Start My Family Tree Welcome to Geni, home of the world's largest family tree.
Join Geni to explore your genealogy and family history in the World's Largest Family Tree.
view all

Profiles

 • Private (1916 - 1999)
 • Kalle E Keränen (1921 - 1996)
  Helsingin Sanomat 12.8.1996, Melleri Virpi, Koli Markku:"Eversti Kalle KeränenEversti Kaarlo (Kalle) Esa Keränen kuoli 5. heinäkuuta kotikaupungissaan Seattlessa, Washingtonin osavaltiossa Yhdysvallois...
 • Vilho Ernesti Hihnala (1915 - 2002)
  Talvisodan aikana Vilho palveli pikakiväärimiehenä 5./JR 64:ssä osallistuen Suomussalmen ja Pitkärannan taisteluihin. Hänet kutsuttiin palvelukseen 14. lokakuuta Kokkolassa muodostettuun täydennysjalka...
 • Viktor Pussinen (1918 - 2018)
  Vihtori Pussinen syntyi Suojärvellä. Hän avioitui 1943 vaasalaisen Meerin (tyttönimi ei tiedossa) kanssa. Sotien jälkeen pariskunta asui Vaasassa ja sai siellä ollessaan kaksi lasta. Vuonna 1951 perhe ...
 • Arvo Jalmar Markkanen (1924 - 1990)

Projektin tarkoituksena on koota yhteen Lapin sodan taisteluihin ja muihin suoriin sotatoimiin osallistuneiden, sankarivainajien ja siviiliuhrien profiilit Genissä. Jotta projektimme onnistuisi omalta osaltaan edistämään myös profiilien laadun kehittämistä Genissä, suosittelemme seuraavaa käytäntöä:

1. Kun liität henkilön profiilin tähän projektiin, tarkista, että profiilista ilmenee muillekin Genin käyttäjille, miten henkilö liittyy Lapin sotaan. Täydennä tiedot tarvittaessa.

2. Jos henkilö löytyy Kansallisarkiston Suomen sodissa 1939-1945 menehtyneet -tietokannasta tai hänelle löytyy kantakortti Kansallisarkistoston Digitaaliarkiston kokoelmasta Kantakortit I -sarjan arkistoyksiköt, lisää hänen Geni-profiiliinsa myös linkit niihin. Halutessasi voit lisätä linkit myös henkilön profiileihin Sotapolku- ja Sotasampo-palveluissa.

3. Sankarivainajan kyseessä ollessa harkitse, että tarvittaessa liität profiilin projekteihin Sodassa kaatuneet, Sodan aiheuttamiin vammoihin kuolleet ja/tai Sotavankeudessa kuolleet.Muiden kuin 1939-1945 sodissa menehtyneiden kantakortteja saa toistaiseksi vain tilaamalla. Ohjeet kantakortin tilaamiseen löydät täältä: Näin tilaat kantakortin.

Jos sotilaskantakortin löytymisen jälkeen riittää vielä kiinnostusta, lisää tietoa henkilön sotilaspalveluksen vaiheista löydät Digitaaliarkiston Sotapäiväkirjat -kokoelmasta. Sitä varten tarvitset tiedon milloin ja missä yksikössä henkilö palveli. Tiedot löytyvät joko henkilön kantakortista tai sotilaspassista.

Myös muista lähteistä löytyneet tiedot sekä perimätietona kulkeneet tarinat ovat hyvää sisältöä henkilön profiiliin.

Lapin sota Wikipediassa: https://fi.wikipedia.org/wiki/Lapin_sota

Projektin yhteistyökumppanit ovat tervetulleita täydentämään projektikuvausta.