Start My Family Tree Welcome to Geni, home of the world's largest family tree.
Join Geni to explore your genealogy and family history in the World's Largest Family Tree.

What's in a name, Jeannette?

Project Tags

view all

Profiles

ALLEEN VOOR PROFIELEN MET DE VOORNAAM JEANNETTE, geschreven op de meest ingewikkelde wijze, dus double n, double t à la façon francaise....

... en zo had mijn moeder het ook bedoeld, want alleen mijn voorletters J.M. refereren aan mijn grootmoeder van vaderszijde, net zoals mijn zus de voorletters J.C. kreeg doorgegeven van mijn grootmoeder aan moederszijde.

Naar wie ik feitelijk ben vernoemd weet ik nog steeds niet, maar ik heb wel 'n donkerbruin vermoeden, dat zijn oorsprong heeft in de wetenschap dat mijn moeder in de meidagen van 1940 meer nachten in 'n Rotterdamsche schuilkelder heeft doorgebracht dan nodig was, omdat het signaal veilig niet meer werkte..... Zodoende kwam een hele groep mensen er vrij laat achter dat het 'boven' weer toegankelijk was. Uiteindelijk durfde een dapper iemand het luik wel te openen en moest men constateren dat het overal angstvallig stil was: geen bommenwerpers meer, geen vlammen, maar slechts smeulende resten .... Men bivakkeerde nog uren samen tussen die puinhopen op een verlaten grasveld, in afwachting van hulp. Hoe groot die groep was heeft ze nooit verteld, het verhaal over wat er daarna nog gebeurde kreeg ik ongeveer een week voor haar onverwachte overlijden te horen.
Wie weet, vind ik ooit nog nakomelingen van de mensen waarmee mijn moeder die angstige dagen doorbracht. Ik denk overigens niet dat ze Jeannette zullen heten.