Start My Family Tree Welcome to Geni, home of the world's largest family tree.
Join Geni to explore your genealogy and family history in the World's Largest Family Tree.

‥met de HELM op geboren…

Project Tags

Met de HELM op geboren…

…betekent dat die persoon met vliezen over 't hoofd is geboren. Normaliter breken bij de geboorte de vliezen op het moment dat de moeder gaat persen. Maar bij deze geboorte staan de vliezen nog. Aan 'met de helm geboren mensen' worden van oudsher speciale (paranormale) krachten toebedacht. Misschien omdat de 'grote' fontanel --laatste opening in het schedel-gebeente voordat de mensch af genoeg is voor deze wereld-- tijdens een soms wel heftige geboorte beschermd wordt door de vliezen. Volgens New-Agers is de grote fontanel de lichamelijke uiting van het 1e CHAKRA waarmee men verbonden is met de NIET-stoffelijke spirituele wereld.

Uit onderzoek is bekend dat 2 op de 10 mensen linkshandig is, maar over het aantal 'met de helm geborenen' bestaan -nog- geen statistieken. Wel is duidelijk dat het fenomeen wereldwijd bestaat, want elke taal kent wel een uitdrukking voor deze categorie Homo SAPIENS.

  • EN : born with a caul ~ Caul -'n soort vlies- gebruiken engelstaligen ook in het woord cauldron ~ heksenketel
  • FR :
  • IT :
  • ES :
  • DE :
  • et.CETERA : ...translations very welcome...

sage

Als een kind met de helm geboren wordt, moet men de helm verbranden of begraven; dan heeft het kind later geen last van voorgezichten en dergelijke. Gebeurt dit niet, dan zullen de met de helm geborene én de bezitter van de helm een voorspellende geest hebben. Daarom bieden zeelui veel geld voor een helm, want dan kan men ook storm en vloed voorspellen. Ook voorgezichten van een overlijden zijn mogelijk; men ziet dan vantevoren al de lijkstoet. ZIE OOK : http://www.mijnspiritualiteit.nl/forum/index.php?topic=16326.0;wap2

elders te lezen~zien~horen

---jMVu-2022-X-29-za-21:7-sunny-time