Start My Family Tree Welcome to Geni, home of the world's largest family tree.
Join Geni to explore your genealogy and family history in the World's Largest Family Tree.
view all

Profiles

Tervetuloa Karstulan asukkaiden projektiin!

Karstulan asukkaat on Karstulan sukututkimusprojekti.

Projekti alkaa vuodesta 1775, jolloin Karstula perustettiin Saarijärven kappeliksi ensimmäisen kirkon valmistumisen myötä. Sen jälkeen syntyneitä karstulalaisia voi Vanhan Saarijärven sukupuun lisäksi liittää tähän tarkentavaan projektiin.

Emäseurakunnaksi Karstula tuli vuonna 1858. Karstulan osia liitettiin vuonna 1858 perustettuun Pylkönmäen rukoushuonekuntaan. Tämä erotettiin Saarijärvestä 1898 itsenäiseksi emäseurakunnaksi. Kyyjärven kansakoulupiirin alue määrättiin eroamaan Karstulasta emäseurakunnaksi 1907. Hakemus hylättiin vuonna 1909 mutta jo 1913 hyväksyttiin.

Syntyneiden ja kuolleitten luettelot alkavat vasta vuodesta 1793, vihittyjen vuodesta 1794. Aikaisempia merkintöjä tavataan Saarijärven vuonna 1788 alkavissa historiakirjoissa. Rippikirjat alkavat jo vuonna 1782. Pappilaa hävittivät 1808 venäläiset sotajoukot.

Karstulan kylät

Karstula, Kiminki, Kivijärvi, Kyyjärvi, Paajala, Pääjärvi, Vahanka ja Vastinki.

Karstulan naapurikunnat

Alajärvi, Kivijärvi, Perho, Pylkönmäki, Saarijärvi ja Soini.

Naapurikuntien paikkakuntaprojektit löytyvät kohdasta Aiheeseen liittyvät projektit. Kivijärvi kuuluu Pohjoinen Keski-Suomi -projektiin.

Laajemmat projektit

Karstulan asukkaat -projekti liittyy Vanhan Saarijärven sukupuu -projektiin. Projektit ovat osa alueellista Keski-Suomi, Pirkanmaa ja Häme projektia ja Suomi ja Karjala -pääprojektia.

Laajemmat projektit löytyvät kohdasta Aiheeseen liittyvät projektit.

Projektin toimintaperiaatteista

Kaikki Karstulassa asuneiden henkilöiden historiasta kiinnostuneet ovat tervetulleita liittymään projektin yhteistyöntekijöiksi. Voit lisätä projektiin Karstulassa syntyneitä, eläneitä, kuolleita tai sinne haudattuja edesmenneitä henkilöitä sekä valokuvia ja dokumentteja. Jäsenenä saat myös tietoa muutoksista projektin keskusteluissa, profiileissa, valokuvissa ja dokumenteissa. Voit kutsua ja hyväksyä uusia yhteistyökumppaneita projektiin. Liittymispyynnöt tulevat kaikille projektin jäsenille, ja kuka tahansa heistä voi hyväksyä pyynnön.

Projektiin liittyminen: Valitse Geniin kirjautuneena tällä sivulla Toiminnot > Liity projektiin.

Profiilien lisääminen projektiin: Valitse profiilisivulla Toiminnot > Lisää projektiin.

Yhteistyökumppaneiden kutsuminen projektiin: Valitse profiilisivulla Toiminnot > Lisää yhteistyökumppaneita.

Projektisivun lähteet