Start My Family Tree Welcome to Geni, home of the world's largest family tree.
Join Geni to explore your genealogy and family history in the World's Largest Family Tree.

Kylä Hyppälä, Säkkijärvi -kyläprojekti

view all

Profiles

Paikkakunta projekti Säkkijärvi

Hyppälä sijaitsee kaakossa Nisalahden, etelässä Lahtialan, lounaassa Ylähämeen, lännessä Lavolan, luoteessa Timperilän ja pohjoisessa Rakkolan ja Tervajärven ympäröimänä Pukalusjärven ja Tervajärven vesistöjen välissä. Sen läpi kulkee Nisajoki ja kylässä on myös "puoliksi" kuivatettu Nisajärvi. Kylä jäi 1947 rauhansopimuksessa kokonaan Venäjän puolelle. Pukalusjärvi on Suomen puolella 12,1 m syvä. Hyppälä oli Säkkijärven 12. suurin kylä.

Nisajärvessä kasvatettiin korteheinää ja ajoittain sulku suljettiin Joksillalla, jolloin järvenpohja oli veden vallassa.Heinänhuutokauppa oli suuri tapahtuma kylässä.

Hyppälässä asui vuonna 1915 374 henkeä (3,0% Säkkijärveläisistä), joista miehiä oli 190 ja naisia 184 (miesten osuus 50,8%). Hyppälässä on 4 numeroitua tilaa, ja vuonna 1915 yhteensä 72 tilanosallista (perhettä tai savua). Eniten asukkaita oli Metsolla (nro 2), 128 henkeä. Hyppäsellä (nro 4) asui 108 henkeä ja Hyökillä (nro 1) asui 92 henkeä.

Hyppälästä kertoo kyläkirja:
Säkkijärven Hyppälä: unohtumattomien muistojen kylä (Utin Karjalaiset 1999

Hyppälän tilat

1 Hyökki
2 Metso
3 Häkämies
4 Hyppänen

Perustettu 2018 Kesken..
Projekteihin liittyminen: kullakin projektisivulla klikkaa Toiminnot > Liity projektiin.

Säkkijärven kunnan kylän Hyppälä kyläprojekti.

Projektin tarkoituksena on kerätä yhteen projektialueella syntyneiden, kuolleiden tai asuneiden henkilöiden Geni-profiileja ja rakentaa yhteistä sukupuuta.

Rekisteröidy kyläprojektin lisäksi suurempiin kokonaisuuksiin Miehikkälä , Virolahti , Uusimaa ja Kymenlaakso , Suomi ja Karjala