Rolf Valdemar Ahlberg

Is your surname Ahlberg?

Connect to 4,336 Ahlberg profiles on Geni

Share your family tree and photos with the people you know and love

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!

Rolf Valdemar Ahlberg

Birthdate:
Birthplace: Gunnarsnäs P
Death: 1952 (74-75)
Immediate Family:

Son of Provinsialläkare Victor Emanuel Ahlberg and Sofia Albertina Ahlberg
Husband of Marinette Tardy
Father of Pierre Garnier Ahlberg
Brother of Victor Carl Ahlberg; Gulli Emma Pergina Pegelow; Tora Ahlberg; Nils Fredrik Ahlberg; Titti Ahlberg and 8 others

Managed by: Private User
Last Updated:

About Rolf Valdemar Ahlberg

Delägare av Lorentzen & Gutzeit, Paris.

Född 20/11 1877 i Stakelund. Död 23/10 1952 i Stockholm.

Efterforskningar gjorda av:

Göran Olbers

Glanshammarsgatan 106

124 72 Bandhagen

fam.olbers@home.se

Som lite älskade han att kalla sig Rolf ??? ???? ????, boende i barnkammaren. Han gick som de flesta av sina syskon först i Henrikssons privatskola, sedan några år i Halmstads läroverk och i fortsättningen i Lunds katedralskola. Han skulle gärna velat fortsätta och bli ingenjör, men hans far ansåg sig inte ha tillfälle ???? denna hans önskningar. I sommras berättade han för mig att han, om han blivit ingenjör skulle ha ägnat sig åt affärsverksamhet. Som barn tjänade han alltid några slantar. han satte te.x upp en måltavla som ????? kamrater kunde sikta på med pilbåge. ett öre kostade kastet. Han var alltid ledare i lekar och upptåg, synnerligen i Mellerud. Efter Rolf har vi ett utryck i familjen "Det finns många gäddor i Mellerån."

Med detta ??? trodde han sig kunna distrahera morfar, vid ett som han tyckte var ett tråkigt samtal om sina bedrifter. En liten historia ???? med en stor mjölpåse under var arm, blev han angripen och slagen av en pojke och kunde inte försvara sig. När han kom hem beklagade hans syster Sigrid honom "Stackars lille Rolf" det är synd om dig, och fick till svar. "Det är inte synd om mig, men det blir synd om honom när vi råkas"

Vid inträdesprövning i Lunds katredalsskolan tillfrågades Rolf på namnet på den flod som flyter genom Laholm. Han kunde inte svara men Rolf då sa "??? ????, ???? ???? ??? ??? under hela sommaren ???? ???? men vi pojkar sa alltid bara åen."

view all

Rolf Valdemar Ahlberg's Timeline

1877
November 20, 1877
Gunnarsnäs P
1915
August 16, 1915
1952
1952
Age 74