Is your surname Mooij?

Connect to 3,639 Mooij profiles on Geni

Share your family tree and photos with the people you know and love

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!

Diederik Mooij

Birthdate:
Birthplace: Rotterdam, Rotterdam, Zuid-Holland, The Netherlands
Immediate Family:

Son of Hendrik Mooij and Josephina Gerdina Hoogeweij
Brother of Private and Private

Occupation: drs. kunsthistoricus, amateur-genealoog
Last Updated:
view all

Immediate Family

About Diederik Mooij

Master of Arts (1991), Leiden University

Als u voor hobby- of studiedoeleinden toch een privéprofiel wilt zien, contacteer mij gerust, dan vind ik een oplossing. Als we al langer samenwerken kunnen we elkaar tot de familiegroep toevoegen. Zie eind van deze pagina.

Bezoek mijn project, begraafplaats GROENESTEEG. Maar ook mijn Rotterdamse Kunst Documentatie gelinkt aan Willem de Kooning project van GENI. Verder heb ik bewezen dat Nicolaes Boulin uit Lille niet een jonkheer is uit Mechelen, zie project Nicolaes Boulin, edelman of koopman De afstamming uit Karel de Grote vervalt daarme voor die tak. Dit moet nog verbeterd worden in de hieronder genoemde Box files en op Blogspot.

Ik heb een tekst met toelichting en verwijzingen aangemaakt hier op GENI, zie: Familienaam Mooij en het project Oorsprong van de familienaam Mooij

Directe link naar verouderde PDF files genealogieën Mooij

Achternaam Familie van der Valck Vier takken

Naast hier op Geni met het visueel aantrekkelijke overzicht, kunt u ook mijn kwartierstaat en genealogien Mooij bekijken via Genealogie Mooij bij Blogspot.

Of direct toegang tot: mijn Kwartierstaat, verschillende Genealogiën (de) Mooij(-en) In nieuw venster of tabblad openen is makkelijker. Sorteer het resultaat op "Name".

In mijn Wordfiles opgeslagen en toegankelijk bij Box.com worden in de oudste middeleeuwse adelijke takken van mijn kwartierstaat recent achterhaalde afstammingen gegeven. Dit moet ik nog verbeteren. In Geni staat alles wel correct of ben er mee bezig. Ik volg hierbij betrouwbare publicatie's van bijvoorbeeld Ons Voorgeslacht (Hogenda).

Ik heb ook de profielen toegevoegd van enkele vrienden, clubgenoten, bekenden, collega's en studie- en schoolgenoten: Albert Mulder, Simon Morsink, Carlo Zeegers, Winny Hooft Graafland, Guido Bik, Edmond Fokker, Meindert van der Kaaij, Simone Leijten, Jeroen van der Valk, Lizanne Hennessey, Chris Vellinga, Wicher van den Bemt, Marcel Duba, Marijn van der Waa, Mike Boddé, Onno Innemee, Claudia van Hellenberg Hubar, Lotte Bovi. Veel bleken dichtbij of ver weg aangetrouwd of bloedverwant familie te zijn. Vanwege de privacy zijn ze voor u beperkt zichtbaar.

I.v.m. de aangescherpte wet op de Persoonsgegevens het volgende AVG: Alle profielen van personen die zijn geboren na 1910 en aanvankelijk als overleden zijn vermeld bij de invoer door mij, maar waarvan nog geen datum van overleden bekend is, zijn het zekere voor het onzekere nemende alsnog vermeld als levend. Het profiel blijft privé tot er een overlijden is of wel overleden moet zijn. Als u een profiel aantreft door mij beheerd en/of toegevoegd waarin staat dat die persoon is overleden terwijl levend, is er sprake van een vergissing en geen kwade opzet. Als u zeker weet dat iets gecorrigeerd moet worden op basis van echte feiten en kennis, mag u het gewoon veranderen of als u dat niet wilt, het mij gerust melden. Profielen van niet publieke personen, die als afbeelding een persoonskaart of een advertentie hebben, waarop mogelijk nog levende personen staan vermeld, zullen privé worden gemaakt, want dat is het snelste. Profielen van overleden verwanten van bekende personen en hun daar eventueel genoemde nog levende verwanten zal ik een oplossing zoeken of blijven openbaar, omdat bekendheid samenhangt met hun beroepskeuze. Mocht u toch een profiel van een overledene liever privé hebben, meldt het me en ik maak ze alsnog privé. Afbeeldingen met portretten die ik zonder toestemming gebruikt heb zal ik gaan verwijderen. Vriendelijke dank voor uw begrip.

Bezig mijn verwanten list, geselecteerd op: toegevoegd door D.Mooij, overleden, openbaar, met foto en geboren 1872-1910. Gekomen t/m pag. 7 van de 42. (15 april 2018)

Door Post Commotioneel Syndroom (PCS dus klachten door Trauma na lichte hersenschudding 5-6-2018) doe ik niet meer zoveel. Als ik meer dan een 15 of 30 min achter de PC zit word ik ziek en misselijk en onwel. Toch doe ik het en dat is dom. Groetjes Diederik

Het gaat gelukkig weer beter. Maar wisselt nog.