Start My Family Tree Welcome to Geni, home of the world's largest family tree.
Join Geni to explore your genealogy and family history in the World's Largest Family Tree.

Kylä Yläoutila, Säkkijärvi -kyläprojekti

« Back to Projects Dashboard

view all 215

Profiles

Paikkakunta projekti Säkkijärvi

Säkkijärven kuudenneksi pienin kylä vuonna 1915 oli Yläoutila (joskus Ylä-Outila tai Yläuotila). Yläoutilan kylä on osa pienien kylien muodostamaa aluetta, jossa muut kylät ovat pohjoisessa Kallola, Paakkala ja Lavola. Kylän eteläpuolella sijaitsevat Kirkonkylä ja Tapiola, Hämäläisenjärven pohjoisrannalla Kirkonkylästä Hyppälään ja Timperilään kulkevan tien varrella Lavolanjoen ja Kallolanjoen välissä ennen Lavolan kylää. Molemmat joet laskevat Hämäläisenjärveen muodostaen osan Vilajoen vesistöstä. Kylän länsipuolella sijaitsee Väkevälä.

"Ylä-Outiset ovat asuttaneet muutamia kyliä,geneettisesti "outselaisia" löytyy :Huovilan kylän Huovila suku vuodesta 1727, Paakkalaan on siirtynyt v.1648 Outselta Sipi Yrjönp., josta edelleen erkanee Lahnajärvelle Koski ja Peräkylä sukuun. Kontin talon Outsella on asuttanut Timperilän Kontin Ristola suku, joka on alkujaan Timperi-sukuinen." [T. Hyppänen]

Yläoutilassa asui vuonna 1915 93 henkeä (0,7% Säkkijärveläisistä), joista miehiä oli 55 ja naisia 38 (miesten osuus 59,1%). Yläoutilassa on vain yksi tila, Outinen (nro 1) ja siellä oli vuonna 1915 yhteensä 22 tilanosallista (perhettä tai savua)


Perustettu 2018
Projekteihin liittyminen: kullakin projektisivulla klikkaa Toiminnot > Liity projektiin.

Säkkijärven kunnan kylän Yläoutila kyläprojekti.

Projektin tarkoituksena on kerätä yhteen projektialueella syntyneiden, kuolleiden tai asuneiden henkilöiden Geni-profiileja ja rakentaa yhteistä sukupuuta.

Rekisteröidy kyläprojektin lisäksi suurempiin kokonaisuuksiin Miehikkälä , Virolahti , Uusimaa ja Kymenlaakso , Suomi ja Karjala