Start My Family Tree Welcome to Geni, home of the world's largest family tree.
Join Geni to explore your genealogy and family history in the World's Largest Family Tree.

Kylä Nisalahti, Säkkijärvi -kyläprojekti

« Back to Projects Dashboard

Project Tags

view all

Profiles

Paikkakunta projekti Säkkijärvi

Kuudenneksi suurin Säkkijärven kylä oli Nisalahti. Siellä asui vuonna 1915 515 henkeä (4,1% Säkkijärveläisistä), joista miehiä oli 258 ja naisia 257 (miesten osuus 50,1%). Nisalahdella on 6 numeroitua tilaa, ja vuonna 1915 yhteensä 113 tilanosallista (perhettä tai savua). Eniten asukkaita oli äyräväisellä (nro 1), 205 henkeä. Kankaanpäällä/Sunilla (nro 4) asui 136 henkeä ja Iivanaisella (nro 3) asui 77 henkeä.

Nisalahti sijaitsee meren rannalla Iivanalan ja Heinlahden välissä ja sen läpi kulkee Viipurin maantie eli Kuninkaantie. Kylän luoteispuolella ovat Lahtialan, Ylähämeen ja Hyppälän kylät. Pohjoisessa ja kaakossa ovat Tervajärvi, Vanhakylä ja Tervajoki.

Kylän halkaisee Viipurinlahteen laskeva Nisajoki (ven. Чулковка, Tšulkovka). Joen latvaosa ulottuu Suomessa nykyisen Lappeenrannan kaupungin alueelle (entisen Ylämaan kunnan alueelle). Vesistö saa alkunsa Vilajoen ja Tervajoen vesistöjen väliin jäävältä alueelta Vilajoen vesistöön kuuluvan Pukalusjärven koillispuolelta. Vedet virtaavat täältä kaakkoon Suomen ja Venäjän rajalla sijaitsevaan Lapjärveen. Joen varrella Venäjän puolella entisessä Hyppälän kylässä on kuivatettu Nisajärvi. [ositt. Wikipedia].

Nykyinen kylän nimi on Tšulkovo [Чулково].

Nisalahdesta kertoo kirja: Paula Penttilä ja Nisalahti-toimikunta (2015) - Nisalahti – kuninkaantien helmi. Rantakylä Säkkijärvellä.

Nisalahden tilat

1 Äyräväinen, Hämäläinen
2 Posti
3 Iivanainen
4 Kankaanpää
5 Toivari (Rakkola)
6 Rakkola (Toivari)


Perustettu 2018
Projekteihin liittyminen: kullakin projektisivulla klikkaa Toiminnot > Liity projektiin.

Säkkijärven kunnan kylän Nisalahti kyläprojekti.

Projektin tarkoituksena on kerätä yhteen projektialueella syntyneiden, kuolleiden tai asuneiden henkilöiden Geni-profiileja ja rakentaa yhteistä sukupuuta.

Rekisteröidy kyläprojektin lisäksi suurempiin kokonaisuuksiin Miehikkälä , Virolahti , Uusimaa ja Kymenlaakso , Suomi ja Karjala