Start My Family Tree Welcome to Geni, home of the world's largest family tree.
Join Geni to explore your genealogy and family history in the World's Largest Family Tree.
view all

Profiles

Deze pagina is speciaal voor de afstammelingen van de families van Lutzenburg en van Luxzenburg en eenieder die een van Lutzenburg of van Luxzenburg kent!

Doel van deze pagina en zuster pagina's op Google+ en facebook wordt er kennis en informatie gedeeld over de familie van Luxzenburg, het erfgoed van de familie beheert en familieleden ondersteunt bij hun ontwikkeling, carrière en ondernemingen

De familie van Luxzenburg is een eeuwen oude familie die afstamt van de familie van van Lutzenburg uit de provincie Utrecht.

Haar oorsprong lag bij Driebergen, Zeist en Bunnik.

Met de geboorte van Andries van Lutzenburg op 2 mei 1802 start de geschiedenis van de naam "van Luxzenburg" een foutieve spelwijze van Lutzenburg zorgde ervoor dat zijn nazaten bekend werden onder de naam die deze pagina draagt.

De nazaten van Andries van Lutzenburg/Luxzenburg waaierden uit naar Maastricht, de rest van Limburg, de Veluwe en later de rest van Nederland. Een tak van deze familie is uiteindelijk in Noord-Holland terecht gekomen, bij Hilversum, Amsterdam en Purmerend.

Sinds 2008 is er weer een nazaat woonachtig in de provincie Utrecht, te Amersfoort.

Via dit project wordt er informatie verzameld over de familie van Luxzenburg, genealogisch onderzoek en het aanleggen en beheren van familie archieven. Verder streeft Luxzenburg.org er naar om de familiegeschiedenis te onderzoeken en vast te leggen.

Project voor het uitpluizen van de familie stamboom voor de familie "van Luxzenburg" met alle mogelijke spelwijzen:

  • van Luxzenburg
  • van Luxenburg
  • van Luyzenburg
  • van Leuxzenburg
  • van Luxemburg

Ook gespeld zonder "van"

De familie van Luxzenburg stamt af van de familie van Lutzenburg, die rond 1600-1700 zich in Utrecht, Driebergen, Zeist en Bilthoven hebben gevestigd. Enkele familieleden hebben het relatief ver geschopt tot schout, koster, en leraar of militair. Vanaf 1800 zijn de nakomelingen van Adam van Lutzenburg echter bekend komen te staan als van Luxzenburg.

Anno 2011 zijn er weinig tot geen van Lutzenburgers te vinden, het Mertens Instituut doet geen meldingen in haar familienamen database. De familie vvan Luxzenburg zou in 2007 uit 17 leden bestaan.

De verspreiding rondom Utrecht is grotendeels komen te vervallen. De familie van Luxzenburg zoals die heden ten dage bestaat stamt af van Andries van Luxzenburg welke zich in Maastricht had gevestigd. Zijn oudste zoon Jan van Luxzenburg en diens nakomelingen zijn nog immer voornamelijk in en rond Limburg gevestigd als de Limburgse of Zuidelijke tak. Zijn jongste zoon Kees van Luxzenburg vestigde zich in Hilversum en van daaruit hebben diens nakomelingen zich tussen Purmerend en Amersfoort gevestigd als de Noordelijke of Hollandse tak.

Meer over de hedendaagse familie van Luxzenburg is te vinden op: