Grand Rabbi David Morgenstern, 2nd Admor of Kotzk

How are you related to Grand Rabbi David Morgenstern, 2nd Admor of Kotzk?

Connect to the World Family Tree to find out

Grand Rabbi David Morgenstern, 2nd Admor of Kotzk's Geni Profile

Share your family tree and photos with the people you know and love

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!

Grand Rabbi David Morgenstern, 2nd Admor of Kotzk

Hebrew: הרה"ק דוד מורגנשטרן, האדמו"ר השני מקוצק
Also Known As: "the admor of kotzk"
Birthdate:
Birthplace: Tomaszow Lubelski, Tomaszów Lubelski County, Lublin Voivodeship, Poland
Death: July 17, 1873 (63-64)
Kock, Lubartów County, Lublin Voivodeship, Poland
Place of Burial: Kock, Lubartów County, Lublin Voivodeship, Poland
Immediate Family:

Son of Admor Menachem Mendel Morgenstern, Kotzker Rebbe and Rbzn. (1st wife) Glika Morgenstern, of Kotzk
Husband of Rbzn. Chaya Tauba Morgenstern, of Kotzk
Father of Devora Gitla Austricher; The Rebbetzin Rebecca (Ryfka) Weingot; Esther Morgenstern; Rochma Shapiro; R' Jacob Joshua Morgenstern, 3rd Admur Kotzk (with his brother Haim Israel from 1873) and 11 others
Half brother of (from twins) Bracha Rappaport; Sara Tzina Bornstein; Rabbi Binyamin Morgenstern; Perla Morgenstern and Reb Moshe Yerucham Morgenstern

Occupation: the admor of kotzk
יום השנה לפטירתו: 22 Tamuz - כ״ב בתמוז
Managed by: Raziel Yohai Seckbach
Last Updated:

About Grand Rabbi David Morgenstern, 2nd Admor of Kotzk

---

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%93%D7%95%D7%93_%D7%9E%D7%95%D7%A8%...


http://www.zadikim.org/index.asp?pageID=17195&siteLang=3

---

Death Kock 1873 #101 - death reported with delay on the 31st of December because of his widowed wife’s sickness. R’ Dawid Morgensztern died on the 5th of July 1873

https://www.szukajwarchiwach.gov.pl/skan/-/skan/1fd89fbcfe13a11307f...

About Admur Rebbe Dovid Morgenstern,2nd Admur Of Kozk (עברית)

ר׳ דוד מילא מקום אביו בקוצק ונפטר כ״ב תמוז תרל״ג בן ס״ד שנה

רבי דוד מורגנשטרן (תקס"ט – כ"ב בתמוז תרל"ג) היה האדמו"ר השני מקוצק, תלמידו של רבי שמחה בונים מפשיסחא ובעיקר תלמידו של אביו. נישא לרבנית הצדקת חיה טויבא גרינוולד בת האדמו"ר מרן הערשל דישקעס מאופוטשנו בי"א באלול תקפ"ז‏. התפרנס מחנות שנוהלה על ידי אשתו. היה סמוך לאביו כל השנים, ולאחר פטירתו מילא את מקומו בעיירה קוצק. כאביו, גם דברי התורה שלו היו קצרים וחריפים. למרות שהיה בעל כישרון כתיבה, הוא לא כתב את תורתו, והיא מצויה בספרים שונים. בתשס"ז (2007) יצא לאור הספר "אהבת דוד השלם", המלקט את תורתו ותולדות חייו.‏ לאחר פטירתו החלו שניים מבניו, רבי ישראל מפילוב ורבי צבי הירש מלומאז', לכהן כאדמו"רים. בנו הנוסף, רבי יעקב יהושע מורגנשטרן (נפטר בט"ו בניסן תרס"ט, 1909) סירב לכהן כאדמו"ר ונסע לחצרו של אחיו, רבי ישראל מפילוב. רק לאחר פטירתו בשנת תרס"ו (1906) התמנה לאדמו"ר לחלק גדול מחסידי אחיו. רבי דוד ובנו, רבי יעקב יהושע, קבורים בבית הקברות בקוצק לצד מייסד השושלת, רבי מנחם מנדל מקוצק.

(ויקיפדיה)

רבי דוד מקוצק רבי דוד מקוצק, נולד בשנת ה'תקס"ט, בעיירה טומשוב שבפולין, לאביו רבי מנחם מנדל מורגנשטרן - השרף מקוצק, ולאמו הצדקת הרבנית מרת גליקל בת רבי אייזיק רייז מטומשוב.

שמו: רבנו נקרא בשם "דוד" ע"ש שני סביו: מצד אביו הגאון רבי דוד הלפרין, ומצד אמו רבי דוד סגל מגוריי.

ילדותו: את כל ילדותו עשה רבנו בבית אביו בעיר טומשוב אשר הייתה עיירה יהודית שוקקת חיים באותה תקופה. תלמידי חכמים עצומים ישבו בה, מהם למד רבנו את רוב תורתו. יחד עם זאת למד רבנו רבות עם אביו אשר החדיר את דרך הלימוד בשיטת חיפושו אחר האמת. בילדותו סבל רבנו מחרפת רעב, ואפילו מיטה או כסות לא היה בביתם, כל אחיו ואחיותיו מתו בזה אחר זה, רבנו היה היחיד מביניהם ששרד את כל חוליו והשקיע את כל כולו בלימוד תורה ועבודת השם ית'.

