Start My Family Tree Welcome to Geni, home of the world's largest family tree.
Join Geni to explore your genealogy and family history in the World's Largest Family Tree.

Top Surnames

view all

Profiles

  • Basilius Jääskeläinen (1869 - 1920)
    kaksonen Pasi (Basilius) Jääskeläinen oli suomalainen laulaja, näyttelijä ja kanteleensoittaja. Jääskeläinen oli Suomen ensimmäisiä kuplettilaulajia. Hän oli mukana ensimmäisessä Helsingissä järjestet...
  • Lempi Inkeri Jääskeläinen (1900 - 1964)
    Tämä profiili oli Karjalan 173. viikkoprofiili (31.03.2019-06.04.2019). ' Kirjailija. Viipuri ja Helsinki. Syntymä / Birth / Рождение: Viipurin evankelisluterilainen tuomiokirkkoseurakunta, syn...

Tervetuloa rakentamaan Jääskeläisten eri sukupuita ja selvittämään sukuhaarojen alkuperää! Sukunimen Jääskeläinen merkityshän on ’Jääskestä tullut’.
Niille ihmisille, jotka muuttivat Jääsken pitäjästä muualle, merkittiin tavallisesti kirkonkirjoihin sukunimeksi Jääskeläinen (Jäskeläin tai Jääskeläin).

Tämän projektin tarkoituksena on yhdistää Jääskeläisten sukuhaaroihin kuuluvia henkilöitä sekä levittää sukuun liittyvää tietoa sukua tutkivien henkilöiden kesken.
Tätä projektia ei toistaiseksi tarkoitus kytkeä Genissä oleviin profiileihin.


SUKU JÄÄSKELÄINEN -PROJEKTIIN LIITTYNEITÄ HENKILÖITÄ PYYDETÄÄN LAITTAMAAN GENI-PROFIILINSA LINKKI SEN SUKUHAARAN ALLE, MIHIN KUULUU.
Linkin yhteyteen voi halutessaan lisätä myös oman sähköpostiosoitteensa ja/tai puhelinnumeronsa. Jos henkilöllä ei ole omaa profiilia Genissä tai profiili on yksityinen, niin silloin voi laittaa oman sukuhaaran yhteyteen vain nimensä ja halutessaan yhteystietonsa.

Ohje oman Geni-profiilin lisääminen sukuhaaroihin: Avaa oma profiilisi Genissä ja ota leikepöydälle profiilin osoite (sivun yläreunassa). Klikkaa sen jälkeen tällä sivulla "muokkaa" tekstiä sukuseuran vaakunan yläpuolella, jolloin avautuu sivun muokkaustila. Liitä oman profiilisi osoite sen sukupuun alle, johon kuulut. Lisää halutessasi yhteystiedot profiilin osoitteen perään. Tallenna lopuksi tehty työ sivun alareunassa oleva "Tallenna" laatikosta.
Leikepöydän käyttö: https://fi.wikipedia.org/wiki/Leikep%C3%B6yt%C3%A4
Jos on ongelmia, ota yhteyttä minuun Erkki Olavi Jääskeläinen, erkki.o.jaaskelainen@gmail.com


JÄÄSKELÄISTEN SUKUHAARAT

1. Hankasalmen - Säkinmäen Jääskeläiset
Private User
Pirjo Väisänen
Private User

2. Kiihtelysvaaran Jääskeläiset
Erkki Olavi Jääskeläinen, erkki.o.jaaskelainen@gmail.com
FM Eija Kauppi
Tuija Ansa Irmeli Kosonen
3. Impilahden Jääskeläiset

4. Parikkalan Jääskeläiset
Hannu Jääskeläinen

5. Jaakkiman Jääskeläiset

6. Koutajärven Jääskeläiset ja Riitlammen Jääskeläiset
Viljo Manninen
Private User
Aino Liisa Jääskeläinen
Marita Bogdanoff
Private User
Toni Pekka Antero Pasanen
Pirjo Väisänen

7. Väisälänmäen Jääskeläiset (Kittolan Jääskeläiset on sama sukuhaara)

8. Käärmelahden Jääskeläiset
Taavi Sakari Lappalainen, lappalainentaavi@gmail.com
Jussi Kalevi Palmu, jussi.palmu7@gmail.com
Kaija Kainulainen, kaija.kainulainen@hotmail.com
9. Heinäveden Jääskeläiset

