Start your family tree now Is your surname Kankaanpää?
There are already 44 users and 4,234 genealogy profiles with the Kankaanpää surname on Geni. Explore Kankaanpää genealogy and family history in the World's Largest Family Tree.

Kankaanpää Genealogy and Kankaanpää Family History Information

‹ Back to Surnames Index

Create your Family Tree.
Discover your Family History.

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!
view all

Profiles

About the Kankaanpää surname

Emanuel Paavonpoika rakensi Kärsämäelle Venetpalon kylään kuuluvalle Nurmesperälle isojaossa saamalleen maalle talon, jonka nimeksi tuli Kankaanpää. Talo valmistui noin 1860 ja Emanuel otti talon nimen myös sukunimekseen, joten hän on Kärsämäen Kankaanpäiden kantaisä.

Emanuelin pojista kaksi, Juho ja Taneli, jakoivat Kankaanpään isänsä jälkeen ja he, kuten myös heidän jälkeläisensä, pitivät Kankaanpään sukunimenään.

Vanhin poika säilytti edellisen nimen, joka oli Nurmesniemi. Alun perin Emanuel Paavonpoika oli Haapajärven Kuusaankylän Olkkosen talosta, ja toi perheensä Kärsämäellä 1844.

Olen perustanut Geniin KÄRSÄMÄEN KANKAANPÄÄT -projektin, jossa on tarkoitus kerätä yhteen kaikki Emanuel Kankaanpään jälkeläiset, jotka jatkavat Kankaanpään nimeä. Projektilla on siis selvä alku. Katsotaan tuleeko sille joskus loppu, eli kuinka kauan Emanuelin suvussa poikia riittää.