נישואיו: רבנו נשא לאשה את מרת חיה טויבע בת רבי צבי הירש גרינוואלד מאופוטשנא מגדולי חסידי פשיסחא. היה זה בדיוק בתקופה בה שכב האדמו"ר רבי שמחה בונים מפשיסחא על ערש דווי, ורבי מנחם מנדל אביו של רבנו אשר ידו לא משה מאהלו של רבי שמחה בונים כמעט ופספס את חתונת בנו יחידו, אך בלחץ רבו רבי שמחה בונים נסע ברגע האחרון והשתתף בחתונה. לאחר החתונה ישב רבנו קצת בעיר אופוטשנא שם היה סמוך על שולחן חותנו. לאחר פטירת רבי שמחה בונים מפשיסחא והכתרת אביו רבי מנחם מנדל לאדמו"ר, חזר רבנו לבית אביו בטומשוב, והיה לאחד מחסידיו הבולטים של אביו. כשנה לאחר מכן כאשר עזב אביו את טומשוב ועבר לדור בעיר קוצק עבר רבנו יחד איתו ולא עזבו עד יום מותו.

והכן די פרנסתינו: מכספי הנדוניה שקיבל רבנו מחותנו פתח לעצמו חנות קטנה של סחורות בעיר קוצק אשר נוהלה על ידי אישתו הרבנית מרת חיה טיובע, ורבנו נתפנה כולו לתורה ועבודת ה'.

אדמו"רותו: עשרים שנה היה רבי מנחם מנדל מקוצק סוגר ומסוגר בחדרו, רבנו היה היחיד שיכל להכנס אל אבי וכל אימת שליבו חפץ ואביו מעולם לא הסתיר מעמו דבר.

בכ"ב שבט ה'תרי"ט כאשר נפטר אביו השרף מקוצק עברו חלק נכבד מהחסידים לבית מדרשו של רבי יצחק מאיר מגור בעל החידושי הרי"ם, החלק השני נשארו בקוצק והכתירו את רבנו לאדמו"ר, הושיבוהו על כס ההנהגה למען ימשיך את דרך אביו הק'. רבנו לא איכזב ואכן המשיך בדרך אביו השרף מקוצק, לא שינה דבר ולא זז מדרכו ימין ושמאל. רבנו הרבה להביא מדבורי אביו עליהם הוסיף את הבנתו שלו, אך גם אמרותיו שלו היו קצרים ומעמיקים, חריפים וחודרים ללב, יוצרים את החיכוך שיבעיר את הפתילה בלב פנימה, אש קטנה היוקדת ושורפת הכל עד שדבר לא נשאר פרט לאמת. בקוצק פתח לו ר' דוד בית מסחר למנופקטורה,אך לאמיתו של דבר נפתח העסק והתנהל על ידי אשת החיל שלו הרבנית חיה-טויבה,בעת שהוא עצמו ישב על התורה ועל החסידות יחד עם הרבי מקוצק.הרבנית חיה-טויבה הייתה נוסעת ללודז' בכדי לקנות סחורה,והייתה מגלה חריצות רבה במכירתה.עסק זה הצליח והכניס פרנסה בריוח.

פטירתו: ארבע עשר שנה ישב רבנו על כס מלכותו. עד אשר בכ"ב תמוז ה'תרל"ג החזיר רבנו את נשמתו ליוצרו. מנוחתו כבוד בעיר קוצק שבפולין באהל צמוד לאביו הק' רבי מנחם מנדל השרף מקוצק.

מבניו:

1: אדמו"ר רבי יעקב יהושע מקוצק
2: אדמו"ר רבי חיים ישראל מפילוב 3: אדמו"ר רבי צבי הירש מלומאז 4:רבי ברוך מרדכי(נסתלק בצעירותו)

מבנותיו:

1:רחמה אשת רבי יעקב שפירא
2:דבורה גיטל אשת רבי שמחה בונים עסטרייך 3:רבקה אשת רבי שרגא פייבל ויינגוט 4:גליקא אשת רבי יעקב פלומנבוים 5:לאה אשת רבי רפאל יעקב טאומן 6:שיינדל אשת רבי אליעזר לנדברג 7:נחמה אשת רבי אברהם גורפינקל

על מצבתו כתוב:

פה נגנז ארון הקודש אדוננו מורנו ורבינו אלופנו ומאורנו אדון החכמים נזר הנבונים ופאר הקדושים הרב הגדול איש אלוהים קדוש וטהור רבן של ישראל נזרם ותפארתם אור טמיר ונעלם מרנא ורבנא דוד נבג"מ במרנא ורבנא מנחם מענדיל נר עולם.הן בעון הדור העליונים בקשו את רבי ונתבקש בישיבה של מעלה בשנת ששים ושלוש לימי חייו ביום חמישי לסדר ויכפר על בני ישראל ב"ך תמוז לפרט ודו עבדי נשא לעולם,זכותו יגן עלינו ואור תורתו יאיר בתוכנו וקדושתו יחופף על ראשנו וצדקתו נזכה לחזות באור פני מלך

=
view all 21

Grand Rabbi David Morgenstern, 2nd Admor of Kotzk's Timeline

1809
1809
Tomaszow Lubelski, Tomaszów Lubelski County, Lublin Voivodeship, Poland
1829
1829
Tomaszow Lubelski, Tomaszów Lubelski County, Lublin Voivodeship, Poland
1832
1832
Kock, Lubartów County, Lublin Voivodeship, Poland
1833
1833
Kock, Lubartów County, Lublin Voivodeship, Poland
1834
1834
Kock, Lubartów County, Lublin Voivodeship, Poland
1836
1836
Kock, Lubartów County, Lublin Voivodeship, Poland
1838
1838
Kock, Lubartów County, Lublin Voivodeship, Poland
1840
1840
Kotzk, Poland, Puławy, Subcarpathian, Poland
1841
1841
Kock, Lubartów County, Lublin Voivodeship, Poland