Jhr. Binnert Philip de Beaufort

您也姓de Beaufort吗?

考证de Beaufort氏源流

Jhr. Binnert Philip de Beaufort的个人主页

与你的亲人和朋友分享你的家族树和家庭相册

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!

Jhr. Binnert Philip de Beaufort

生日 (25)
出生地 Arnhem, Gelderland, Netherlands
逝世 1945年2月16日 (25)
直接亲属

François Willem Lambert de BeaufortLouise Theodora van Hardenbroek之子
Willem Hendrik de Beaufort; Ada Reiniera de Beaufortir. Coenraad Carel Theodoor de Beaufort, jhr.的兄弟

管理员 Private User
最近更新

About Jhr. Binnert Philip de Beaufort

Binnert Philip de Beaufort (Arnhem, 17 augustus 1919 - Amsterdam, 16 februari 1945) studeerde aan de Landbouwhogeschool Wageningen.

In mei 1940 diende De Beaufort als luitenant bij het Korps Gele Rijders Tijdens de Tweede Wereldoorlog was De Beaufort al gauw adjudant van de Wageningse commandant van de Ordedienst (OD); hij werkte later bij de Knokploeg (KP) Amsterdam.

Toen hij in 1941 in contact kwam met geheim agent Lodo van Hamel, begon hij deze te helpen en reisden zij samen door het hele land om economische en militaire spionage te verrichten. Eind 1941 verdween zijn reisgezel spoorloos. Binnert besloot naar Engeland te vertrekken. In Brussel werd hij, als gevolg van verraad, gearresteerd waarna hij in het Oranjehotel werd opgesloten. Daar zat hij van november 1942 tot mei 1943. Daarna werd hij naar ziekenhuis Zuidwal overgebracht. Het lukte hem vandaar op 1 juli 1944 te vluchten met hulp van Dick Folmer.

Hij dook onder in de buurt van Amsterdam en had enkele maanden nodig om weer op krachten te komen. In die periode schreef hij 'Kerstmis in Scheveningen', eerst in een oplage van 3000 stuks, na de oorlog kwam het boek in herdruk.

Vanaf september 1944 werkte hij voor sabotagegroep NBS. Hij stond bekend als Jan Nijhuis en als Lange Jan. Op 16 februari 1945 werd hij op het Rokin herkend. Hij vluchtte in de richting van de Kalverstraat, werd door een passerende SD'er aangeschoten maar bereikte toch een dak, waar hij even later echter van af viel. Hij was waarschijnlijk al dood toen de Duitsers hem vonden. Vijf dagen lang zochten zijn vrienden hem. Hij werd gevonden in het lijkenhuisje van het Wilhelmina Gasthuis, hij was gemerkt als "onbekende, aangeschoten in de Kalverstraat'.

Binnert de Beaufort was de kleinzoon van burgemeester Binnert de Beaufort. Hij is begraven op de Eerebegraafplaats Bloemendaal.

查看全部

Jhr. Binnert Philip de Beaufort的年谱

1919
1919年8月17日
Arnhem, Gelderland, Netherlands
1945
1945年2月16日
25岁