Tervist.
Sooviksin ka pisut suuniseid, kuidas leitavuse koha pealt siiski kõige õigem ühele kõugule Geninime panna.
1. Nimelt tooksin näiteks inimese nimega Jaan, kelle isa oli Jürri poeg Hans ja pärit Reino(u) talust.
Kas parima variandina sobiks [Reinu Jürri Hansu] Jaan või hoopis [Reinu Jüri] Hansu Jaan? Olen ise kasutanud pigem esimest versiooni, kuid mitmel isikukirjel (mis minu enda sugupuud puudutab) on siinsed aktivistid just teisena kasutatud kuju persoonile lisanud. Mina isiklikult muudaks ka talunime Reino`ks Reinu asemel, nii on ta ju algselt paberile märgitud.
Eelnenud arutlused on läbi loetud, samuti ka lingid millele head inimesed lahkelt viited lisanud, kuid päris selgeks pole ma seda enese jaoks tänaseni saanud.
2. Kas tänaseks päevaks on tekkinud ka mingisugune "teine" võimalus <privaatset> isikukirjet avalikuks muuta või peab endiselt lootma haldaja soovile-viitsimisele? Päringu tingis asjaolu, et (õnneks küll esimest korda) puutusin kokku Aktivistiga kelle lisatud iskukirjed juba alates 19.saj. algusest on privaatsed. Siiani saadetud päringuile vastust tulnud ei ole... võib-olla pean pisut kauem ootama.
P.S Varasemaid arutlusi lugedes nägin mainitavat, et parem (loe: isamaalisem) oleks kirjutada eesnimed eestipäraselt, mitte tehes kummardust sakstele. Enda vaatenurgast ning tõekspidamistele vastavalt lisan isikud siiski just meetrikas osutatud nimekujudele vastavalt. Jürri- mitte Jüri, Jahn- mitte Jaan ning Rööt- mitte Reet või hoopis Rõõt jne. See viimane kirjapilt on veel mõistetav Masingu ajal või hiljem sündinute puhul, kuid varasemas kirjapildis Õ täht ju sootuks puudus.
Samuti tunnen, et see nö. sakstepäraste nimede tõrjumine on napilt silmakirjalik, kuna praegusel ajaahetkel võib igal aastal näha, et isegi madisepäeva lahingu toimumispäeva tähistamist riiklikul tasandil peetakse kristlikul viisil ja see on kordades suurem austuseteotus kui mistahes nimekuju tippimine globaalsesse puusse. See aga on puhtalt minu isiklik ning teemaväline arusaam. Pealegi ei oma ma kogemust ega ka pisimatki geneoloogiaalast haridust, et siin sügavamalt sõna võtta ehk arutlusse laskuda..
Puu uurimine ongi hetkel vaid pool aastat kestnud periood, mida teen enese lõbuks ning uudishimu rahuldamiseks. Igasugused teadmised-tarkused, mida siinsed pikaaegsed ning haritud kasutajad jagavad, on puhas boonus. Tänud Teile!