Start My Family Tree Welcome to Geni, home of the world's largest family tree.
Join Geni to explore your genealogy and family history in the World's Largest Family Tree.
view all

Profiles

Perustettu 2018
Kesken, muokkauksia pikkihiljaa

Paikkakuntaprojekti Miehikkälä

Paikkakuntaprojekti (ennen 1887) Virolahti

Miehikkälän kunnan: Muurikkala kyläprojekti, joka kuului ennen vuotta 1887 Virolahden kuntaan.

Projektin tarkoituksena on kerätä yhteen Muurikkalan kylässä syntyneiden, kuolleiden tai asuneiden henkilöiden Geni-profiileja ja rakentaa yhteistä sukupuuta.

Rekisteröidy kyläprojektin lisäksi kokonaisuuksiin :

1880-1889 ja 1890-1899 Muurikkala talot

Muurikkala -

No.1 Tohmo, Vuorela, Myllynen, Niemelä, Hietala | No.2 Hartikainen, Profossi, Rantala | No.3 Riihelä, Kivelä, Peltola | No.4 Lavonen, Niittymäki, Uutela, Tohmo, Riihelä, Savikko | No.5 Muurikka | No.6 Kavala | No.7 Jokimies, Niemistö | No.8 Husu, Seppälä, Tohmo | No.9 Kaitainen | No.10 Mutku | No.11 Hostikka


Muurikkala

Muurikkala sijaitsee kaakkoisrajan välittömässä läheisyydessä Lappeenranta-Vaalimaa tien varressa, uuden moottoritie E18:n-kupeessa. Muurikkala on luonnonläheinen ja rauhallinen paikka asua ja harrastaa. Muurikkalassa voi kokea keväisin ja syksyisin mm.lintujen arktisen muuton, kalastaa, metsästää ja liikkua luonnossa nauttien vesistöistä ja metsistä sekä hiihtää valaistulla ladulla tai nauttia nuotiotulista laavulla tai kodalla. Muurikkalan väestömäärä on ollut suurimmillaan 1950-luvun lopulla, jolloin kylässä asui noin 700 asukasta. Nykyään asukkaita on alle 300. Asukkaita on aikojen saatossa työllistäneet Muurikkalan metsät, joita on hyödynnetty mm. tervanpoltolla (vuosina 1600-1780), Muurikkalan sahalla (1726-1741, 1745-1798), Urpalanjoen uitoilla (1885-1944) sekä puusuksien valmistuksella (n.1930-1985). Maanviljelystä ja karjataloutta on Muurikkalassa harjoitettu jo satojen vuosien ajan. Maatilat ja karjat ovat vähentyneet, mutta jäljellä olevat tilat suurentuneet.

(Lähde: Kylien kertomaa; Miehikkälän kyläkirja)

Kaitai

Muurikkalan kauimmainen osa Kaitai sijaitsee noin kymmenen kilometrin päässä Muurikkalasta ja luetaan omaksi kyläkseen. Kaitain kylä sijoittuu Pitkäjärven rannalle, joka on nimensä mukaisesti Miehikkälän pisin järvialue.

Laisniemi

Laisnimen kylä on entistä Säkkijärven pitäjää. Omaleimaisuutta Laisniemeen luo rajavyöhyke sekä Vaalimaan läheisyys. Laisniemessä ovat viihtyneet asukkaat jo kivikautisella ajalla, mutta rakentamaan pääsee vieläkin kunnan tonttitarjonnan myötä. Urpalanjoki maisemoi kylän ilmettä sekä tarjoaa oivallisen mahdollisuuden esimerkiksi kalastukseen.

Lähteenä: Miehikkälän kunta > Miehikkälä-info > Kylät > Muurikkala-Kaitai-Laisniemi
Katso myös: Muurikkalan omat kyläsivut


Linkkejä:

Projektikuvan alkuperäiskartta Talousosaston registraattorinkonttori > Senaatin talousosaston AD-aktikartat ja piirustukset (kokoelma) > Ad -aktikartat ja -piirustukset > 1. Virolahden ja Miehikkälän pitäjän kartta (kalastusoikeus). (sto ad 2600/329 1917)