Per Johansson Fleming

public profile

Is your surname Johansson Fleming?

Research the Johansson Fleming family

Share your family tree and photos with the people you know and love

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!

About Per Johansson Fleming

Peder (son av Johan, tab 11), till Friskala i S:t Marie socken, i Finland och Hålbonäs i Sköldinge socken, Södermanlands län. Inskriven vid universitetet i Rostock 1513 och där promoverad till baccalaureus 1514. Erhöll i förläning Merids bol i Hattula socken, 1536-05-23. Befallningsman på Åbo slott. Ledamot av borgrätt 1556. Beseglade bland adeln konung Gustaf I:s testamente 1560. Var död 1562. Gift med Karin Sparre, till Hålbonäs, död före 1578-04-26 och begraven med fyra sina barn i Stora Malms kyrka Södermanlands län, varest över dem är uppsatt ett epitafium med nämnda datum, dotter av underlagmannen Håkan Andersson (sparre) till Hålbonäs och Ingrid Knutsdotter (sparre med blad).

SDHK-nr: 42465

Utfärdat: 15110304, Faenza Innehåll: (Penitentiarians) regens Johannes Barcelo beviljar Peter Johansson och Katarina från Mustasaari (Korsholm) från Åbo stift dispens (att fortsätta vara gifta och) få sin avkomma betraktad som legitim. Paret ingick och kan ha fullbordat sitt äktenskap utan vetskap om släktskapen dem emellan i fjärde led som uppstått till följd av att Peters första hustru var släkt med Katarina i fjärde led.

se övriga personer som samma dag fick sina giftemål beviljade av Johannes Barcelo

https://sok.riksarkivet.se/?Sokord=Johannes+Barcelo&f=True&EndastDi...


  • 1513/1514 8 Petrus Fremminck [Fleming] Swecus [Schweden]
  • 1514/1515 Phil. 10 Petrus Fleminck [Fleming] Promotion zum Bakkalar

Halbonäs, Hålbonäs , Holbonäs

Namn HOLBONÄS SÄTERI (akt.)

Säteriet, som är känt sedan 1450-talet, är beläget på en udde i sjön Valdemaren. Då huvudbyggnaden brann ned 1935, fick den kvarvarande av de ursprungligen två flyglarna överta funktionen som manbyggnad. Det är en timmerbyggnad, uppförd omkring 1740 i en våning med inredd vind under brutet, tegeltäckt tak. Fasaderna, som numera är reveterade och målade i rosa med omfattningar i vitt, torde ursprungligen ha varit panelade. Till gården hör dessutom ett vitrappat tegelmagasin, ett magasin av trä, en stallbyggnad samt ett par statarbostäder.

http://www.bebyggelseregistret.raa.se/bbr2/anlaggning/visaHistorik....

view all 14

Per Johansson Fleming's Timeline