Start My Family Tree Welcome to Geni, home of the world's largest family tree.
Join Geni to explore your genealogy and family history in the World's Largest Family Tree.

P.C. HOOFT-prijs voor Letterkunde ‧ sinds 1947 ‧ NLD

view all

Profiles

P.C. HOOFT-prijs voor Letterkunde ‧ sinds 1947 ‧ Nederland

.

De P.C. HOOFT-prijs voor Letterkunde behoort tot de belangrijkste literatuur-prijzen in het Nederlandse taalgebied. Deze oeuvreprijs wordt jaarlijks afwisselend toegekend voor proza, essayistiek en poëzie. De P.C. Hooft-prijs is ingesteld in 1947. In dat jaar werd op 21 mei de 300ste sterfdag van Pieter Corneliszoon HOOFT herdacht. De prijs wordt jaarlijks toegekend en rond de sterfdag van P.C. HOOFT uitgereikt. Tot 1955 werd de prijs toegekend voor losse werken. Daarna werd het een oeuvre-prijs.

.

.

internet:bronnen‧documentatie‧informatie-etceteraa---
  • https://www.pchooftprijs.nl
  • ✒ : informatie internet wikipedia, wanneer geni-profiel aanwezig is deze url svp in profilel plaatsen. Streven is t.z.t. hier alleen naar het jury-rapport te linken.
  • ... aanvulling welkom!

.

LAUREATEN

.

Voor zover mogelijk vindt U hier verwijzingen naar officiële, mooie of informatieve websites van of over de betreffende schrijvers en schrijfsters. Nazaten en gerelateerden zijn uitgenodigd de profielen van de betreffende auteurs hier te plaatsen, voorzover dat reeds overleden personen zijn. Wanneer de laureaat nog leeft, kan hij/zij als medewerker een bijdrage leveren aan het onder de aandacht brengen van deze prestigieuze staatsprijs.

De verantwoordelijkheid voor deze pagina berust bij een redactie-commissie onder voorzitterschap van het eerstgenoemde profiel onder de medewerkers van dit project.

---.---2024-II-18---.---jM🦉Vu-cum-suis---.---