Arja Saijonmaa

public profile

Share your family tree and photos with the people you know and love

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!

Arja Enni Helena Saijonmaa

Birthdate:
Birthplace: Mikkeli, Finland
Immediate Family:

Daughter of Ilmo Pietari Saijonmaa and Enni Saijonmaa
Sister of Private

Occupation: tailteilija
Managed by: Private User
Last Updated:
view all

Immediate Family

About Arja Saijonmaa

Arja Enni Helena Saijonmaa (s. 1. joulukuuta 1944 Mikkeli) on suomalainen laulaja, näyttelijä ja kirjailija, joka on luonut uraa myös ulkomailla. Hän asuu nykyään Tukholmassa, toisinaan myös Pariisissa ja Helsingissä.

Saijonmaa alkoi esiintyä laulajana ja näyttelijänä 1960-luvulla. Hänen ulkomainen uransa alkoi 1970-luvun alussa, kun hänet kiinnitettiin solistiksi Mikis Theodorakisin maailmankiertueeseen. Saijonmaa on 1970-luvun lopulta lähtien tehnyt pääosan taiteellisesta työstään Ruotsissa. Monipuolisen laulu-uransa aikana hän on esittänyt muun muassa poliittisia lauluja, ranskalaisia chansoneita, etnomusiikkia, suomalaisia tangoja ja ruotsalaista diskoiskelmää. Saijonmaa on levyttänyt suomeksi, ruotsiksi ja useilla muilla kielillä. Hänet on koko uransa ajan tunnettu myös poliittisena aktivistina. Hän pyrki RKP:n sitoutumattomana ehdokkaana Euroopan parlamenttiin 1996 ja kansanedustajaksi eduskuntavaaleissa 2003, mutta hänen saamansa äänimäärät jäivät vaatimattomiksi

Saijonmaa on tehnyt myös joitakin elokuva- ja teatterirooleja ja lisäksi Saijonmaalla on ollut kabaree- ja revyyesityksiä . Hän on myös julkaissut kirjan suomalaisesta saunasta ja omaelämäkertansa.


Arja Saijonmaa Wikipediassa

Arja Saijonmaan esitystuotanto Suomen Äänitearkistossa

view all

Arja Saijonmaa's Timeline

1944
December 1, 1944
Mikkeli, Finland