Start My Family Tree Welcome to Geni, home of the world's largest family tree.
Join Geni to explore your genealogy and family history in the World's Largest Family Tree.

Parhaita projektikäytäntöjä: Tapahtumat (events)

Project Tags

Parhaita projektikäytäntöjä -pääsivulle - klikkaa tästä!

Ennenkuin perustat projektin Geniin, harkitse sopisiko aiheen käsittelyyn paremmin tapahtuma (event) kuin projekti. Muista aina tarkistaa ennen tapahtuman tai projektin perustamista, ettei samasta aiheesta ole jo tehty niitä!

Mitä Geni-tapahtumat ovat?

Geni tapahtumat (events) ovat eräänlaisia "pienoisprojekteja".

Geni-tapahtumat ja aikajana on tarkoitettu sukututkimuksen välineeksi havainnollistamaan henkilöhistoriaa. Tapahtuma näkyy niiden henkilöiden aikajanalla, joihin se on liitetty. Henkilön aikajanaa tarkastelemalla näkee millaisiin tapahtumiin hän on osallistunut ja missä hän on milloinkin ollut. Tapahtumaan voi liittää kuvauksen, ajan, paikan, siihen osallistuneet henkilöt, valokuvia ja linkkejä.

Suurin osa tapahtumista, kuten esitäytetyt tapahtumat syntymä, avioliitto, kuolema jne., ovat merkittäviä vain henkilöhistorian kannalta. Esitäytettyjen tapahtumien lisäksi tapahtumia voi luoda myös itse. Tapahtuma on ajankohtaan sidottu ja koskee tyypillisesti vain pientä profiilijoukkoa. Se on nopeasti tehty, toisin kuin Geni-projekti, joka on aiheeltaan laajempi, kestoltaan pidempi ja saattaa vaatia suurenkin joukon tekijöitä.

  • Tapahtumien luominen: Profiilin Aikajana-välilehdellä valitse "Luo uusi tapahtuma":

media.geni.com/p13/d9/03/ed/bf/53444848244ba21c/luo_uusi_tapahtuma_large.jpg?hash=512423403182a3ed02bec3de1b050cbdfff07f599ef4ef31401c473eddc3e8d5.1717138799

Esimerkkejä erilaisista tapahtumista

Olet tervetullut liittämään myös näihin tapahtumiin niistä vielä puuttuvia henkilöitä.

Esimerkkejä Suomen historiaa koskevista tapahtumista:

Esimerkkejä muista erityyppisistä tapahtumista:

Vinkki:

Tuo luomasi tapahtumat esille myös projektisivuilla!

  • Tapahtumat, joilla on merkitystä myös jonkin paikkakunnan historian kannalta, voi koota paikkakuntaprojektin sivulle. Esimerkki: Lammi kylät, talot, asukkaat, talonhaltijoita -paikkakuntaprojekti.
  • Vastaavasti kylää tai taloa koskevat tapahtumat voi koota kyläprojektin tai taloprojektin projektisivulle.
  • Suomen historiaa koskevia tapahtumia ja projekteja löydät aikajärjestyksessä Suomen historiaa koskevalta projektisivulta. Jos teet Geniin uuden Suomen historiaa koskevan tapahtuman tai projektin, toivoisimme, että lisäät sen tälle sivulle: Suomi ja Karjala - aliprojekti Suomen historia.