Start My Family Tree Welcome to Geni, home of the world's largest family tree.
Join Geni to explore your genealogy and family history in the World's Largest Family Tree.
view all 1272

Profiles

 • Gustava Albertina von Hausen (1796 - 1837)
  Orimattila > syntyneet-vihityt-kuolleet, 1795-1807 > 39:, Hollolan seurakunnan arkisto - Rippikirja 1818-1828, jakso 898, sivu 239: Mukkula Gård; Kansallisarkisto: / Viitattu 5.9.2020 Kangasniemen ...
 • Hanna Maria Helander (1867 - 1899)
  , Helanderilla oli ensimmäisestä avioliitosta Hanna Maria Vilanderin (1867-1899) kanssa kuusi lasta, kolme tytärtä ja kolme poikaa, joista yksi lähti merille ja päätyi Argentiinaan, toinen valmistui ...
 • Maria Sofia Salonen (1857 - d.)
  s:
 • Johan Vilho Haarala (1894 - d.)
  s: Muutti Helsinkiin 6.10.1912 naimattomana

Tämä projekti on keskeneräinen!

Kuivannon kylä

Kuivanto on kylä Orimattilan kaupungissa Orimattilan ja Lahden rajalla. Sen voidaan katsoa muodostuvan useista kylistä: Kuivanto, Anttila, Isokylä, Katajala, Korvenpää, Koskunen, Köykkälä, Metsäkulma, Montari, Rahjala ja Rekola.

Kylässä toimii peruskoulun ala-aste, kyläjohtokunta ja lukuisia yhdistyksiä. Sen pellonreunat ovat myös hyvä lintuhavaintokohde. Kylätalona toimii satavuotias maamiesseuran talo, jossa järjestetään myös yksityistilaisuuksia. Kylässä on myös oma kirkko ja hautuumaa.

Kuivannosta tuli 2010 Päijät-Hämeen vuoden kylä. Siellä toimivat mm. Kuivannon Maamiesseura r.y., Kuivannon maatalousnaiset, Kuivannon Nuorisoseura ry ja Kuivannon metsästysseura ry.

Urheilutapahtumana kylässä on järjestetty vuodesta 1981 alkaen "Kuivannon kymppi".

Kuivannon kirkon historiaa

Kuivantolaisten oma kirkko

Kuivantolaisten toive oman rukoushuoneen rakentamisesta oli kytenyt 1700-luvulta lähtien. 1920-luvulla he vetosivat Tampereen tuomiokapituliin ja pyysivät eroa Orimattilan seurakunnasta sekä omaa seurakuntaa kirkkoineen ja kirkkoherroineen. Pippuranmäellä oli valmis paikka kirkolle ja pappila oli saatu lahjoituksena. Asia raukesi, koska kustannukset todettiin liian suuriksi isollekin kyläkunnalle. Asian kannattajatkin luopuivat eroajatuksesta, kun Orimattilan seurakunta lupautui rakentamaan oman kirkon Kuivannolle. Kirkkovaltuusto hyväksyi 29.06.1930 Kuivannon rukoushuoneen piirustukset, jotka oli laatinut rakennusmestari Heikki Tiitola Tampereelta. Kirkon peruskivi laskettiin Pippuranmäelle heinäkuisena sunnuntaina 1930. Rakennusmestari Kalle Juselius Pusulasta vastasi rakentamisesta, arkkitehti Jalmari Peltola valitsi valaistuslaitteet ja värit. Kirkkoon asennettiin urkuharmoni. Torniin ostettiin kaksi teräksistä kelloa, joista isompi painoi 260 kg ja pienempi 150 kg. Kuivannon kirkko vihittiin 28.12.1931. Taiteilija Väinö Hervon maalaama alttaritaulu saatiin kirkkoon talvisodan alkupäivinä, joulukuussa 1939. Kuivannon kyläkirkon valmistuminen joulukuussa 1931 lisäsi seurakuntalaisten mahdollisuuksia kirkossakäymiseen. Uudessa kirkossa alettiin pitää jumalanpalveluksia joka toinen sunnuntai.

Vuosina 1998-2000 on kirkkoon ja lähiympäristöön tehty muutoksia. Kirkon keittiö uusittiin kalusteineen ja tiloihin asennettiin juokseva vesi, kellaritilat kunnostettiin varastoksi, seurakuntasali maalattiin ja tehtiin kirkkosalin paikkamaalaukset, sisälle saatiin myös wc-tilat. Lisäksi piha-aluetta on maisemoitu ja tehty lisää pysäköintipaikkoja. Vuonna 2003 kirkkoon hankittiin uudet kirkkotekstiilit, jotka on suunnitellut tekstiilitaiteilija Maisa Kaarna. Vuonna 2004 kirkko sai uudet digitaaliset urut.

Projekti

Projektin tavoitteena on koota yhteen kylässä syntyneet, asuneet, kuolleet tai muuten vaikuttaneet henkilöt. Toivomus olisi, että liitetystä profiilista jotenkin selviää henkilö yhteys kylään silloinkin kun kyse ei ole syntymä- tai kuolinpaikasta.

Voit aloittaa liittymällä projektiin yhteistyökumppaniksi, kohdasta Toiminnot > Liity yhteistyökumppaniksi.

Kannattaa liittyä myös Orimattila kylät, talot, asukkaat, talonhaltijoita -paikkakuntaprojektiin ja laajempaan Keski-Suomi, Pirkanmaa ja Häme -alueprojektiin. Tässä kyläprojektissa noudatetaan samoja käytänteitä kuin niissä.

Lähteitä