Start your family tree now Is your surname van Luxzenburg?
There are already 38 genealogy profiles with the van Luxzenburg surname on Geni. Join now to find your relatives.

van Luxzenburg Genealogy and van Luxzenburg Family History Information

‹ Back to Surnames Index

Create your Family Tree.
Discover your Family History.

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!

Share

view all

Profiles

About the van Luxzenburg surname

De familie van Luxzenburg stamt af van de familie van Lutzenburg, die rond 1600-1700 zich in Utrecht, Driebergen, Zeist en Bilthoven hebben gevestigd. Enkele familieleden hebben het relatief ver geschopt tot schout, koster, en leraar of militair. Vanaf 1800 zijn de nakomelingen van Adam van Lutzenburg echter bekend komen te staan als van Luxzenburg.

Anno 2011 zijn er weinig tot geen van Lutzenburgers te vinden, het Mertens Instituut doet geen meldingen in haar familienamen databse. De familie van Luxzenburg zou in 2007 uit 17 leden bestaan.

De verspreiding rondom Utrecht is grotendeels komen te vervallen. De familie van Luxzenburg zoals die heden ten dage bestaat stamt af van Andries van Luxzenburg welke zich in Maastricht had gevestigd. Zijn oudste zoon Jan van Luxzenburg en diens nakomelingen zijn nog immer voornamelijk in en rond Limburg gevestigd als de Limburgse of Zuidelijke tak. Zijn jongste zoon Kees van Luxzenburg vestigde zich in Hilversum en vandaaruit hebben diens nakomelingen zich tussen Purmerend en Amersfoort gevestigd als de Noordelijke of Hollandse tak.

Leer meer over de familie van Luxzenburg of van Lutzenburg via het Geni.com project voor de familie van Luxzenburg