Start My Family Tree Welcome to Geni, home of the world's largest family tree.
Join Geni to explore your genealogy and family history in the World's Largest Family Tree.
view all

Profiles

Projekti on aloitettu 26.5.2020.

Tervetuloa yhteistyökumppaniksi

Asikkala, Joenniemen kylä -projektiin! (Toiminnot > Liity projektiin)

Kun lisäät kylässä asuneen henkilön profiilin projektiin, tarkista että syntymäpaikkatiedot ovat oikeassa kohdassa, mikä helpottaa jatkossa projektiin liitettyjen profiilien tarkastelua ja lajittelua (ks. ohje: paikkatiedon tallennus profiiliin).

Tärkeää on, että lisätystä profiilista löytyy myös lähdetiedot, kts. ohje

Projektin yhteistyökumppanina voit myös täydentää projektisivun kuvausta ylhäältä kuvan yläpuolelta kohdasta "Muokkaa"

JOENNIEMI

Historia

Joenniemen historiasta tiedetään melko vähän. Vanhin historiallinen löydös on soikea tuluskivi rautakaudelta. Kylän koskella ja myllyllä on oma historiansa. Myllyn tiedetään olleen olemassa jo 1570-luvulla. Vuonna 1633 se tunnettiin Olavi Dufvan rälssimyllynä. Vuonna 1640 sopimuksessa sanottiin, että mylly ikimuistoisista ajoista (1575-) lähtien oli ollut Joenniemen ja Vähä-Äiniön yhteinen, ja että Joenniemen myllyvuoroa oli 4 vrk ja Vähä-Äiniön 11 vrk. Henrik Sigfridinpojan aikana kylien välillä oli 1689 riitaa myllyn käytöstä.

Myllystä muistellaan käydyn vaihtokauppaa: Koska vähä-äiniöläiset saivat jauhaa jyviään myllyssä, vastaavasti joenniemeläiset saivat käyttää vähä- äiniöläisten kalavesiä. Tarinoiden mukaan koskessa oli oma voimalaitos, joka tuotti sähköä kylän tarpeisiin. Joenniemen ylellisyytenä olikin katuvalot 1960-luvulla. [l%C3%A4hde https://www.ainaanseutu.net/joenniemi]