Michiel de Ruyter... de film

Started by George J. Homs on Monday, January 26, 2015
Problem with this page?

Participants:

Related Projects:

Showing all 19 posts
1/26/2015 at 5:02 AM

Hoy allen,
Wellicht weten jullie dat vandaag de film over Michiel de Ruyter in première gaat? Meteen een gelegenheid om eens te bekijken hoe we dit kunnen aangrijpen om ons vrijwilligerswerk op Geni wat uitstraling krijgt.
Het idee was dus om de protagonisten van de film in één project onder te brengen: http://www.geni.com/projects/Michiel-de-Ruyter-The-Movie/24317. Van daaruit kunnen Geni gebruikers dan verder zoeken naar hun aansluitingen!
Maar, meteen kijken we of méér mensen van buiten Geni dit interessant genoeg vinden om dit te volgen (of zelfs: mee te werken!).
Daarom zijn we dit aan het promooten.
Als je dus naar de project-pagina gaat, graag dan het project volgen EN ook de Facebook knop op de pagina gebruiken om dit bekend te maken binnen uw Facebook kringen.
U kunt natuurlijk ook kijken in deze Facebook groep, en daar het berichtje inzake Michiel de Ruyter "sharen" : https://www.facebook.com/groups/genealogie.lage.landen/.
Een mooie wisselwerking, dunkt me, tussen actualiteit, entertainment, cultuur en genealogie :-)
We zullen er zeker wat van leren, en ik rapporteer terug met wat we hierrond berreiken!
Groetjes,
G

Private User
1/26/2015 at 5:29 AM

goed idee, sjors!

Private
1/26/2015 at 7:54 AM

Michiel de Ruyter, Koning Charles II van Engeland, Maartenszoon Tromp, Rutger Hauer, de bovenste 4 van het lijstje aangeklikt EN alle 4 aan gerelateerd !!
Ze mogen mij wel een vrijkaartje voor die film geven !!
Of op z'n minst de DVD ??
Ik zal er op Facebook ruchtbaarheid aan geven en promoten.
LEUK !!

1/26/2015 at 9:13 PM

Fijn Jack! En, zoals ik op Facebook al zei... het valt me op dat we al die families nog flink kunnen verbeteren op Geni. Belangrijke paden lijken me al goed gelegd, maar er kan nog meer in de diepte gebeuren.
Dat gezegd zijnde, het viel me op dat ik de grootste moeite heb om bronnen te vinden over twee personen : de orangist de Waerd en de staatsgezinde van Ginneken. Ik kan maar geen vat krijgen op lijsten van de leden van de Staten Generaal in de 17de eeuw, en nochtans denk ik dat ik die al tegenkwam. Mij lijkt alvast niet overbodig dat er op Geni projecten zouden komen die bv. de Staten Generaal in dat dat tijdperk in kaart brengen. Ik weet vast dat de namen in zo'n project relateren naar een pak mensen - vast allemaal weer familie :-)

1/26/2015 at 9:15 PM

Ik bedoel dus ook... indien iemand raad weet me bronnen voor lijsten van namen, graag melden!!! Op GaHetNa lijkt het me niet te zitten (maar wellicht zijn dat ook bij hen projecten in ontwikkeling. Misschien moeten we wel eens wat meer contact hebben met die instellingen en op de man af vragen of ze ons kunnen helpen :-)

1/26/2015 at 11:09 PM

George,

Ik kwam dit tegen: http://www.geneanet.org/archives/ouvrages/?action=detail&livre_...
Ik heb een gratis abonnement, dus ik kan het verder niet inzien, maar mogelijk is er nog een plek te vinden waar het gratis beschikbaar is.

Verder ook nog dit: http://www.deruyter.org/uploads/media/543f8dd4ac0e4.pdf en
http://resources.huygens.knaw.nl/vrouwenlexicon/lemmata/data/Gelder
en ook http://www.wikikids.nl/Michiel_de_Ruyter, maar daar heb je denk ik niet veel aan.

Je zou een kunnen kijken of je via de filmsite (http://www.michielderuyterdefilm.nl/) nog aan aanvullende info kan komen. Ze zullen voor de film ook wel aan het zoeken zijn geweest.

Private User
1/27/2015 at 5:08 AM

Ha, ha, ha ... Jack Voogt, dan krijg ik er ook ééntje. ;) Stam van Maerten Tromp af en ben ook verwant aan Michiel. Lijkt me een steengoeie film, jullie ook ? Ik ga zeker weten heen ! :)

1/28/2015 at 5:40 AM

Job, ik heb op Internet stukken script gevonden dat voor de film is gebruikt, en daar komen die namen voor. Ik begin me echter af te vragen of Waerd en Ginneken eigenlijk wel historische figuren zijn, of verzonnen. Maar, waarom zouden ze het verzinnen, natuurlijk. Ik vind het gek dat ik niks vind. Maar blijf proberen. Toch te gek dat we geen lijst zouden hebben van zo'n belangrijke instantie in de gouden eeuw! Misschien te vinden bij academische groepen? Ik blijf zoeken.

1/28/2015 at 6:18 AM

Haaaa, eindelijk gevonden - en dus toch iop GaHetNa... http://www.gahetna.nl/collectie/archief/ead/index/eadid/1.01.02/nod....
Je moet het wél bestellen. Misschien zal ik dat dan maar eens doen en de lijsten op Geni in de openbaarheid brengen :-)

1/28/2015 at 6:22 AM

NOG beter... gratis! http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_gedeputeerden_naar_de_Staten...
Zelfs op Wikipedia was dit dus moeilijk te vinden. Toont maar weer eens dat je alle mogelijke dingen moet proberen inzake trefwoorden etc!!!

