Is your surname Anttila?

Research the Anttila family

Share your family tree and photos with the people you know and love

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!

Erin Helena Maureen Anttila (Koivisto)

Birthdate:
Birthplace: Helsinki, Finland
Immediate Family:

Daughter of Pertti Pekka Koivisto and Christine Cullen-Koivisto

Occupation: laulaja, säveltäjä ja sanoittaja
Managed by: Antti Olavi Hiillosmäki
Last Updated:

About Erin Anttila

Erin Helena Maureen Anttila (o.s. Koivisto s. 2. heinäkuuta 1977 Helsinki) on suomalainen laulaja, säveltäjä ja sanoittaja. Hän nousi kuuluisuuteen toisena Nylon Beat -yhtyeen jäsenistä ja on julkaissut kolme sooloalbumia.

Erin Anttila esiintyi MTV3:sen Sukuni salat -sarjan toisella tuotantokaudella.

Varhainen elämä

Erin syntyi Helsingissä taustaltaan suomalaiselle isälle ja irlantilaiselle äidille. Hän sai katolisen kasvatuksen. Erinin ollessa kolmevuotias hänen perheensä muutti Irlantiin, jossa Erin aloitti ala-asteenlähde. Hänen ollessaan kuusivuotias perhe muutti isän töiden perässä Helsinkiin. Erin puhuu äidinkielenään englantia, mutta oppi suomen kielen laulamalla

Ura

Nylon Beat

Kun Erin oli täyttänyt 17, hän ja Jonna Kosonen ilmoittautuivat Kiitorata-ohjelmaan, jossa he sijoittuivat kolmanneksi. Nylon Beat osallistui vuoden 1998 euroviisukarsintoihin kappaleella ”Umm Ma Ma” ja vuonna 2000 kappaleella ”Viha ja rakkaus”.

Yhtye julkaisi kahdeksan albumia, joita myytiin puoli miljoonaa kappaletta.

Nylon Beatin lopetettua Erin ja hänen pitkäaikainen miesystävänsä, taustayhtyeessä kitaraa soittanut Vesa Anttila, muuttivat vuonna 2004 noin vuodeksi Wicklowiin Irlantiin, jossa Erin opiskeli musiikkia. He menivät naimisiin vuonna 2005, ja Erin vaihtoi sukunimensä Anttilaksi.[6] Pariskunnan esikoispoika syntyi vuonna 2013, ja heinäkuussa 2015 he saivat toisen pojan. Erin oli Nelosella esitetyn Idols -laulukilpailun tuomarina Jurek Reunamäen sekä Antti Tuiskun kanssa vuonna 2017.

Sooloura

Palattuaan Suomeen Erin aloitti soolouransa. Huhtikuussa 2008 hän julkaisi ensimmäisen englanninkielisen soolosinglensä nimeltä Sarah. Englanninkielisen esikoisalbumin oli tarkoitus ilmestyä syksyllä 2008, mutta levynteko venyi ja sen ilmestymisajankohtaa siirrettiin ensin syksyyn ja myöhemmin talveen 2009. Albumi valmistui, mutta Erin jätti sen julkaisematta esikoissinglen vaisun vastaanoton vuoksi. Erin päätti aloittaa levyn teon alusta ja tehdä laulunsa suomen kielellä. Ensimmäinen suomenkielinen soolosingle ”Vanha nainen hunningolla” julkaistiin Warner Music Finlandin kautta 31. tammikuuta 2011. Albumi Hunningolla julkaistiin 25. toukokuuta 2011, ja se myi platinaa. Viimeksi mainitut levyt on julkaistu pelkällä Erin-nimellä, ja ne ovat pääasiassa Erinin itse säveltämiä ja sanoittamia.

Syksyllä 2012 Erin oli mukana Nelosella esitetyssä Vain elämää -sarjassa, jossa seitsemän kotimaista artistia esitti toistensa kappaleita. Erinin ohjelmassa esittämä versio Cheekin ”Mitä tänne jää” -kappaleesta ylitti vuonna 2013 kultalevyrajan yli 5 000 kappaleen myynnillään.

Erin vieraili Laura Närhen lokakuussa 2012 julkaistulla Tuhlari-albumin kappaleella ”Siskoni”, joka julkaistiin myös singlenä Siskoni. Kappale menestyi hyvin: Se oli parhaimmillaan latauslistan sijalla 9 ja radiokanavien soitetuin kappale.

Erin julkaisi toisen sooloalbuminsa Sä osaat! 7. kesäkuuta 2013. Albumin ensimmäinen single Ei taida tietää tyttö julkaistiin 15. toukokuuta. ”Ei taida tietää tyttö” oli vuoden 2013 soitetuimpia kappaleita Suomen kaupallisilla radioasemilla, ja se valittiin Suomen musiikkikustantajat ry:n vuoden biisiksi 2014.

Erin julkaisi kolmannen albuminsa Seliseli 11. marraskuuta 2016 ja siltä julkaistiin single Kohta hänen syyskuussa 2016.

Erin julkaisi pitkästä aikaa uutta musiikkia singlellä ”Yhtenä sunnuntaina” 22. toukokuuta 2020. Tätä seurasi 9. huhtikuuta 2021 julkaistu toinen uusi single ”Niinku koko ajan”. Kolmas uusi single ”Anna mun rakastaa” julkaistiin 7. tammikuuta 2022.

Diskografia

Hunningolla (2011)
Sä osaat! (2013)
Seliseli (2016)


view all

Erin Anttila's Timeline

1977
July 2, 1977
Helsinki, Finland