Start My Family Tree Welcome to Geni, home of the world's largest family tree.
Join Geni to explore your genealogy and family history in the World's Largest Family Tree.

Top Surnames

view all

Profiles

  • Jooseppi Hasanen (1886 - 1939)
  • Elisabeth Fredrika Reichenbach (1886 - 1929)
    Syntymä: Elisabethin juuret johtivat Pietariin ja Saksaan, jossa hänen isoisänsä oli syntynyt. Elisabeth oli nuorena kasvattina Lintulan perustajan Neronovin perheessä ja hänellä oli koko elämänsä...

Projekti on tarkoitettu kaikkien Kivennavan Jalkalan kylässä asuneiden henkilöiden profiileille.

Jalkala sijaitsi ennen sotia Kivennavan pitäjässä luovutetussa Karjalassa. Jalkalan kylässä oli parikymmentä taloa. Ennen Suomen itsenäistymistä Jalkalassa oli runsaasti pietarilaisten kesähuviloita. Pitkäjärven ja Kaukjärven rannat olivat myös Suomen itsenäistymisen jälkeenkin suosittua kesänviettoaluetta, mutta pietarilaisten huvilat autioituivat ja rappeutuivat. Yhteen isoon huvilaan, Roslovan huvilaan asettui Etsivän keskuspoliisin yksikkö.

Museona toimiva Parviaisen talo, jossa Lenin piileskeli elokuussa 1917. Iljitševossa hieman kylästä erillään on suomensukuisten kansojen historiallis-etnografinen museo. Museo esittelee entistä suomalaista asutusta ja kulttuuria. Paikalla on aikaisemmin ollut Lenin-museo, joka perustettiin Vladimir Leninin pakopaikkaan. Lenin piileskeli Jalkalassa Parviaisen talossa jonkin aikaa elokuussa 1917 ennen siirtymistään Helsinkiin. Häntä piilotellut Pekka Parviainen oli suomalaisen bolševikin Eino Rahjan appi. Kauppias Parviaisen punamultaisen asuintalon ylle on rakennettu katos ja viereen on pysytytetty iso Lenin-patsas. Neuvostoliiton hajottua museon käyttötarkoitus muuttui nykyiseksi etnografiseksi museoksi, mutta Parviaisen talo ja Leninin patsas on edelleen museoon johtavan tien varrella. Näin on siis yksi suomalaisrakennus säilynyt hyvässä kunnossa.

Tämä projekti on keskeneräinen ja sitä päivitetään koko ajan.

Projekti perustettu 27.10.2019 / Mirja Mappes

Varhaisia kantaisiä

Kylä ja talot 1939

Kartta Kyläkartta aukeaa klikkaamalla laatikoita kylän kohdalla
Omistajat

Ильичёво — посёлок в Первомайском сельском поселении Выборгского района Ленинградской области. До 1948 года деревня носила финское название Ялкала (Jalkala), входила в волость Кивеннапа. Впервые упоминается в 1778 году.