Start your family tree now Is your surname Goedkoop?
There are already 24 users and 965 genealogy profiles with the Goedkoop surname on Geni. Explore Goedkoop genealogy and family history in the World's Largest Family Tree.

Goedkoop Genealogy and Goedkoop Family History Information

‹ Back to Surnames Index

Create your Family Tree.
Discover your Family History.

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!
view all

Profiles

About the Goedkoop surname

Tot dusverre heb ik, via familiedocumenten (Stadsarchief Amsterdam inventarisnr. 300, Familie Goedkoop-Vis en aanverwante families), advertenties van het CBG, Wiewaswie en verdere Internet-informaties, ongeveer 8 families Goedkoop gevonden, die ogenschijnlijk geen verband met elkaar hebben: - Goedkoop/Goetcoop afkomstig uit Hoogeveen/Zwartsluis vanaf ongeveer 1650, mijn eigen familie van schippers, reders en scheepsbouwers; - Goedkoop uit Workum, beurtschippers; - Goedkoop uit Anloo/Gieten vanaf 1721, waarschijnlijk afkomstig uit Veldhausen, Duitsland; - Goedkoop afkomstig uit Markelo, gld., vanaf 1743, Katholiek. - Goekoop/Goedkoop uit Rotterdam, - Goekoop/Goedkoop uit Goeree Overflakkee - Goedkoop uit Sloterdijk of Leiden, later Goedkoop van Nelle - Goedkoop, landmeters in Semarang, Java, vanaf 1814.

Mijn eigen familie (Zwartsluis) is een schippersfamilie, bijna te zeggen tot op heden. Het eerste document dat ik heb gevonden was van Geert Goedkoop, die in 1687 in Hoogeveen voorkomt op de lijsten van de Waldenzencollectes. Zijn zoon Jacob Geerts Goedkoop (rond 1675-1752), was schipper te Zwartsluis. Zonen Albert, Geert en Jacob, alle drie schippers, en een niet duidelijke Geesje Goedkoop. Albert trouwt met een meisje uit Zaandam, Geert is driemaal getrouwd maar er zijn geen sporen van een nageslacht, en Jacob komt uiteindelijk in Zwolle terecht. Volgens FamilySearch zou Geesje getrouwd zijn met een Hendrik Buys uit Haarlem, waarschijnlijk ook schipper. Albert heeft uit zijn 2 huwelijken 12 kinderen gehad, waarvan het nageslacht zich heeft verspreid over Blokzijl, Medemblik, Amsterdam en natuurlijk Zwartsluis en Hasselt. Schippers en 1 gereformeerde dominee, Albert Alberts Goedkoop, geboren in Amsterdam 1778, op school in Middelburg, gestudeerd in Utrecht en dominee in Zonnemaire en Gent, begraven in Antwerpen 1852. van diens vele kinderen hebben slechts 2 de volwassen leeftijd bereikt, de jongste Ericus is op 21-jarige leeftijd op Java overleden, en de zoon Wouter (1810-1879) was Griffier bij het Provinciaal Gerechtshof van Noord-Holland. Pieter Alberts Goedkoop (1750-1838) was de vader van o.a. Jan Goedkoop (1781-1855), Johannes Goedkoop (1788-1852) en Wouter Goedkoop (1790-1860), alle drie schippers. Het leven en nageslacht van Jan en Johannes wordt tamelijk uitgebreid beschreven in het in 1943 uitgegeven boek van Dr. J.C. Westermann, Kagen Clippers, Werven en Motoren, dat zo nu en dan bij antiquairs te koop is. Verder is er kort geleden bij de Walburg Pers, over Stad en Bedrijf een boek verschenen over Nederlandse Ondernemers 1850-1950 Amsterdam, waarin eveneens een beschrijving is opgenomen over Jan Goedkoop en zijn nageslacht. Tamelijk uitgebreid zijn ook de gegevens van de website van de Reederij Gebroeders Goedkoop: << http://www.reederijgebrgoedkoop.nl/xhtml/historie/historie.html>>, zodat ik meen hiermee voldoende informatie te hebben verstrekt.

Aangezien ik bij mijn zoeken naar mijn directe Goedkoop-verwanten, veel informatie verzameld had over de 7 andere Goedkoop-families, heb ik deze informatie kunnen aanknopen aan de Geni Wereld Stamboom, maar mijn informatie blijft bij het ingevulde. Het zou interessant zijn als nakomelingen van deze families eveneens hier hun familiegeschiedenis zouden weergeven. Dieuwertje Goedkoop.