10. Kiteen Jääskeläiset
Private User maija.majoinen@gmail.com
Private User evita.majoinen@gmail.com

11. Muolaan Jääskeläiset

12. Alavuden Jääskä´läiset
Private User mketeli@gmail.com

13. Mikkelin Jääskeläiset

14. Vehmersalmi-Enonlahden Jääskeläiset
Hannu Jääskeläinen
15. Iisalmen Jääskeläiset

16. Rantasalmen Jääskeläiset

17. Uukuniemen Jääskeläiset

18. Viipurin Pyhäjärven Jääskeläiset

19. Sakkolan Jääskeläiset

20. Inkerin Jääskeläiset


LINKKEJÄ
Sukupuiden vanhimmat esi-isät https://www.geni.com/surnames/j%C3%A4%C3%A4skel%C3%A4inen
Jääskeläinen sukunimi info https://www.tuomas.salste.net/suku/nimi/jaaskelainen.html
Jääskeläisten sukuseuran sivut: https://www.jaaskelaiset.fi/
Jääskeläisten sukuseuran Facebook sivut: https://www.facebook.com/groups/2077119615896245
Kiihtelyksen Jääskeläisten Facebook sivut https://www.facebook.com/groups/161100000613563

ALLA LINKKI SUKUHAAROJEN YHDISTELMÄÄN
Perinteisen sukututkimuksen rinnalle on kehittynyt DNA-perusteinen sukututkimus. Sen roolina on tukea, korjata ja täydentää perinteistä sukututkimusta. Geneettisellä sukututkimuksella saadaan myös näkymää aikaan ennen kirjallisia dokumentteja. Se kartoittaa eri sukuhaarojen geneettisen kehityskulun ja kertoo eri sukuhaarojen mahdollisen keskinäisen yhteyden.
Linkissä olevaan Jääskeläisten N-haploiseen geneettiseen sukupuuhun on yhdistetty muutama Jääskeläisten isälinjan sukuhaara, jotka perustuvat perinteiseen sukututkimukseen. Nähdään, että osalla sukuhaaroista on varsin kaukainen yhteinen esi-isä, jopa yli 2000 vuoden takana. Toisaalta muutamalla sukuhaaralla on sama haplo - Enonlahti, Säkinmäki, Riitlampi. Näiden sukuhaarojen haplo on syntynyt mutaation seurauksena noin 500 vuotta sitten ja vastaavasti niiden yhteinen esi-isä on syntynyt joko samaan aikaan tai sen jälkeen. Nämä sukuhaarat ovat siis geneettisesti samaa sukua keskenään, mutta eriytyneet toisistaan asutushistoriansa kautta. Jokseenkin samanlainen kehityshistoria liittyy Käärmelahden, Väisälänmäen ja Muolaan sukuhaaroihin.
Jääskeläisten isälinjaiset sukuhaarat kuuluvat geneettisesti yleensä isälinjan N-haploihin (idästä tulleet), mutta myös I-haplosta (lännestä tulleet) löytyy ainakin kaksi Jääskeläisten sukuhaaraa.

Oheisen linkin selitykset
· Jääskeläisten DNA-yhteyksiä on linkin kuvassa verrattu Käärmelahden sukuhaaraan
· Kuvasta näkyy, miten eri sukuhaarat ovat eri aikoina mutaatioiden seurauksena eriytyneet toisistaan (kuvaan on merkitty vain sukuhaarojen viimeiset haplot)
· Haplossa voi olla muitakin nimiä kuin Jääskeläinen (vrt. Palmu ja Lappalainen). Alkuperäinen nimi on voinut historian saatossa eri syistä vaihtua. Toisaalta jokin alkuperäinen nimi on papin kirjausmerkintänä voinut muuttua Jääskeläiseksi (Jääskestä tullut). Tai dokumentoitua nimiyhteyttä Jääskeläisiin ei vain ole, mutta DNA osoittaa geneettisen sukulaisuuden.

https://media.geni.com/p14/0c/36/52/44/53444865b224b03c/jaaskelaisten_y-haplot_original.jpg?hash=f3ac311566691aab5390cf09134b0cc93ebc4432c5183afeb33d85e542470adc.1717657199