelj Paparella-Paparela

view all

Profiles

RODOSLOVLJE OBITELJI PAPARELLA

Ovo je projekt o povijesti, podrjetlu i cjelokupno rodoslovlje obitelji prezimena Paparella (Paparela) u Splitu i šire, njenim precima, potomcima i srodnicima.

Paparella-Paparela

Naslov prezimena govori da se članovi obitelji danas pišu s jednim ili dva l. U 18. stoljeću nailazimo na pet vjenčanja članova obitelji Paparella iz Molfette u Apuliji. Spomenut ćemo muškarce Giacoma i Isidora 1771. i 1784. godine kada se žene s Marijom Lučić iz Omiša i Marijom Sorolijom s Lučca (njezini preci su se u 17. stoljeću doselili iz Kostanja).

Godine 1832. u Splitu živi petnaest članova obitelji koje u devetnaestom stoljeću najčešće nalazimo kao konopare, te ribara i trgovca, bez traga u zemljišniku. Zabilježiti je da je rodonačelnik svih Izidor Paparella umro 1810. u dobi od 80 godina, dok je njegov unuk istog imena umro 1888. kao konopar i posjednik u dobi od 88 godina, što je neuobičajeno za obrtnike, koji su u načelu živjeli manje od težaka.

  • Izvor: feljton Slobodne Dalmacije 16.4.2002. i knjiga "Splićani - obitelji i prezimena prema zemljišniku Splita iz 1832. godine", autor: M.N.Kumanić; 2008.

O prezimenu Paparella-Paparela | About surname Paparella-Paparela

Pripremio, izradio, pronašao za projekt: Ozren

Suradnici: Jadra, Ozren