Claus Hansen Mule, til Hundlevgd. (Nislevgd.)

Is your surname Mule?

Research the Mule family

Claus Hansen Mule, til Hundlevgd. (Nislevgd.)'s Geni Profile

Records for Claus Mule

109,475 Records

Share your family tree and photos with the people you know and love

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!

Claus Hansen Mule, til Hundlevgd. (Nislevgd.)

Birthdate: (72)
Birthplace: Nislevgaard, Odense, Fyn, Denmark
Death: 1647 (67-75)
Otterup, Luvde, Odense, Denmark
Immediate Family:

Son of Hans Mikkelsen Mule and Mette Lauritzdatter Kotte
Husband of Birgitte Mogensdatter Rosenvinge and Ingeborg Jensdatter Svane
Father of Hans Clausen Mule and Karen Clausdatter Mule
Brother of Karen Mule; Else Hansdatter Mule; Barbara Hansdatter Mule; Lauritz Hansen Mule, til Nislevgd; Jens Hansen Mule and 7 others

Occupation: provst, ejer af Nislevgaard ved Odense, Til Nislevgaard. Sognepræst i Nyborg. Vinding Herred. Svendborg Amt. Fyens Stift.
Managed by: Private User
Last Updated:

About Claus Hansen Mule, til Hundlevgd. (Nislevgd.)

kilde: Bent Østergaard "slægten Kotte på Fyn"

Han ejede betydelige ejendomme i Odense, levede "af sine midler", men søgte på forskellige måder at forøge disse, bl.a. erhvervede han 1628 bevilling til at brænde potaske i Norge, og i mellemkrigstiden 1629 - 43 søgte Claus Mule m.fl. , dog med ringe held, at få gang i kvægeksporten igen.

Der findes en omfattende litteratur om Mule-familien, se bl.a. Sv. Larsen: Studier over det fynske rådsaristokrati i det syttende århundrede, Tage Kaarsted: Odense bys historie og G.L.Wad: Fra Fyens fortid I, 1916. Claus's far, Hans, var klart den mest markante person, Claus Mule "synes ikke at have arvet sine forældres temperament", d.v.s. han var mere skikkelig.

Et særkende for Mule- og Seeblad-slægten er det adelskab, som disse slægter kunne påberåbe sig, og den adelige standsfølelse, som kunne komme til udtryk. Claus Mule, der boede i Odense, men kunne påberåbe sig "til Nislevgaard" (= Hundslevgaard), blev takseret blandt den fynske adel til 39 tdr. hdt og betegnes som ærlig og velbyrdig, ligesom han var pligtig at holde rostjeneste af en kronjord udenfor Odense og møde til mønstring i krigstid, "som kongens adelige undersaater er pligtig til". Der var en tendens indenfor disse slægter til at give de unge en uddannelse, som var beslægtet med de unge adelsmænds. Claus Mule havde i sin ungdom tjent Tycho Brahe som hovmester. I længden kunne Mulerne ikke opretholde besiddelsen af Nislevgaard, som omkring 1614 "blev offer for statholder Breide Rantzaus glubende godshunger".

view all

Claus Hansen Mule, til Hundlevgd. (Nislevgd.)'s Timeline

1575
1575
Odense, Fyn, Denmark
1621
February 28, 1621
Age 46
Odense, Denmark
1623
1623
Age 48
Fyn, Denmark
1647
1647
Age 72
Odense, Denmark
????