Private User
1/28/2015 at 6:41 AM

Goeie vondst, Sjors! Een lange lijst met blijkbaar nog nauwelijk biografieen in WikiPedia. Dus veel werk te doen...! Ben benieuwd hoeveel er al in Geni staan. En ik hoop dat het mooi gaan aansluiten op de projecten:
* http://www.geni.com/projects/Tweede-Kamer-der-Staten-Generaal/12928
* http://www.geni.com/projects/Eerste-Kamer-der-Staten-Generaal/17562
en de projecten voor Statenleden en Burgemeesters krijgen we het hele Nederlandse bestuur van enkele eeuwen in de genealogie. Toch wel om trots op te zijn, nietwaar?
Overigens is het ook moelijk lijsten voor leden van Provinciale Staten te vinden per provincie. Dat zijn er ook wel heel erg veel, maar toch...

1/28/2015 at 9:47 PM

Jeannette, uiteraard was m'n eerste gedachte dat dit de mooie voorloper is op de projecten waar jij zo hard op werkt (je weet dat ik meer rond de Republiek draai :-) ).
In elk geval, er staat nou een lijst klaar voor de Staten-Generaal onder de Republiek, uitgesplitst per provincie met verwijzing naar wie de gedeputeerde vertegenwoordigde - wat handig is om 'stadsfamilies' te identificeren (loopt tot 1796 omdat pas in dat jaar de 'oude" Staten-Generaal werden opgeheven) : http://www.geni.com/projects/Staten-Generaal-onder-de-Republiek-158...
Het zal effen duren voor ik er zelf aan begin (800 gedeputeerden!). Iedereen is Welkom om mee te doen, en graag volgens het principe dat ik liefst hanteer: profiel zoeken en verder familiaal uitbouwen, profiel koppelen aan het project, én het URL adres van het geni profiel copiëren en inbrengen in de project-tekst van zodat het profiel aan het project gekoppeld is - wie daarbij hulp nodig heeft maar gerust vragen!).
Thanks!

1/28/2015 at 9:50 PM

Wat "de Waerd" en "van Ginneken" betreft... Ik heb deze dus NIET in de lijst van de Staten-Generaal kunnen vinden!!! Dit is toch wel écht bizar! Ik ga trachten met de auteur van "Michiel de Ruyter" contact te nemen en te vragen hoe dat zit. Toch wel raar indien twee gedeputeerden zouden uitgevonden zijn in een historische film, want daar zie ik geen reden toe. Indien ik wat weet, meld ik het wel.

2/6/2015 at 10:05 AM

Ik verwacht dat ze zich op hun artistieke vrijheid zullen beroepen.
Het is een film, en daar mag je als het je uitkomt alles bij verzinnen als producent. Wees blij dat er niemand met een juichpak over het dek zijn personeel liep te motiveren.
Groet, Jilles.

2/7/2015 at 7:04 AM

LOL. Anderzijds, wie weet vonden ze wel geen lijst van gedeputeerden. Bij de volgende historische film moeten ze maar bij ons aankloppen ;-)

Private User
2/10/2015 at 8:32 PM

Er is binnen de filmliefhebbers een subgroep die zeer actief zoekt naar de kleinste fouten in films.

Dus kom met een lijstje van fouten en onderbouwd met feiten. En publiceer deze en je hebt de aandacht van een nieuwe groep.

2/10/2015 at 9:20 PM

Fijn idee, Jeroen, en zeer terecht, trouwens.
Ik heb dus de film nog niet gezien. Zoals het steeds gaat met historische en epische films, de kijker kiest altijd ergens wel zijn of haar helden in zo'n film. Stel nou dat die van Ginneken en de Waerde fictief zijn, maar dat een kijker ze wél helden vindt - dan zit dat dus goed fout. Want, wie gaat op zoek naar de lijst van de Staten-Generaal om te verifiëren? Nou ja, op deze club na, natuurlijk LOL.
Het blijft me verwonderen dat er gewoon geen evidente bekende figuren vor de film werden gekozen: orangisten en staatsgezinden zat om het historisch te doen kloppen. Je zou zo denken dat dit toch ook universitaire onderzoekers moet opgevallen zijn?
Jeroen, weet jij een webadres van zo'n groep filmliefhebbers?

Private User
2/13/2015 at 9:21 PM

Ik ben nog aan het zoeken. De officiële website van de nickpickers daar staat Michiel de Ruyter als film niet tussen, maar wij zou wel een paragraaf in de wikipedia artikel(s) kunnen zetten en met als bron een geni project pagina. Wikipedia is dol op bron vermeldingen, maar laat zich niet lenen voor reclame.

Laten wij als eerste een project pagina hier beginnen waarbij wij de film kunnen nikpicken en alle foutjes kunnen verzamelen.

En natuurlijk http://www.imdb.com/title/tt2544766/trivia?tab=gf&ref_=tt_trv_gf maar dat is meer een bron dan als iets waar wij reclame kunnen maken.

2/13/2015 at 10:06 PM

Jeroen, ik heb momenteel wat contacten lopen bij HuygensING en hoop de juiste persoon te treffen die kan bevestigen of de Waerd en van Ginneken historisch zijn of niet. Ik gok inmiddels op "niet".

Showing all 19 posts

Create a free account or login to participate in this discussion