Start My Family Tree Welcome to Geni, home of the world's largest family tree.
Join Geni to explore your genealogy and family history in the World's Largest Family Tree.
view all

Profiles

Tervetuloa Kyyjärven asukkaiden projektiin!

Kyyjärven asukkaat on Kyyjärven kylä- ja paikkakuntaprojekti. Se koskee ensin Saarijärveen ja Karstulaan kuulunutta Kyyjärven kylää ja sittemmin Karstulasta erotettua itsenäistä Kyyjärven seurakuntaa ja kuntaa.

Kyyjärven kansakoulupiirin erottamisesta omaksi kirkkoherrakunnaksi virisi keskustelu vuonna 1907 Karstulassa. Tähän uuteen seurakuntaan oli tulossa osia myös Alajärvestä. Hanke ensin hylättiin vuonna 1909 mutta sai lainvoiman vuonna 1913. Kyyjärvi erotettiin Karstulasta emäseurakunnaksi, mikä tosin toteutui vasta 1.12.1944. Kyyjärvi sai oman kirkon vuonna 1953.

Kyyjärven kylät

[Hokkala], Koskimäki, Huhtala, Kumpula, Noposenaho, Hokkasenaho, Nurmijoki, Oikari, Peuralinna, Pölkki, Saunakylä ja Vehkaperä.

Kyyjärven naapurikunnat

Alajärvi, Karstula, Kivijärvi, Perho ja Soini.

Naapurikuntien paikkakuntaprojektit löytyvät kohdasta Aiheeseen liittyvät projektit. Kivijärvi kuuluu Pohjoinen Keski-Suomi -projektiin.

Laajemmat projektit

Kyyjärven asukkaat -projekti liittyy Vanhan Saarijärven sukupuu -paikkakuntaprojektiin. Projektit ovat osa alueellista Keski-Suomi, Pirkanmaa ja Häme projektia ja Suomi ja Karjala -pääprojektia.

Laajemmat projektit löytyvät kohdasta Aiheeseen liittyvät projektit.

Projektin toimintaperiaatteista

Kaikki Kyyjärvellä asuneiden henkilöiden historiasta kiinnostuneet ovat tervetulleita liittymään projektin yhteistyöntekijöiksi. Voit lisätä projektiin Kyyjärvellä syntyneitä, eläneitä, kuolleita tai sinne haudattuja edesmenneitä henkilöitä sekä valokuvia ja dokumentteja. Jäsenenä saat myös tietoa muutoksista projektin keskusteluissa, profiileissa, valokuvissa ja dokumenteissa. Voit kutsua ja hyväksyä uusia yhteistyökumppaneita projektiin. Liittymispyynnöt tulevat kaikille projektin jäsenille, ja kuka tahansa heistä voi hyväksyä pyynnön.

Projektiin liittyminen: Valitse Geniin kirjautuneena tällä sivulla Toiminnot > Liity projektiin.

Profiilien lisääminen projektiin: Valitse profiilisivulla Toiminnot > Lisää projektiin.

Yhteistyökumppaneiden kutsuminen projektiin: Valitse profiilisivulla Toiminnot > Lisää yhteistyökumppaneita.

Lukemista Sanomalehtiarkistossa

Projektisivun lähteet